Alla inlägg under februari 2016

Av Anita - 1 februari 2016 22:30

Jag plockar och plockar för att få ut julen och som vanligt undrar jag hur jag fick plats med alla julgrejor i lådorna. Har dom växt eller vad är det som hänt? Plötsligt började julgranen barra och jag började plocka av den.


Då ringde Datafia och ville gå ut och gå. Jag klädde på mig och gick ner mot byn. Vi möttes på halva vägen och så gick vi hem till henne för att fika. Där satt hennes gubbe och Storfiskarn och så kom SnickarMagnus och hans son och Rosenknoppen. 

Datafia hade tappat ett ganska dyrt guldhalsband. Hon hade sökt det i flera veckor och vänt upp och ner på huset utan resultat. Nu började hon och jag leta och på ett helt osannorligt ställe hittade vi det. Det var dagens bästa upplevelse. Trist när sånt försvinner.


Hon skjutsade hem mig och hjälpte mig med julgranen.

Det började storma och snöa med stora lappvantar till flingor. Det blev ett riktigt skitväder.


 

Det blev tomt efter ljusstakarna och stjärnorna men jag lät fönstren lysas upp med kinalyktorna och lysande vallmo för att få lite färg och ljus.


Igår fortsatt jag stöka men det verkar aldrig ta slut.


Den här katten Morris är en speciell personlighet. Nu när han vilat upp sig vill han bara leka. Han älskar min kontorsstol. Tar fart och kastar sig på den så den snurrar runt runt som en karusell.

 

Sedan ligger han där och myser.


Igår såg jag inte en människa på hela dagen. Gjorde en promenad "väst i gålan" och ner till Kinabrors hus för att kolla och mata fåglarna.


Inatt vaknade jag vid 3-tiden av att det small på balkongfönstret. Undrade om det var en uggla som kraschat på rutan men ides inte kliva upp för det var så mörkt men sedan blev det omöjligt att somna om.


 

Idag är jag slö så in i norden. Stekt lite biffar och tvättat men sedan såg jag att det var en gammal film på tv. "Barnen från Frostmofjällen" Det var den första film jag såg som barn och jag grät floder och tyckte att den var så hemsk.

Tänkte väl att det inte skulle kännas lika nu nära 60 år senare men jag satt där och snyftade lika mycket nu. Lilla gullspira och barnet som försvann. Å så hemskt.


Vad mer. Jo TuppOla kom och åt och hjälpte mig med tvn och Broder Björn har fått ett barnbarn till, en liten flicka.


Dagens ord: Vissa saker förändras inte med åren som tårarna för den första film jag såg.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

55 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se