Alla inlägg den 22 februari 2023

Av Anita - 22 februari 2023 11:10

 

Börjat dagen med att aska ur spisen och försöka ta mig till jordkällaren. Det är bara att traska i djupsnön dit för jag har ingen lust att skotta dit. Men... där står saftflaskorna och gelen och marmelader och potatis. Allt man kan behöva ha inne när allt inomhus börjar ta slut.

Dessutom står mina gyckelblomster och min stora fina fuxia där men jag kan inte ta ut dom i ljuset förrän det är varmgrader annars blir dom ju fördärvade. Nog om det.


 

Två dagar med snö och snö och snö. Bilen står fortfarande trasig på gården men hjälp kommer med snön i alla fall.

I förrgår tog Kinabrors son fram fyrhjulingen och skottade.

Frun till Kinabrors son gjorde en väg på sjön så dom skulle kunna åka spark. Det var ett jädra jobb för det är långt.

Mulet och snöigt var det men ungarna var ute och pulsade i snön ner till sjön.

 

Murklan var också med.

 

 

Stina vilar lite på sparken.



Vi gick bort till Kinabrors stuga där man nu fått till vattnet i alla fall.

 

Det var ett underligt ljus den dagen.


Igår var det ju fettisdagen och det hade snöat. Så kom Kinabrors ena barnbarn och skulle försöka skotta med snöslungan Eulalia. Eftersom hon är så krånglig och sällan går utan att det blir trassel så tänkte jag att det nog inte skulle gå.

 

Det gick ju jättebra. Nu förstår jag att det är jag som inte kommer överens med Eulalia och det är klart att hon gillar en ung fin kille bättre en att bli körd av en sur kärring som jag.

 

Snön sprutade som sjutton. Sedan gick vi in och drack lite saft och åt  sockerkaka och sedan gick vi bort till stugan där hans mamma hade bakat jättegoda semlor och så var hon ute och stekte krabbelurer på elden.

 

Broder B kom på snöskotern och hälsade på.

 

Det blev rätt fint frampå dagen och solen tittade fram. Jag gick hem ett tag men blev bjuden på middag frampå kvällen och nu var det bra att ha den lilla skottade vägen så jag kunde gå på sjön och slapp gå på vägen.

 

Det började mörkna men en glimt av ljus och en röd dimma fanns på sjön när jag gick dit vid halv 6 tiden. Det är mycket ljusare nu på kvällarna.


Så skönt att slippa snöröjningen i ett par dagar.


Såg på tv om att folk börjar ge upp på sina nyårslöften och jag har struntat i att ge några. Förr hade jag alltid ett löfte och det var att varje år göra en ny sak eller rättare sagt lära mig en ny färdighet men nu har jag tappat all energi till att göra något nytt. Onekligen är jag slut som person och nu ser jag att det börjar snöa igen.


Dagens ord: Sov du lilla videung än så är det vinter.




Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards