Direktlänk till inlägg 19 mars 2022

DET TINAR FAKTISKT

Av Anita - 19 mars 2022 09:20

 

Nu gäller det att ta tillvara dagarna på sjön innan det börjar att bli blött. 

Solen skiner och Kinabror är ute på sjön varje dag.

Varje dag får han upp någon gädda, ibland fler.

 

Jack vill gärna följa med förstås men ibland går jag med honom för att han inte ska springa så fort efter skotern och få ont i tassarna av skarsnön.

 

och himlen är blå.

och gäddorna nappar.

 

 



Kinabror har fullt upp med att rensa och ta reda på fisken. Det kan bli rökta och det kan bli gäddbiffar efter Mandelmans recept med dill och rivet citronskal och annat gott.

 

Det kan bli torkad gädda till hunden och det uppskattas väldigt.


Vad har jag gjort de här dagarna.

Ingen fönsterputs i alla fall. När jag räknade ut att jag har minst 50 rutor kvar så tappade jag sugen och började med annat. 


Vattnegympa. Fotvård där jag fick lära mig några bra trix för min onda häl. Jag försöker ju gå varje dag men inte så mycket för jag har ont.

 

Att sitta på Kinabrors trappa och dricka kaffe tillsammans med svägerskan och hunden Nalle känns riktigt bra för det droppar från taket och fåglarna kvittrar så fint.


Fredagen blev det förstås besök på Älggårdsberget.


Två svanar har kommit och stannat till i ån som är isfri. Det är vårtecken om något.

Det är skare på snön på mornarna och katten börjar vara ute lite mer. Igår bråkade han med ekorren som satt i ett träd och skällde. Katten Morris är lite feg och satt nedanför och skrek men vågade inte klättra upp i trädet.

  s

Fullmånen tittade in genom fönstret och ugglan skrek för fullt. Det börjar bli små bara ringar runt träden så våren är lite lite på väg i alla fall.

Broder B med fru har besök från Skåne och dom får i alla fall se snö även om det inte är några tjocka lager nu men mest vitt i alla fall.


Dagens ord: I eländet mitt i världen  börjar det i alla fall bli lite vår.




 
 
Ingrid

Ingrid

19 mars 2022 09:50

Så härligt ni verkar ha det nu och så gott med gädda. Det är väldigt länge sedan jag åt det, men förr var det vanligt. Svåger Martin var en flitig fritidsfiskare och gäddor var det gott om, så de stod ofta på menyn i olika former.
Ha en riktigt skön helg!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Soldansare

Soldansare

19 mars 2022 18:16

Vid Svansjön var det 2800 svanar idag. I morgon ska jag åka dit och titta på dem. Våren kommer vad annat som händer i världen.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

19 mars 2022 19:17

Ja, nu finns det hopp om vår och varmare dagar. Om nu bara din häl kunde må bättre så skulle det vara en härlig tid som väntar runt knuten.

http://ibod11.com

 
Lena i Wales och Spanien

Lena i Wales och Spanien

21 mars 2022 08:36

Vad skönt att det börjat tina hos dig.
Vackert väder hos dig också.
Gott med gädda, blir fisksugen. Hel fisk med ben, mums.
Njut av den ankommande våren!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Göran

Göran

21 mars 2022 09:35

Gäddan är underskattad som matfisk. Bror din kan ju kolla om han kan börja exportera dem. Har hört att fransmännen är alldeles tokiga i svensk gädda och betalar ganska bra också. Apropå "betala" förresten... Såg att dina trakter fick besök av Postkodlotteriet i helgen. För Kälarne är väl dina trakter? Tänkte på dig då och undrade om några bekanta till dig var bland vinnarna. 100 000 är ju inte fel att få in.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Anita

21 mars 2022 11:16

Ja ingmarie var min jobbarkompis och behöver pengar så jag blev så glad

 
Åke

Åke

22 mars 2022 06:09

Så härligt att våren är på gång hos dig också. Snön är borta här på isen så nu gäller det dubbar under skorna. Här på norr brukar isen ligga längre. I sundet vid bron börjar det bli öppet. Gädda var det länge sedan man fiskade. Robert hörde av sig för ett tag sedan, nu är jag frisk från coviden, så vi ska planera in en dag.

http://www.nacka144.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards