Alla inlägg den 20 februari 2023

Av Anita - 20 februari 2023 11:51

 

Torsdag gick bilen sönder och den står fortfarande som ett vrak på gården för snön har hindrat försök till reparation. Skånefolket kom i fredags kväll och då var pumpen i Kinabrors hus trasig så deras tid blev att försöka få tag i pump och krypa ner i brunnen och sätta i en ny. 


Jag skottade och skottade och till slut försökte jag med snöslungan Eulalia.

 

Körde fast nästan genast. Det hade drivit så det var stora hårda drivor ner mot sjön. Götes son hjälpte mig att byta brytpinne. Försökte igen men då fastnade snön i hela maskineriet. Låg i snön och petade ur snön men den blev genast full med snö igen. Så kom Broder B och han ändrade inställning på gasen och så fick jag rådet att jag skulle bara köra några meter och sedan stanna och låta Eulalia blåsa ur all snö innan jag försökte igen. Då funkade det en stund.

 

Tyvärr blåste det som själva fan och jag fick all snö på mig till och med innanför kläderna och in i öronen. En bit blev det ju i alla fall. 

In och klädde om och så skulle jag baka sockerkaka till bokcirkeln. Tog farmors gamla recept och bakade i vedspisen. Det gick bra faktiskt. Min vän Gittan kom och hämtade mig för jag har ju ingen bil. 


 

För mycket snö för att ta sig fram till bastun så det kan man glömma och snön vräker ner igen och igen men Kinabrors son lovade att hjälpa till att skotta när dom kommer hem från inköpsrundan på byn. 


Ska försöka hämta lite ved i alla fall. Det borde jag gjort när det inte snöade men det var så snorhalt på isen så jag gruvade mig. Alltid är det något. Få se om jag kommer fram med vedkärran.


Ja det var allt. Kanske ska jag säga att julgranen fortfarande står i sitt hörn, grön och grann och utan annat än fina gröna skott och små rosa kottar. 

 


Dagens ord: Alla dessa förbannade apparater som krånglar och all snö som vräker ner och förstör allt.


Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards