Alla inlägg den 16 juni 2018

Av Anita - 16 juni 2018 17:25

En del människor tittar uppåt mot solen, månen, stjänorna och molnen. En del tittar på bilar och människor.

 

Jag tittar mot marken och ingen liten blomma går mina ögon förbi. Nu i skogen den lilla rara ögonpyrolan. Så liten,men den ser ut som om den vore gjord av porslin och doftar som den finaste franska parfym.


Som du vet så har jag hela sommaren ett litet glas med blommor på mitt sängbord så jag varje morgon vaknar och ser något vackert. Man blir på bättre humör då fast kanske inte när man har tandvärk.


Fredag åt DansBritt och jag lunch på hotellet. När vi skulle åka kom tre traktorer med skolbarn på lövade vagnar.

 

Det är alltid en sådan sommarstämning när det är skolavslutning.


Tyvärr blåste det rätt hemskt resten av dagen nästan så man inte kunde vara utomhus men Jack och jag gick i alla fall en promenad i skogen.

 

I morse hade det lugnat sig lite men mörka åskmoln rörde sig över himlen.

 

Ser ni lupinerna. Det sägs att dom tar död på andra blommor och insekter men här får man vara glad för de blommor som har livskraft och ork och förresten vimlar det av humlor fjärilar och andra insekter bland lupinerna. Dom har olika färger och är så otroligt vackra tycker jag.

 

Det började regna rejält så vattentunnan blev full på nolltid. Brandflyget har farit omkring hela dagen. Det är åska i luften och kan ju bli skogsbrand om det vill sig.


Jack och jag gick ner till stranden Om jag hade haft en riktigt vass lie skulle jag ha rensat lite där nere för gräset är halvmeterhögt och så ska det ju inte vara.


Så kom det en åskknall (bara en enda) och regnet började vräka ner. Jack och jag lade oss i strandstugan och både han och jag somnade till vågor och regn på taket. Det är minsann väldigt sövande.

 

Så for molnen iväg och vi gick upp till gården. Det var så varmt och skönt när solen kom fram. Det kom flera regnskurar men dessemellan var det väldigt varmt och myggigt ska jag säga om jag nu ska försöka vara negativ en sådan här fin dag.


Dagens ord: När värmen och regnet kommer dansar myggorna lyckliga omkring och allra lyckligast är dom om dom har någon människa att äta på.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards