Senaste inläggen

Av Anita - Torsdag 31 mars 08:59

 

Härom dagen blev det snö igen. Det virvlade och for och snöade i sidled för vinden från nordöst var hård och kall.

Nedanför fågelbordet satt en liten svart knöl. Det var koltrasten som ensam kommit hit.  Svanarna flög över sjön och småfåglarna kvittrade glatt.


Solen sken men trots det var det kallt. Hunden jack och jag gick på skoterspåren och nu har det frusit till så det gick riktigt bra att gå. Även på sjön var det hårt och bra att gå.

 

Så ringde DansBritt och så kom hon. Det var för kallt att gå på sjön men nere vid strandstugan hittade vi lä bakom huset och med kaffe, choklad och mackor satt vi oss i solen och det var riktigt skönt.

 

Sedan tog vi faktiskt en promenad på skoterspåren ner till ån.

 

Det porlande och lät i forsen och det är något visst med att se öppet vatten istället för is som det varit på sjön i flera månader nu.

 

Hem igen och jag funderade på om man skulle ta in sparkarna men då blir det väl vinter igen bara för det.

 

På speciella busken nere vid sjön hade vidkissarna slagit ut och dom är väldigt speciella. När dom slagit ut riktigt så blir dom rosa istället för vita. Fina är dom i alla fall.

 

Jag har satt gurkfrö i alla fall och planterat skott av pelargoner. På tal om blommor så har fuxian faktiskt fått massor med knoppar där den står i mitt sovrum.

 

AMV och Gubben har kommit hem från Mallorca men jag har inte träffat dom ännu men pratat med AMV i telefon. Dom har varit borta i flera veckor så jag har saknat henne. 


Så var det allt för idag och inga planer finns för dagen. Går väl en sväng med Jack i alla fall för min fot är lite bättre nu faktiskt. Tackar för det.


Dagens ord: Hoppas snön går bort snart. Jag är så less på det vita.

Av Anita - Söndag 27 mars 11:11

 

Från glädje till missmod. Från sol och vårkänsla till snö och storm och annat skit.


Började egentligen i torsdag då det var dags för bilbesiktning. 2 år med bilen som klarat sig igenom besiktningen men nu var det fel på handbroms och någon fjäder som var av. Dags för service också så det lär väl bli en dyr historia. Skit.

 

En av mina fd jobbarkompisar skrev att jag skulle göra en avverkning på min skog. Va då skog. Jag har väl ingen skog mer en skogsdunge. Runt omkring har man avverkat. Vissa har försökt att gallra istället för att göra kalhyggen som skogsbolagen gör. Då har de träd man lämnat blåst ner i blåst så det har inte heller blivit bra.


 

Den lilla biten skog jag har är tillhåll för massor av fåglar. Nu i vårens tid har duvorna börjat kuttra och pärlugglan hoar på kvällen och snart kommer tranorna.

Bäcken som rinner genom skogen porlar och vättarna bor i underjorden.

 

Marken är full av orkideer som guckusko och nattviol.

 

myggblomster och olika nycklar. Dessutom många andra blommor som man bara ser där.

Att släppa lös en skogsmaskin sim skulle köra sönder den fuktiga marken och göra stora sura spår där allt detta bor. Ta bort den sista skogen som tar emot blåsten lite.

Nej, den skogbiten ska vara fristad för djur och växter och småfolk så länge jag får bestämma. Nog om det.


 

Så fredag blev det årsmöte på Håsjögården och lite mat. När jag kom hem stormade det så jag nästan inte klarade att ta mig in för vinden och natten blev förfärlig. Det gick inte att sova. Det dånade och huset skakade men det blev bara strömavbrott en stund om man ska vara positiv.


Igår eftermiddag blev det lite lugnare så jag kunde gå ner till sjön och se på förödelsen där. Det stora bordet som jag brukar skura mattor på hade blåst till skogen och benen hade brutits av.

Allt löst låg i skogen och det stora värmaren hade blåst omkull. Fågelbordet hade blåst iväg och varje hink och lösa grejor låg i skogen. Så var det med det.


Så blev det sommartid. Det fjasket som man håller på med varje år helt i onödan. Dessutom är det löjligt att kalla det för sommartid för just inatt snöade det som det inte gjort på veckor. Sommartid jo jag tack jag. 


Stora flingor dalar ner och det är nollgradigt.

 

Dagens ord: Sommartid och snö. Ja ni hör själv.

Av Anita - Onsdag 23 mars 09:07

 


Det är många år sedan det var en sådan fin vårvinter. Vilka kalla nätter som gör att det är fint att gå på sjön och det är till och med skare på mornarna. Det har inte blåst som det annars brukar göra och dagarna har varit så varma och soliga. Det är nu det händer.


Fågelkvitter och takdropp och så börjar det dyka upp folk mest varje dag. Inte hinner jag skriva något heller men idag är det lite mulet så jag håller mig inne en stund. Annars så drar solen en ut.


Lite bättre i foten efter fotvården förra veckan och Jack och jag går varje dag på skoterspåren.


Lördagen for TuppOla och Kinabror på pimpeltävling och jag hade Jack hemma hos mig. Vi satt på Kinabrors trappa och njöt av solen.

Då kom Broder B med fru och sitt Skånefrämmande. 

 

Dom hade åkt på snöskotertur och var glada och tyckte att livet lekte. Vi fikade förstås och satt och pratade rätt länge.


Killarna kom hem men utan pris. Jag hade gjort en jättegryta med mat för det är bra att ha när man inte vill sitta inne och laga mat. Frysa in och ta fram är ju bra det. Tänk så bra det är med frysbox. Förr fanns ju bara jordkällaren.


När Kinabror och jag satt och såg på tv efter maten ringde telefonen ett par gånger och det var en gammal jobbkompis som jag inte pratat med på säkert 20 år. En så härlig kille var han när vi jobbade tillsammans. Han sjöng "Brittas restaurang" varje morgon när han kom till jobbet. Ingen tråkig kontorist med slips var han minsann.

Vi pratade jättelänge nog mer än en timme och jag blev på riktigt bra humör.


Så var det "Lets dance" på tv och det gjorde kvällen till en härlig kväll men jag säger som hon Mandelman. Orättvist att kvinnor ska ha högklackade tortyrskor på fötterna. Undrar vilken idiot som hittat på det. Jag blir rent förbannad när jag tänker på det.


Så blev den söndag. Först kom holländarna och det är alltid trevligt att träffa dom. Så kom TuppOla med Sambo och hunden Alice och vi fikade lite lätt. Hela gänget drog iväg bort till Kinabrors sommarstuga där dom har nära ut på sjön och nära till grillplatsen.

 

Jag väntade på Sofiepropp som skulle komma och så gick vi också bort till Kinabrors sommarstuga. Solen gassade och Kinabror hade tänt eld i grillplatsen och efter ett tag kom alla in på land och vi grillade korv.

 

Tänk att varmkorv är så gott när man äter det ute.

 

Sedan gick vi hem och såg på skidskytte. Så var det dags för mig att åka på bokcirkel och hem igen för att se sista avsnittet av Farmen och som jag önskade vann Cissie. Sedan blev det första avsnittet på Robinsson och där verkar det vara en massa underliga människor minsann.


Kvällarna är vackra nu med härliga solnedgångar.

 

Ny vecka och redan från morgonen kom det folk. Först Rosenknoppen som skulle till Kinabror och sedan kom en granne till och hälsade på en stund.

Jag putsade två fönster till så nu har jag bara drygt 30 rutor kvar. Kvällen var det styrelsemöte på Häsjögården och dagarna bara flyger iväg.

  

Dagens ord: Vi har i alla fall tur med vädret.

Av Anita - Lördag 19 mars 09:20

 

Nu gäller det att ta tillvara dagarna på sjön innan det börjar att bli blött. 

Solen skiner och Kinabror är ute på sjön varje dag.

Varje dag får han upp någon gädda, ibland fler.

 

Jack vill gärna följa med förstås men ibland går jag med honom för att han inte ska springa så fort efter skotern och få ont i tassarna av skarsnön.

 

och himlen är blå.

och gäddorna nappar.

 

 Kinabror har fullt upp med att rensa och ta reda på fisken. Det kan bli rökta och det kan bli gäddbiffar efter Mandelmans recept med dill och rivet citronskal och annat gott.

 

Det kan bli torkad gädda till hunden och det uppskattas väldigt.


Vad har jag gjort de här dagarna.

Ingen fönsterputs i alla fall. När jag räknade ut att jag har minst 50 rutor kvar så tappade jag sugen och började med annat. 


Vattnegympa. Fotvård där jag fick lära mig några bra trix för min onda häl. Jag försöker ju gå varje dag men inte så mycket för jag har ont.

 

Att sitta på Kinabrors trappa och dricka kaffe tillsammans med svägerskan och hunden Nalle känns riktigt bra för det droppar från taket och fåglarna kvittrar så fint.


Fredagen blev det förstås besök på Älggårdsberget.


Två svanar har kommit och stannat till i ån som är isfri. Det är vårtecken om något.

Det är skare på snön på mornarna och katten börjar vara ute lite mer. Igår bråkade han med ekorren som satt i ett träd och skällde. Katten Morris är lite feg och satt nedanför och skrek men vågade inte klättra upp i trädet.

  s

Fullmånen tittade in genom fönstret och ugglan skrek för fullt. Det börjar bli små bara ringar runt träden så våren är lite lite på väg i alla fall.

Broder B med fru har besök från Skåne och dom får i alla fall se snö även om det inte är några tjocka lager nu men mest vitt i alla fall.


Dagens ord: I eländet mitt i världen  börjar det i alla fall bli lite vår.
Av Anita - Onsdag 16 mars 08:55

När måndagen bjöd på lite sämre väder så tänkte jag att jag skulle göra lite nytta. Foten kändes lite bättre så jag tog med mig hunden Jack och gick på promenad. Vi mötte Broder B med fru och Nalle och följde med dom hem till sig för att dricka förmiddagskaffe. Efter ett tag kom Kinabror som varit ut på sjön och vittjat sina krokar.


Så gick jag hem och började med det jag gruvat mig för i flera år nu. Fönsterputsen. Började i köket  Jag har ju fått så mycket goda råd och det verkar som en barnlek att putsa fönster.

Jag har en sådan där elektrisk grej som suger upp vatten och har en skrapa i änden. Jag har bra trasor och en rejäl svamp. I vattnet har jag lite yes och rödsprit. Det borde gå bra. Inte för mig inte. Jag är fortfarande förbannad fast det gått en hel dag sedan.


Jag har fönster som är spröjs på ena rutan. Det är dubbla rutor och man måste skruva isär dom. Då blir det alltså fyra rutor att putsa och alltså 8 rutor på varje fönster.


Att klänga upp i fönsterkarmen och stå där och hänga ut genom fönstret för att nå utsidan först och främst. Värst är det emellan för nog fasen kan man tro att blir det dåligt gjort så nog sjutton är det mellan och när man skruvat ihop fönstren igen. Fy sjutton.


Så ska man flytta alla blommor och jag har ju 100 st åtminstone tio i varje fönster och torka runt om och fönsterbrädan. Hela tiden vinglade på pall och vingla sig upp i fönsterbrädan som tur nog är bred. 


Om ni hade varit här så hade ni fått höra svordomar ni aldrig hört förut och jag kan slå vad om att det sprutade eld ur mina öron. Fan säger jag bara.


Jo då jag putsade båda fönstren i köket alltså 16 rutor och alla blev nästan kladdigare än innan jag började. Jag är värdelös. Alla kvinnor jag känner kan putsa fönster och få det fint men inte jag.

Värdelös Värdelös susade det i min skalle hela dagen. Inte bara värdelös, jag har problem med att stå i fönsterkarmen och hänga ut också och inte blev foten bättre av det heller.

   

En som tyckte att det var riktigt roligt att klänga med mig i fönstret var katten Morris. Kul att någon uppskattade mödan i alla fall. Han var mest i vägen kan jag säga.


Nå det kommer nya dagar och igår sken solen som om den aldrig gjort annat och jag satt på Kinabrors trapp i solen och väntade på att min växtfärgarkompis skulle komma.


Efter flera flera år så ska det bli av. Det ska växtfärgas i vår. 

 

Det krävs en hel del planering. Vad ska vi färga med? Garn och sånt ska beställas och vi ska göra häften till dom som ska vara med och så ska det bestämmas när vi ska göra det och så en dag till innan. Det tog mest hela eftermiddagen att göra det. Vi tog en paus och satt i solen och åt semlor. En sparktur ner till sjön gjorde vi också.


Hon hade med sig en liten söt tik som hunden Jack blev så väldigt förtjust i men hon var en surkärring och morrade mest på honom.


Man får väl tro att jag inte är lika värdelös på att färga garn och det tror jag inte. Jag har ju haft bra många grupper som varit här och gjort det och det har gått bra. Det är bara att hoppas att det blir fint väder och inte regnar och stormar. 


Dagens ord: Ut i solen ska jag gå med min onda fot och mitt misslyckande av fönsterputs.
Av Anita - Måndag 14 mars 08:16

 

När man vaknar av att solen tittar in och vinden vilar förstår jag att det skulle bli en härlig dag. TuppOla och hunden Vaimo kom och så gick vi in till Broder B och började planeringen för dagen.


Vi skulle ut på sjön förstås och jag är lite bättre i foten och trodde nog att jag kunde gå dit bort. Jag tänkte inte pimpla någonting men sitter gärna vid land och gör iordning grilleld.

Packar min ryggsäck och drar iväg i ganska maklig takt för att spara min fot.

 

Inne vid land var det fortfarande en halv meter med snö och Hunden Jack började gräva upp en stor grop i snön. Där lade han sig och rullade och gick inte därifrån innan jag bad honom att gå in i skogen och hämta pinnar att elda med.

Så kunde jag göra eld och han kom med högvis med pinnar att elda med.


Så kom DansBritt gående och hon hade till och med en bra stol att sitta i.

 

och SOLEN sken och värmde.

och Elden brann.

Nu märkte jag att gammeldomen har satt in. Att sjunka ner i snön och ha problem med att komma upp. Oj vad jag börjar känna mig stel. Inte minns jag att det var något problem med att röra sig i snö men nu fick jag se på annat.


Efter ett tag så kom Broder B med Fru och hunden Nalle.

 

och SOLEN sken och kaffet smakade bra.

och Elden brann.

 

Killarna pimplade men fick bara en gädda och en massa småfisk. Det är inget bra fiske den här vintern men

SOLEN sken och inne vid stranden grillades det. Att vanlig grillkorv kan vara så gott grillad på en pinne över eld.


 

Så skönt att jag tog mig iväg med min jäkla fot.

 

Efter några timmar i solen började DansBritt och jag gå tillbaka hem i sakta mak. Hunden Jack följde med och vi fortsatt att sitta i solen hemma på gården.


När killarna kom tillbaka var det dags att gå in till Kinabror och se på skidskytte och så blev det dags att fixa lite mat.

Det blev kasslergryta med ris.

 

Så var det "Farmen " och jag tyckte att det var lite synd att Prins förlorade dagens tävling. . Han har ju verkligen varit den duktigaste på att snickra och göra en massa annat så han var mer värd att bli kvar. Så tycker jag i alla fall. Nåja nu är det bara en vecka kvar. Få se hur det går. Nu är det sista veckan innan allt är slut.


Nu en ny dag och en ny vecka. Fortfarande fint väder men minusgrader än så länge och det är lite tur i alla fall för då håller det sig fint på sjön och på skoterspåren. 

 Dagens ord: SOL å så jag längtat till sol. Likadant tycker mina blommor som växter så man nästan kan se det.

Av Anita - Lördag 12 mars 09:42

 

Nu är tiden då man kan sitta på Kinabrors trappa och lapa sol. Hos Broder B har barnbarnet Gullige Liam kommit för att dra med snöskotrar och fiskegrejor ut på sjön och pimpla.

 

Jesses så han har vuxit. Tycker nyss att han var en liten liten gullplupp, nu är han bara en stor gullplutt.


Jag har ju min fot så jag kan inte följa med på sjön. Inte för att jag velat dra upp fisk ur ett hål men jag brukar ju följa med och göra brasa på land och se till att vi kan grilla och sånt. Nu blir det inte så och jag får nöja mig med att sola på trappan.


Jag har en väninna som sysslar med zonterapi och hon kom och hälsade på. Det är så länge sedan vi hade tid att sitta och prata och umgås och det var riktigt trevligt. Det var på torsdagen och så kom Gamla A också. Det blev en riktigt trevlig dag i alla fall. Hunden Jack var kvar hos mig för det är så isigt på sjön så han fick inte följa med gubbarna på sjön. Hunden blev så väldigt glad när det kom folk till mig. Han är en så social hund och älskar människor, dom flesta i alla fall.

 

Det fanns många ömma punkter på fötterna och det blev faktiskt lite bättre när väninnan klämt  på foten. Hoppas det blir bättre nu för det är nu man kan gå på de hårda snöskotervägarna lite hit och dit. Vårvinterns nöjen minsann.


Fredagen åkte vi som vanligt till Älggårdsberget och åt lunch. Det var så gott minsann.


Nu har jag fått mitt nya bankkort och det fungerar i alla så jag kunde handla mat som vanligt. Kinabror och jag handlar bara en gång i veckan så det gäller att planera och komma ihåg vad man är utan.


När jag kom hem bestämde jag mig för att bada bastu. Solen gassade och sken och det var lätt att få eld.

 

Solen gassade utanför och jag satt och gosade mig i den goda värmen i bastun. 

 

Värmarna står och väntar på våren. Jag ska ha några fruntimmer här och vi ska färga garn. Det var länge sedan jag gjorde det nu och jag hoppas att jag minns hur man gjorde. Det är minsann väldiga procedurer innan det är klart men det ska väl gå.Det var ett tag sedan jag ides skotta fram bastun och tända eld men nu blev det ju av i alla fall och nu ska jag försöka basta lite oftare åtminstone om det är skapligt väder.

När jag tittade på bilden jag tog i bastun undrade jag vad i sjutton det var för skugga som fanns på bilden. Är det ett troll eller en ängel eller vad sjutton kan det vara.? Allt ska man inte veta.

 

och dagen gick och kvällen kom och det blev ett fint skymningsljus och det blev minusgrader.

 

Ugglorna började hoa som ugglor gör den här tiden på våren och jag sjönk ner i soffan och såg på tv.


Vaknar till en kall morgon och hör Jack stå på gården och skälla och morra. Det är Broder B och hunden Nalle som kommer vandrade nere på sjön. Vi går in till Kinabror och han äter lunch och bjuder på kaffe och macka. 


Så drar dagen igång och solen börjar lysa och snart blir det nog varmt och fint ute för nu blåser det inte. Få se om jag kan gå en runda med min onda fot. Hoppas det. Egentligen skulle jag putsa fönster men det skiter jag i. Förhoppningsvis kommer det flera dagar.


Dagens ord: Lika bra att inte ha några planer.Av Anita - Söndag 6 mars 13:28

 

Kallt på nätterna och sol som värmer på dagarna. Skoterspåren är fina och hårda att gå på och det är tom skare en del mornar. Ljuset väcker mig redan klockan sju på morgonen. Sätter på radion i sovrummet och den fina känslan försvinner fort nog när man får höra mera elände om kriget som bara blir värre och värre.


Jag har ont i foten och har inte kunnat gå så långt och igår hade jag Jack hela dagen. Alla tre bröderna B var på rally. Det var "kärleksstigen" ett rally som inte varit på många år.


Jag kom i alla fall iväg på vattengympa i onsdags. Torsdagen kom Gamle A som vanligt och Kinabror kom också in så vi fikade och pratade som vanligt.

 

Gick en runda med Jack och solen började gå ner och det var så varmt i solen.


Fredagen blev en konstig dag. DansBritt kunde inte följa med oss på den vanliga lunchen för en av hennes barnbarn hade magsjuka så hon skulle vara barnvakt.

Vi for ändå och då träffade jag en kvinna som berättade att vi var släkt. Vi var tydligen tremänningar på mormorssida.

Det vimlar av släktingar på morors sida eftersom dom hade så många barn. Vet ju att vi har över 20 kusiner och desto mer kusinbarn.


Så tänkte jag gå in på skoaffären och köpa nya stövlar till nästa vinter eftersom det var rea och mina stövlar börjar gå sönder men det blev inte så.


När jag handlade mat funkade inte mitt bankkort så jag fick be Kinabror betala. Försökte ta ut pengar på bankomaten men inte det funkade inte heller. Däremot funkade brorsans och han har samma bank och en hemsk tanke kom för mig. Tänk om någon varit in och slukat de ynka kronor jag har på banken. Allt kan ju hända i dessa hemska tider.


Vi for hem och jag kollade att pengarna fanns kavar på kontot och då förstod jag ju att det var något fel på kortet . Började ringa banken för att få ett nytt och vilken cirkus det blev då. 

Att komma fram till en människa är ju svårt . Man får vänta och vänta och kopplas bra länge men till sist fick jag tag i en tjej som skulle hjälpa mig. Hon föreslog att jag skulle komma in på banken. Jo tjosan du, 10 mil enkel resa.


Då skulle man spela in när jag pratade. Sedan koppla till bankid och under tiden prata med tjejen. Oj oj oj. Det gick inte bra alls. Vi försökte flera gånger innan allt funkade och hon såg att mitt kort av någon anledning blivit avmagnitiserat. 

Det skulle komma ett nytt och jag drog en suck av lättnad. Hela proceduren hade tagit flera timmar. Tänk vad livet blev hopplöst krångligt sedan dom drog in banken. 

 

Så är det söndag och vasaloppet. Det är nästan den enda idrott jag tittar på, mest för allt kul som är runt omkring.

Det var roligare förut när jag hade sällskap varje vasalopp av Grannen och Snälle Sven om kom med smörgåstårta och vi satt och mumsade och såg på tv. Nu sitter jag ensam med en torr gammal ostmacka och glor.

 


Så småningom kom Broder B med Fru och ena barnbarnet och vi gick in till Kinabror och fikade. Nu ser jag att TuppOla också kommit. Det har börjat blåsa ute men skit samma. Jag vilar min fot så länge och hoppas på bättre tider.


Dagens ord: Hoppas att inga träd blåser ner och att kriget tar slut.Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

55 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2022
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se