Direktlänk till inlägg 21 oktober 2022

ONSDAG

Av Anita - 21 oktober 2022 09:27

Onsdagen började inte bra. Det var mulet och en isande vind från väst som kändes som att nu jävlar kommer snön.

DansBritt och jag hade bestämt att vi skulle ta en liten svamprunda så det var bara att klä på sig. Nu tog jag till och med på mig den gamla fula mössan med örlappar. Såg på bloggen att ifjol samma dag snöade det.


 

Blött var det när vi travade iväg över gubbflon, vatten överallt. Hoppade över diket utan att blöta ner oss och när vi kom in i skogen så var det bättre väder. Vi hörde vinden i trädtopparna men nere på marken var det lugnt och fint.

 

Inte hittade vi så mycket men några röd-gula trumpetsvampar fick jag i alla fall i lilla rosa korgen.

 

Så gick vi hem och åt köttfärssås och spagetti och drack lite kaffe och satt och pratade.


Klockan halv tre for jag iväg till Kälarne. Det var första gången på vattengympan och det var så härligt. Inte nog med att vattnet var varmt och att jag kände mig i rätt bra form. Trots hela sommarens bortovaro så blev jag inte ett dugg trött och roligast av allt var att träffa alla dessa trevliga människor som jag inte sett på länge. Humöret blev bättre och bättre.


Inte blev det sämre av att det var idag som Kinabror kom hem igen. Hunden Jack blev helt galen av lycka. Så en surmulen morgon blev trots allt ganska bra.


Torsdagen var det dags att fara till tandläkaren och få mina två nya tänder. En hel timme satt jag där men nu så kan jag snart tugga riktigt igen. Fan så dyrt. 12000 på ett enda nafs och så behövde jag tanka och då gick en tusenlapp till och så solrosfrö till fåglarna som gick på 400 kr. Nu är jag rejält black och utan pengar och det är jättelångt till nästa pension. 


men.....Jack och jag hittade en skatt i skogen.

 

Ni vet väl att ute på myrar och långt ner i mossan växer dom. Tranbären, dom som är bra om man har urinvägsbesvär  och goda som gele och bär till viltkött. Jag vet var det finns fler också men än har jag inte gjort något av dom men dom ligger i fryser och gottar till sig för dom ska frysa innan man gör något annars är dom för beska. 

 

Så den börjar blomma min kära gamla blomma som får mig att tänka på italien och blommorna som klättrade på väggarna överallt.


Igår kväll hade himlen en märklig färg som jag inte kunde låta bli att fota.

 

Ibland önskar jag att jag kunde ha en bättre kamera så jag kunde ta fina bilder för det blir inte det samma med mobilen men den har man ju alltid med sig i alla fall. Ser att dom riktigt duktiga fotograferna som jag har som kompisar på facebook och bloggar tar superfina bilder med sina kameror men jag gör så gott jag kan med det jag har att tillgå.


Dagens ord: Fredag och nu ska Kinabror, DansBritt och jag fara iväg på vår vanliga fredagsutflykt.



 
 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

21 oktober 2022 18:36

Vilken tur att allt elände kunde blandas upp med diverse trevligheter så att totalintrycket kanske inte blev så dumt. Jag tycker att du brukar ta många fina bilder med din mobil och det är ju så de flesta fotograferar.

http://ibod11.com

 
Lena

Lena

22 oktober 2022 08:50

Hallå!
Jag har aldrig tänkt tanken på att du har dåliga kort! jag njuter av allt du visar :) så fortsätt knäppa & låt oss njuta!!
Tranbär har jag tänkt plocka i flera år men det har inte blivit av, ser dom omogna när jag plockar bär, så nyttiga endra!
Önskar dej en fin helg & härligt att du & Jack fått hem brorsan :)
Varm kram! *hjärta*

http://frallorna.bloggplatsen.se

 
Pokemon Showdown

Pokemon Showdown

27 april 2023 12:02

This area has incredibly stunning views. Even simply looking at the photographs made me swoon.

http://pokemonshowdown.io

 
Dynamons World

Dynamons World

30 juni 2023 10:59

A very memorable excursion in a peaceful setting.

http://https://dynamonsworld.com

 
Dynamons World

Dynamons World

30 juni 2023 11:00

Everyone will love this peaceful scene.

http://dynamonsworld.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 27 april 18:57

  När jag tittar ut och ser hur det snöat inatt blev jag först förbannad men sedan tänkte jag att det här är väl den snö som ska ta bort den gamla snön kanske.  Jag väntar ju på att Sonen och hans Fjälla ska komma. Dom åker från Skåne idag men l...

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards