Direktlänk till inlägg 7 oktober 2022

DE LJUSA ÖGONBLICKEN

Av Anita - 7 oktober 2022 07:58

 

Nu ska jag göra ett försök att bara ta med det positiva. Det finns faktiskt i allt elände. Det är bara det att jag är en surkärring som har lätt att bara se det negativa.


Hunden Jack och jag går våra vandringar flera gånger per dag. Vi tar lite olika vägar i skogen.

 

Det är mycket vatten i bäcken för det har regnat väldigt mycket. Nu har ju Broder B och Frun kommit hem och jag blev bjuden på en otroligt god middag hos dom. Fick revbensspäll och en sås som var så god att man kunnat dricka upp den i glas. Revben som var så möra att till och med jag med mina  dåliga tänder kunde tugga dom.

Sedan paj.

Jag har gjort mina vandringar dit bort till dom för att prata lite och dricka en kopp kaffe. Tur att dom finns i närheten.

 

Efter vägkanten såg jag blommor som inte egentligen skulle blomma nu. Det var midsommarblomster och stora fina prästkragar.


Musik och människor gör humöret lite bättre och i onsdags for jag på pro-möte. Där uppträdde Kent som har en röst som Jim Reavs  och han sjöng contry , dom gamla fina bitarna som man hört länge.

 

Gott fika och framför allt få träffa folk man inte sett på väldigt länge.


Så igår så var det en helt annan musik. Eftersom Kinabror är nere i Skåne så blev det DansBritt och DabsAnn och jag som åkte iväg till jazzklubben i Kälarne för att lyssna på Kingen och hans kompis. 


Kingen är något särskilt i sitt slag. Det är rock för hela slanten och oj så han kan spela och sjunga. Det är så hela lokalen gungar och energin sprutar.

 

Titta bara på hans myggjagare som han stampar i golvet med.

 

Hans kompis spelar en massa instrument och sjunger också. Charlie Norman har tydligen varit förebild för mycket av Kingens musik och vilket ös och vilken spelman och vilken energi.

Tiden gick så fort fast dom var det minst två timmar och hela publiken hade fått energi som sitter kvar länge. Till och med en surkärring som jag åkte hem med ett leende på läpparna. Att träffa både DansAnn och DansBritt samtidigt gjorde det inte sämre. Vi minns våra tider på dansbanorna och alla våra gånger vi var på dansgala i Malung. Vilka roliga tider vi hade tillsammans.

 

Det hade blåst och regnat i förrgår natt och nu är mycket av de gula fina löven borta . Idag skiner solen och under köksbordet ligger Jack och surar. Han har fått vara ensam någon liten stund när jag varit borta och nu väntar han på morgonpromenad.


Dagens ord: Ska göra mitt bästa att försöka hålla positiviteten kvar i sinnet ett litet tag till.







 
 
Dansann

Dansann

7 oktober 2022 09:04

Hej min vän Anita! Tack för vår glada, svängiga kväll igår! Jag twistar i jobbkorridoren idag! Så upprymd är jag! Må så gott! Kram Ann

http://www.dansann.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

7 oktober 2022 15:35

Så mycket trevligt du har haft dig för. Umgänge med släktingar och goda vänner, sång och musik och dans, Hoppas att det fortsätter så!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

Anita

7 oktober 2022 17:14

Tyvärr ingen dans men kul ändå

 
Soldansare

Soldansare

8 oktober 2022 18:13

Härligt med lite energiboost. Musik har ju ofta den inverkan på en. Det är det som är så härligt med musik, den går direkt på känslorna utan några omvägar.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
конверты

конверты

5 augusti 2023 04:40

Thank you for generously sharing your knowledge and insights.

http://konvert-moscow.com

 
mapquest driving directions

mapquest driving directions

17 augusti 2023 09:57

Music and nature always help people relax, relax more.

http://https://mapquestdrivingdirections.io

 
wordle

wordle

17 augusti 2023 09:59

Naturen ger ibland överraskningar.

http://wordlewebsite.com

 
Sabina Holt

Sabina Holt

Måndag 25 mars 14:26

Thanks! Its wonderful!

http://https://cnesolarandelectric.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards