Senaste inläggen

Av Anita - Lördag 6 mars 08:48

Det har blåst en hel vecka nu och trots plusgrader har den ilskna västanvinden gjort att jag inte ens velat gå ut.

...men igår kära vänner bestämde jag mig för att jag skulle plantera om mina krukväxter och ge dom lite kärlek. 

Då vaknade jag till 8 grader kallt men sol och vindstilla.


Då blev det ändrade planer förstås. Kinabror kom och hunden Jack och så kom Broder B med hunden Nalle. Utanför väsnades en traktor som tog bort dom gamla elstolparna. Lite liv blev det i alla fall.


Ute är det blankis både på vägen och på sjön. Då är det spark och dubbar på skorna som gäller. Vi åkte på isen bort till Kinabrors sommarstuga. Där gassade solen på och hundarna lekte.

 

Fika på Kinabrors trappa i solen. Solen värmde gott fast det var minusgrader.

 

Det porlande och rann i Kinabrors dike fast det var kallt. Det blir nog dåliga isar i vår med det här omväxlande vädret.

 

Så åkte jag hem och började se på skidåkningen på tv. MEN så åkte jag på sparken ner för att kolla nyuppplogade Lydensvägen. Ska väl bli avverkningar nu igen förstår jag och lastbilar som ska köra på vägen som är så smal och med höga snökanter. Ett under att inga olyckor har hänt.


Uppförsbacke hur långt som helt men nerför for det med en väldig fart. Det gick fort att komma hem.


Vintern hänger sig envist kvar men stenarna efter stranden börjar titta fram i alla fall. 

 

Sparken är det bästa man har den här tiden då det är för halt att gå på vägen och på sjön.

Middag hos Kinabror och sedan hem.


Frampå kvällen började det snöa och idag blåser det igen och är mulet. Ja ja man får vara glad för de få dagar som det är fint väder. Synd bara att precis på min gård kommer all blåst farande i en väldig fart. Den går över kalhyggen och över sjön och får fart precis upp till mig och inget lä finns att få utom när det är östlig vind och det är det nästan aldrig.


Dagens ord: I  denna kramlösa värld så är jag glad att jag har två hundar och en katt att gosa med.

Av Anita - Tisdag 2 mars 09:39

 

Man kan ju undra. Skyddsänglar behöver vi väl alla och ser man inga fladdra förbi får man väl göra sig några egna. Jag har minsann inte målat på evigheter men nu när solen tittar fram så längtar jag efter färg och klara fina färger och inget mes. Så då satt jag igång. Lite kul att äntligen få kladda med färg även om det är rent onyttigt och det finns mycket mer nyttigt att göra.


Så mycket olika sorts änglar det finns. När jag var liten fick jag en tavla som man ska ha framför sängen av en skyddsängel.

 

Jag har kvar den ännu. Minns att jag tänkte på att det var jag som plockade bär för det gjorde man ju ofta och jag hade en precis likadan korg också. Visst. Jag har aldrig trillat ner från någon berg fast jag ofta klättrat där man visst kunnat trilla ner.


Så finns det bokmärkesänglar. Sådana har jag ett helt bokmärksalbum fullt med.

 

Så bytte man och dom allra vackraste sparade man.

 

Så kommer jag ihåg julgranskaramellerna. På dom fanns det små änglabokmärken eller möjligen tomtar.


Så har vi då snöänglar som man gör i snön om man viftar med armarna så blir det vingar och benen blir en kjol. Såna göra jag aldrig för jag hatar som ni vet snö.


Däremot har jag inget emot att göra sandänglar på stranden. Mjuk, len varm sant går det visst att göra änglar i.

 

Ibland händer det att det kommer fram en ängel ur en träbit som jag hittar på stranden och lite färg så har jag en fin ängel från moder natur.


Så kan man förstås vila huvudet mot en kudde full med änglar.

 

Så för säkerhets skull målade jag mig tre skyddsänglar och nog behövs dom nu när det är blankis så man knappt kan gå utomhus. Solen skiner och det är tö men det blåser jättehårt och går inte att gå någonstans för är det inte blankis så är det blötsnö och det går inte ens att gå på skoterspåren längre. Man sjunker ner för varje steg. 

Inte hjälper det med skyddsänglar. Man får klara sig själv och vara kvar inomhus och så på skidåkning på tv.

 

Nåja nog om det. Idag kom information om vaccin och man ska gå in på 1177 och läsa om hur man beställer tid men jag vet inte om jag är dum i huvudet eller vad det är för jag kan då inte hitta igen något i virrvarret hos 1177. Får väl ta hjälp av Kinabror.


Dagens ord: Tror knappast att skyddsänglar kan hjälpa till att hitta rätt i datavärlden.

Av Anita - Fredag 26 feb 17:54

När jag vaknar och ser solen lysa lägger jag alla planer jag haft åt sidan. Då måste man vara ute. men.......då blåser det en ilsken sydvästvind. Den vinden går inte att hitta lä för.

Jag som tog min termos med kaffe, blodapelsin och en tidning och tänkte sitta nere vid strandstugan och sola. Pytt skit i pannkakan. Enda stället där det var lä var på norrsidan där det bara är skugga. Tog en en promenad bort till Broder B och drack kaffe istället.


Igår blåste det inte så väldigt och AMV och jag gick på sjön och satt på Kinabrors brygga och solade och pratade. 


Det var i alla fall plusgrader.

 

Kinabror har skottat bort takras-snön i alla fall.

 

Borta vid ladugården var det jättemycket snö. 


Jag försökte skotta bort och puffa ner snön från förstukvisten men det gick inte så bra.

 

Hua så snön ställer till överallt. men jag hoppas att den tinar bort åtminstone en del.


Någon vår verkar det vara i alla fall. En grönsiska har kommit till fågelbordet och dom brukar inte vara här på vintern.


Jag tittade på kvällsprogrammet i går och där var det som vanligt bara trista kläder gråa svart och beige men mitt ibland tråkigheterna så visade dom en gul trenchcoat. Det skulle vara modernt och vet ni. När jag var i min bästa tid på 60-talet hade jag en knallgul sådan som jag älskade. Undrar vart den tog vägen.

 

Här har jag den på min första resa till Italien. Vi var på San Marino och det regnade. Tänk så man minns. Innan jag fick reda på att jag inte passade i gult hade jag många gula kläder.

 

Nu när jag är så gammal så jag inte bryr mig om vad jag passar i ska börja med gult igen tror jag.

Gult som solen.

Gult som solrosor. Gult som vårens första tussilago och maskrosorna. Så får det bli.

Synd att min gula trenchcoat inte finns kvar men den lär väl vara för liten i alla fall. 


Dagens ord: Det luktar i alla fall vår utomhus.

Av Anita - Onsdag 24 feb 11:08

 

Nu gäller det att hålla katten inne för nu rasar det från taket så hela huset skakar. 

I natt var jag vaken mest hela natten. Jag gillar inte deckare men på bokklubben fick jag tag i en deckare i alla fallJonas Moströms kameleonten. Usch så hemsk men jag kunde inte låta bli att läsa ut den och skit samma är det. Jag är ju pensionär och kan sova när jag vill. Det töar och droppar överallt. Hurra.


Såg på något program om inredning och då började jag tänka. Vad är det som är fint med mitt hus. Jag har inga nya möbler, bara gamla och sånt jag fått och sånt som liksom kommit till utan tanke.

Det finaste med mitt hus är att i hela undervåningen kan man se åt alla håll. Det är fönster åt alla håll och fin utsikt vart man än tittar.

 

Mot väster ser jag skogen och gamla ladugården.

 

Mot söder ser jag utsikten ut över sjön fast inte i kammarn för där är fönstret täckt av blommor och växter men från köket ser jag bra.

 

Där jag sitter nu och skriver ser ut ut mot vägen och gräsmattan. Mot öster blir det.

 

Mot norr ser jag vägen och skogen.


Det är fint att få ljus från alla håll. Annars är det nog inte något att hurra för men jag skiter i vilket. Jag trivs i mitt gamla skabbiga hus. Dbn efter person som det heter.

 

Nu ni börjar jag liksom börja leva lite grann. Jag har till och med plockat fram en duk och börjat på en tavla. Det var väldigt länge sedan men det är ett tecken på att min vinterdepp håller på att ge sig. Tack till gumman tö som gör sitt bästa med att få bort snöhelvetet.


Igår åkte vi en sväng till granngården och handlade fågelfrö kattmat och hunfdgodis och då kunde jag inte behärska mig. Jag fastnade vid fröhyllan. Bästa att handla innan det tar slut. Lite krukjord blev det också för blommorna i mina fönster ska väl få lite ny jord. Dom växer så det knakar nu när ljuset kommer. Gröna och fina är dom allra flesta.


Kinabror åkte ut på sjön för att försöka pimpla. Det är första gången iår pga av allt möjligt. Jag tror jag ska gå en sväng på eftermiddagen om solen börjar skina.

 

Så köpte jag en bukett tulpaner. Jag gillar dom och lite färg är aldrig fel. 

 

Dagens ord: Sov du lilla videung än så är det vinter.

Av Anita - Måndag 22 feb 14:45

I förrgår skottade jag fram till bastun för nu längtade jag så efter ett bastubad. Eftersom det inte är någon vattengympa med åtföljande bastu på grund av den jävla pesten så har jag inte bastat på flera månader. 

 

Eftersom det var så mycket snö så hann jag inte basta den dagen och så blev det regn och ruggväder så igår blev det inget heller men nu så.


Utrustade mig med min lilla rosa korg lite torr ved och apelsiner.

 

Det brann så bra och röken bolmade så högt att jag fick ett meddelande från andra sidan sjön om att dom såg röken ända dit.

 

Så är det bara att krypa in i värmen och må gott.

 

Så sitter jag där och skalar blodapelsinen och tänker på att dom kommer från Sicilien .

Tänker på att någon klättrar och plockar de doftande frukterna och ovanför ser man vulkanen Etna. Det är där dom växer där det är varmt på dagarna och kallt på nätterna. Då blir dom röda.


Jag skalar och saften rinner och jag drömmer om Italien. Minns förr när jag var liten fick man apelsiner någon enstaka gång och då inlindade i ett färggrant sidenpapper med ett kors på. 

Annars var det mest jaffa, ni vet dom med det tjocka skalet. 


Ja här kan man sitta och drömma men troligen så plockar man dom väl med någon maskin och under hets och brådska som allt är nu för tiden.


 

Mina ben är vita men det är ju inte så konstigt. Dom har inte sett sol på väldigt länge. 

Nu hoppas jag på att solen ska komma någon dag så jag kan sitta nere vid strandstugan i lä och dricka kaffe och låta solen tränga in i mig och få mig att må bättre.


Annars har jag inte gjort så mycket idag bara kokat lite salva till Gamle A. Han behöver just den för sitt psoriasis och det hjälper som tur är. Roligt att göra något som hjälper.

 

Tog fram min kista med bivax. ringblomolja och lite lavendeldroppar och kokade ihop en salva som luktade så gott. Satt mig och rörde den tills den var fluffig och kall och härlig.


Nu har jag duschat och tvätta håret och ska snart gå bort till Kinabror. Det är han som lagar mat idag och det blir kyckling.

 


Dagens ord: Nu ska jag banne mig bada bastu åtminstone en gång i veckan.

Av Anita - Lördag 20 feb 09:10

 

Inte så kallt. Nu när snön är borta från balkongräcket så kommer ljuset in tidigare och det känns hoppfullt. 

När jag tassade hem från Kinabror härom kvällen behövde jag inte använda pannlampa utan ljuset över sjön var så fint och det knastrade under fötterna på skoterspåret. Det var inte ens kallt.


Att träffa vänner och kunna gå ut utan att frysas nästa och öron av sig gör mitt surhumör  bättre. .

Tisdagen åkte Kinabror och jag till AMV och Gubben till Bräcke för Kinabror behövde klippa sig. Vi gick till och med till thailändska matstället och där var vi helt ensamma. Så gott det var med lite annorlunda mat och få sitta och äta tillsammans.

 

Dagen därpå kom Rara Susanne farande med semlor från stan. Det var de godaste semlor jag ätit. Kinabror och Susanne och jag satt och ät och smaskade och pratade och hade minsann en riktigt trevlig stund. Hon är en solstråle som alltid får en att må bra och värmen finns kvar långt efter att hon åkt.


Så dagen därpå kom nästa besökare. Det var Gamle A och han börjar nu komma en gång i veckan med fikabröd varje gång och så blir det till att sitta och prata.  Han har gjort på samma vis i många år nu.


Det var ju meningen att jag skulle göra tandoperationen den dag men tandläkaren var sjuk så det blir väl senare.

 

Igår gick jag ner till strandstugan och började skotta fram så man kan sitta mot väggen och sola när vårsolen kommer. 

 

Jag blev så sugen på att bada bastu och började försöka skotta fram en väg till bastun men jag fick ge upp. Det var så mycket snö och svårt att komma fram och så var jag trött och skulle laga middag.

Få se om jag kan fortsätta idag för nu är det länge sedan jag badade bastu. Idag är det bara ett par grader kallt och snöar lite lätt så jag behöver inte frysa när jag går ut.


Dagens ord: En liten aning bättre börjar det bli.Av Anita - Måndag 15 feb 18:26

 

Egentligen har jag inte ens lust att berätta för vem vill läsa om elände. Det är väl nog med att coronan aldrig verkar ta slut och att vaccinen inte verkar komma som det ska.

Jag ska försöka vara kortfattad i alla fall. Min Son säger alltid att jag skriver för långt.


Kallt kallt kallt. Kinabror på lasarettet.

Hunden Jack hos mig och han nästan dör när han måste vara i samma hus som katten.

Det gick skapligt några nätter. Jag stängde in honom med mig i sovrummet och han fick till och med ligga i sängen. Jag satt på radion och stängde dörren så han inte skulle störas om katten kom upp och jamade och krafsade på dörren.


Fjärde natten väckte han mig klockan två på natten. Jag trodde att han hade besvär med magen och tassade ut i pyjamas och morgonrock och stövlar. Ute var det så där 26 grader kallt.

 

Inte, han satt sig på trappan till Kinabrors hus och vägrade flytta sig. Varken lock eller pock eller godis fick honom att flytta sig. Det var bara att låsa upp till brorsans hus och hämta täcke och kudde och låta honom sova där.


Så var det förstås en sådan veckan då jag skulle till läkare för årskontroll och provtagning. Jag gruvar mig alltid för jag blir bara sämre och sämre för varje år. Jo då blodtryck och ekg och andra värden var bra men så var det  njurvärdet som var dåligt igen. Jag fick det efter harpesten men det har repat sig. Nya prover och jag blev förstås orolig för njurarna ska vara bra. Bilen gick i alla fall igång i kylan om man nu ska säga något positivt.

 

Den dagen kom Kinabror hem från lasarettet med fem hål i magen och 10 kg lättare. Gallblåsan och tre stenar borta och skägget avrakat. Annars var han ganska bra som tur var. Hunden Jack var som galen och sov hela dagarna i närheten av Kinabror. Kinabror hade med sig räkmackor som vi åt tillsammans med Broder B och hans fru. Jättegoda var dom. Positiva nr 2.

 

Så i fredags började det bli lite varmare ute eller man kan säga mindre kallt.

Jag beslöt mig för att skotta på balkongen. Dörren går inte att öppna för det är så mycket snö så det blir till att klättra ut genom fönstret.

Bort med blommor och försöka komma ut. Det är nu det slår mig. Jag var smidig som en järnspis.

Klumpig som en köttbulle och jag hade verkligen problem med att ta mig ut.

Jag som en gång var så vig och smidig. Nu är jag en gammal kärring . Det är bara så. Fy fan.


 

Lördagen kom Datafia en sväng som tur var. Vi tog en promenad på isen. Hon hade med nybakade bullar som var goda.


Julgranen ut och städa i åtminstone ett rum. Se på skidskytte och elda. 

 

Så blev det alla hjärtans dag och för min del så kom jag mig inte för att skicka hälsningar till några. Det där med kärleken är ju slut för min del . Allt kul är ju slut så det enda man kan göra är att äta lite god mat ibland och i lördags fiskade TuppOla på Kolbjännsjön och Kinabror och jag fick varsin fin röding som vi åt igår.

 

Ja det var den veckan och idag sa man att det skulle vara ca 8 grader och då var det 22. Det stämmer nästan aldrig. Här i kallhålet Fisksjön är det alltid kallare. 

 

En positiv sak var att jag fick ett litet brev där man talade om att jag inte alls hade för höga njurvärden. Nya provet var helt normalt.

Lättnadens suck för nog förstår man att nu går livet hela tiden åt fel håll och alla drömmar man drömt kan man glömma. Att ligga på en solstol under pinjeträden och höra vågorna brus kommer aldrig att ske för mig.


Nej det är väl till att frysa och frysa som vanligt.


Dagens ord: Tack och lova att det inte snöar i alla fall.

Av Anita - Tisdag 9 feb 09:18

 

Kallt alldeles för kallt. 

Ute fryser fåglarna.

 

Katten tittar på fåglarna .

 

Det är så här att jag har hunden Jack här hos mig. Kinabror är på lasarettet.

Katten Morris vill så gärna gosa med Jack men Jack är livrädd för katten. 

 

Det är ett eldände hela tiden och jag har haft hunden i sängen och stängt dörren för att få lite ro. 

I helgen kom DansBritt och Jack känner trygghet hos hennes så han har suttit och tryckt bakom hennes rygg hela dagen. Hon kom med en fin tulpanbukett, den första tulpanbukett för året. En liten ljusglimt i eländet. 


Jag har inte ens orkat skriva någon blogg. Jag ska inte räkna upp allt elände men igår funkadei nte diskmaskinen så jag fick plocka ut all disk och försöka läsa instruktionsboken men som vanligt fattar jag ingenting. Jag har fått igång den sedan jag hittade grejor i silen som inte skulle finnas där men det lyser en massa lampor som inte ska lysa.


Kliva upp klockan sex och börja stöka. Jag skulle vara på sjukstugan för provtagning klockan 8. Jag fick stänga in hunden i Kinabrors hus när jag skulle iväg. Hoppades att bilen skulle gå igång i kylan och det gjorde den tack och lov. 

Orolig för brorsan som ska opereras idag . 


Får väl försöka gå ut och ge fåglarna mat och hämta posten i alla fall. Ha det så bra ni som läser det här. Hoppas att ni har det vamt och skönt.

 

Dagens ord: Vet inte ens vad jag ska säga för klokt inte ens vad dumt jag ska säga så det blir ingenting..


Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

55 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se