Senaste inläggen

Av Anita - Tisdag 4 feb 12:27

 

En vecka med tandvärk och unken smak och lukt ur munnen. 

En vecka med mest soppa och mosad mat med smak ur munnen som jag ruttnar upp inombords.

En vecka med sömnlösa nätter och värktabletter.


Som tur var så kom Kinabror hem och började söndagen med att starta traktorn och skotta snö.

 

Jag gjorde ett försök att gå på skoterspåren med hunden Jack men jag var så matt att jag knappt kunde ta mig hem.


Nu ska ni få höra om gårdagens äventyr.

Ni får själva bestämma om ni ska skratta eller gråta. 

I går morse gav jag upp och insåg att jag bara blev sämre och sämre i min mun. Ringde genast till folktandvården och

skulle få komma 20 över 8 och det var inte länge dit.


Kastade på mig kläderna och gick ut till bilen men naturligtvis var det kallaste dagen det varit på flera vecka så där 15 grader och bilen var totalt igenfrusen. Ropade på Kinabror och med gemensamma krafter lyckades vi skrapa fram rutorna fram och jag kom iväg i en jäkla fart.


Kom fram när det var ungefär två minuter kvar. Kastade mig ur bilen och upptäckte när jag kom in att jag hade mobilen i jackfickan . Tänkte lägga den i byxfickan för jag vågade inte lämna den i jackan. Men-....var är byxfickan. Då upptäckte jag det. Jag hade vänt byxorna bakfram. Dagens skratt på den tandkliniken minsann. Pinsamt.

 

Så blev den rensning av hålet efter utdragna tanden och rotfyllning av tanden bredvid. Svullna läppar efter bedövning och jag åkte hem igen.


Där var det gubbträff i Kinabrors hus. Det var Mustachen och Broder B och Kinabror. Dom satt där länge och fikade och pratade och sedan blev det strömavbrott. Då passade Kinabror och jag på att åka till Hammarsrtand och handla för vi trodde att det var bara här det var avbrott. Det visade sig vara ett strömavbrott som var jättestort och affärerna var stängda. Mobilerna fungerade inte heller.


Kallt ute. Tur att vi har vedspisar.

 

och Kinabror hittade en burk ärtsoppa som vi kunde värma på spisen. Jag har en radio med batterier och ved inne och  

gott om ljus och pannlampa. Man måste vara utrustad fast det var länge sedan det var avbrott nu. Ända till halv tio på kvällen varade det.


Vi gick bort till Broder B och han och Frun satt och kurade i massor av ljus. Han hade smält snö och kokat kaffe över eld utomhus.

Så dök TuppOla upp och vi satt där alla syskon i tystnaden och pratade med varandra. Har ni tänkt på hur tyst det blir när strömmen är borta.

TuppOla sa att det nästan var spöklikt att åka genom Hammarstrand när det var mörkt i alla hus och all utebelysning var släckt.


Så till det positiva för man får väl söka efter det. 

1.Blåbärsriset har slagit ut.

 

2 En hel natt med sömn och utan tandvärk.

3 Vi ska äta första semlan idag. Tror nog att jag kan tugga den nu.


Dagens ord: En olycka kommer sällan ensam.

ANNONS
Av Anita - Lördag 1 feb 11:16

 

Tandont och blötsnö. Ingen bra kombination. Efter tandutdragningen som misslyckades så jag har rötter kvar som ska tas bort i Stan så har jag ont i hela käken och tänderna runt omkring och om jag anstränger mig så börjar det blöda i hålet efter tanden.

Så blir det massor med blötsnö så jag gör ett försök med snöslungan Eulalia.

 

Gick inget vidare. Under snön är det blankis och trots att jag har kedjor på slungan så klarar hon inte upp att gå uppför backen men jag lyckades i alla fall få upp en gång så jag kan hämta ved.

 

Kinabror kommer hem ikväll så han behöver lite ved till köksspisen.

 

Så jag drar upp lite till huset och tar fram Snölasse och skottar till broarna. Snöslungan Eulalia står nere vid uthuset och skäms.

 

Så börjar det blöda lite i munnen så jag får ta en paus och gå in och vila mig lite. Passar på att ringa till Sonen och höra hur dom har det och skriva en liten blogg.


Det finns inte så mycket mer att säga och ni ser ju vilka urtrista bilder som jag har att bjuda på idag. Bara grått, svart och vitt. Det är de färger som jag tycker minst om. Förresten är det nog inga färger egentligen.

 

Förstår inte varför det är så modernt med dom trista färgerna. Nej tacka vet jag färg.


Dagens ord: Tandvärk och snö är inte precis mina favoriter.

ANNONS
Av Anita - Torsdag 30 jan 09:53

Jag har sagt det hela tiden och jag säger det igen. Nog fan blir det snö. Den blev bara lite försenad och nu snöar det hela tiden så snart är det precis som vanligt, en jävla massa snö.

 

Innan jag ger mig ut och skottar på gården så skriver jag lite grann. 


Här sitter jag nu med en väldigt ömmande haka och kind. I förrgår var jag till tandläkaren och drog ut en gammal rotfylld tand med krona och det ska ni veta att det var en pärs för den satt som klistrad. Den hade kapsejsat totalt men roten satt hårt. Trots borrande och dragande och lång tid så kunde man inte få upp den så nu måste jag till Östersund och sitta och plågas en gång till. 


När jag äntligen kom hem så var jag frusen och kände mig eländig. Jag kunde inte elda i spisen för sotaren skulle komma. Gamle A kom och han funderade om jag hade tagit mig en hutt för jag sluddrade när jag pratade men tro det när tungan var helt bortdomnad. Känner mig fortfarande lite mosig efter den där upplevelsen.


Jag är i alla fall glad att Kinabror kommer hem till helgen så jag slipper snöskottningen. 

 

Inte så mycket mer att skriva om en snöig dag i slutet av januari. Hoppas bara att det snart blir sommar så jag får bada och sola och ha det bra. Jag lider av solbrist, badbrist och dansbrist ska ni veta. Pengabrist också förresten.

 

Dagens ord: Tamme sjutton är jag inte lika vissen som mina krukväxter

Av Anita - Måndag 27 jan 10:20

 

Det är så konstigt. I fredags morse var det ett märkligt rosa ljus redan innan solen gick upp. Snön var nästan borta och jag är ju glad för det.

Äntligen har det slutat blåsa och Broder B och Frun och jag åkte mot Kovlandpå lördagen. Det var dags för en sammanslagen fördelsedagsfest. Det var Broder B som fyllde år på lördagen, Det var Gullige lille Liam som fyllde år på fredagen och så  Brorsdottern J sambo som fyllde i torsdag.

 

Det var kaffefat med allt från småkakor tårta och smörgåstårta. Innan dagen var slut tror jag att vi var runt 14 stycken och två hundar och det var trevligt. Jag tycker om när det är mycket liv omkring.

 

men det slog mig att jag var den äldste i hela gänget. Det är fan i mig inte roligt att vara gamlast av alla. Förr tänkte jag inte på det men nu är det nästan alltid så. Fy fan för att vara gammal. Jag hatar det.


Så igår så var det födelsedagsfest hos Broder B.

 

Där var det god smörgåstårta och hela gänget utom Kinabror var där.

 

Tror minsann att lillebror fyllde 55 år och det kan man inte heller fatta.

 

Jag tar så dåliga bilder så jag skäms men jag kan inte bättre med den här telefonen.


Det har inte blivit så mycket gjort annars men jag ska försöka vara positiv och då kan jag säga att bilen gick igenom besiktningen utan några fle. Då kunde man dra en lättnadens suck för det i alla fall och börja gruva sig för morgondagen när jag ska dra ut en tand eller kanske rent av två. Fasan, fasan. Det är bäst man tuggar på sega grejor idag för sedan kan man väl knappt tugga på någonting. 


Annars har jag ägnat fritiden åt att titta på "hem till byn". Alla avsnitt har jag plöjt igenom och levt mig med de vanliga människor som bodde i byn. Så likadant på många sätt som det är här. Man kan känna igen sig.


Nu har det snöat igen och är vitt igen.


Såg att jag fått ett meddelande från Carlavagnen (radioprogrammet alltså) Dom ville ringa och fråga om bredband. Jag har ju inte så mycket att säga om det. Vi har ju väntat i två år på det och det har varit en massa trubbel men nu finns det här och det fungerar jättebra. Att man sitter här i skogen och har både fungerande mobiltelefon och bredband det är ju nästan ett under i alla fall.


Dagens ord: Att vara gammal är en pest men alterntivet är att vara död och det är ju inte så kul heller.


Av Anita - Tisdag 21 jan 09:29

Har ni tänkt på att det finns små bagateller som retar gallfeber på en men att man bara finner sig och inte ser någon ändring.

Man bara fortsätter att reta sig och svära.


Ni vet den gröna sladden som man har till motorvärmaren på bilen. Den ska stickas in i bilen och det går aldrig bra. Man vrider och vänder och ligger på marken och fryser om fingrarna och svär. 


Sonen kom in i julhelgen och skulle ha en tuschpenna som var svart. Han gjorde en rand som skulle vara uppåt på grejen man stoppar i bilen och helt plötsligt var det problemet löst. Bara att se till att randen är uppåt och så funkar det hur bra som helst. Varför har jag inte kommit på det förut. Jag nästan skäms.och undrar hur många andra grejor som det troligen finns enkla lösningar på som jag inte kommit på.


Från det ena till det andra

Kallt och varmt om vart annat och blåsigt. Häftiga skymningar.

 

I natt har det blåst så jag har inte kunnat sova. Jag var tvungen att gå ner och ligga i soffan. Det blåser så hemskt på övervåningen. Jag hade en del planer för dagen men det går inte att gå ut. Får väl sätta mig och göra bokslutet för Vägföreningen och det ska ju också göras.


I förrgår kväll när jag skulle lägga mig hittade jag en svart anteckningsbok i en byrålådan. Det var berättelsen jag skrev när AMV och jag var till Cattolica i Italien för första gången. Två tjejer från landet i ett främmande och helt underbart land. Resan var ju omständig med tåg till Skåne och färja över till Köpenhamn och Kastrup innan vi satt oss på flyget. Det var min första flygresa och vi var tonåringar.

Jag kunde inte tro mina ögon. Folket på hotellet sjöng arior i köket. Det doftade av hav och fina blommor. Staden var full av nattklubbar och de italienska pojkarna med sammetsbruna ögon som kallade oss för Bella Bella.

Dans uppe under stjärnorna på berget Gabitche Monte. Den goda maten och eldflugorna i träden.

Den fina musiken som gjorde hjärtat mjukt och varmt. Det var då min kärlek till Italien tändes.

Det var som en saga och så annorlunda mot hemma. Det var gladare och mjukare och vackrare. Glömmer det aldrig och när jag läser i den gamla boken minns jag sådant jag glömt.

 

Jag läste och mindes och log. Tänk minnet av att vara åtråvärd och beundrad. I ungdomen hade man så mycket känslor. 


Nu är man minsann varken beundrad eller en sedd. 

Visst finns det fördelar med att var pensionär, åtminstone en. Det är att slippa jobba men annars är det mest skit men det ska vi inte prata om ens för listan är lång.


Det är bara att trampa på, se på ÅsaNisse Farmen och Mandelmans Gård och ta dagarna som dom kommer, men visst var det härligt att vara ung.


Dagens ord: Det var bättre förr.

Av Anita - Lördag 18 jan 15:10

 

Så tokigt det blev. Tror aldrig att jag kastat ut julen så tidigt men barrade som sjutton gjorde den så det var inte mycket att göra än att hä ut den. Vilket stök det blir innan alla barr är borta.


Igår for jag som vanligt är till Hammarstrand för att äta med DansBritt på hotellet och handla lite mat.Det var väldigt god mat på hotellet så god att jag tog om och det brukar jag aldrig göra.


I morse när jag gick ut på bron tokregnade det och var en grad varmt. Katten Morris vände i dörren och gick in igen. Det gjorde jag också för resten och bestämde mig fort för att idag ska jag städa undan julen och dammsuga.


Under tiden jag stökar tittade jag lite grann på tvn och fick reda på att just nu i detta läget är jag modern och inne i modet och inredningen. Det ska vara blått iår. Inredning med nyanser av blått. Grått och svart är tydligen ute nu. Man måste ju ändra varje år för då får butikerna sälja nya grejor för det finns ju många som måste hänga med. Jag bryr mig inte ett dugg utan gör precis som jag vill, alltså för det mesta ingenting i fråga om heminredning.

 

Jag har blått i köket jämt men just nu med lite rött också för julen får vara kvar i gardiner och dukar så länge. 

 

Jag har alltid gillat blåvitt och jag har många burkar och sånt som är blåvitt.

 

Allt är urgammalt och har funnits här så länge jag minns. Dom är säkert från farmors tid eller ännu äldre.


Som vanligt när jag städar går det på tok. Påsen i snabeldraken var full och jag hade ingen hemma. Då tog jag eldammsugaren men då var det slut på batteri så jag fick till och ladda. Nåja att sitta framför tvn och dricka lite kaffe är ju inte det sämsta.


Tog på mig och gick ut och plockade lite blåbärsris. Det blir så fint med små gröna blad och rosa klockor. Ni ska få se när det slagit ut.

 

I dag blev det fort mörkt. Dimman ligger över sjön och det är fortfarande plusgrader.


Ska försöka få mig ut i mörkret lite senare och åka spark bort till Broder B. Med den här halkan blir det nog att ta både dubbskor och spark för att inte flyga omkull och så pannlampa förstås.


Dagens ord: Julen varade inte till påska det här året.

Av Anita - Torsdag 16 jan 13:28

 

Jag ska inte ens klaga på gårdagen fast det kom lite snö.

Det var början på vattengympaonsdagarna (vilket ord förresten). Efter juluppehållet träffades vi badare, nästan 20 stycken i alla åldrar, från ca 65 till den äldsta som är nästan 90. Så skönt att börja mjuka upp sin kropp och träna sin balans. Nyfixat duschrum och bastun fungerade och där sitter i i lugn och ro och småpratar och njuter av värmen. Så fint att det finns och så roligt att träffas igen.


Så ny dag och vilken dag. Jag tycker synd om er alla som jobbar och måste sitta inomhus. Sol på himlen(den lilla stund som den syns över skogskanten.)

8 grader kallt och blå himmel och inte en vindpust. Att andas den friska luften och känna solen i ansiktet är en ren njutning. Ni ska inte tro att jag bara hatar vintern.

 

Jag går bort till Broder B och dricker förmiddagskaffe sedan tar vi en promenad på sjön. Idag är han dagpappa till TuppOlas hund Waimo. Solen värmer faktiskt lite grann.

 

Det är lagom mycket snö på sjön och lätt att gå. Vi går ner vid Kinabrors stuga och bort mot mig och sedan bort till badstranden.

 

och solen den skiner och hunden den leker. Annars är det så tyst, så tyst.

 

Broder B skickar meddelande till sina jobbarkompisar och jag kan förstå att dom är lite avundsjuka.

 

Borta vid ån är det fortfarande öppet ganska långt ut.

 

Broder B står och vinglar på iskanten och rätt vad det är trampar han igenom. Tur att det är så grunt så han bara blev blöt om skog och sockar. Det är bara att gå hem och byta. Ingen större fara skett.


Jag går hem och kör in en kärra med ved och gör mig en lunchmacka och här sitter jag nu och ser solen sakta försvinna bakom skogskanten.


Hör spisen spraka för jag har ju den torraste finaste björkved man kan tänka sig som både ger mer värme och luktar gott.

Jag kan inte klaga en sådan här dag för då är jag ju inte riktigt klok. Det måste kanske vara roligt att höra att det finns dagar i mitt vinterliv som inte är pest och kolera och idag är en sådan dag. 


 

Sommarspår kallar jag denna rätt som är jordgubbskräm med blåbär hallon och en klick grädde. Fint att sätta i sig en eftermiddag i januari då pengarna är slut men.......snart kommer det pensionspengar och efter vad man hör så ska vi få påök, men fan tror det förrän men får se det. Troligen blir det väl som vanligt. Ifjol blev det 6 kr.


Dagens ord: Frisk luft är i alla fall gratis åtminstone här i skogen.

Av Anita - Tisdag 14 jan 11:46

Utanför är det massor med domherrar, snöfåglarna och visst. Det dinglar och far snöflingor överallt. Dagen började med ett pling i telefonen. Jag låg kvar i sängen och läste bokcirkelboken.

 

Handlade om laholmsbuken och Mellbystrand och de fina kusterna där omkring och om sommar och bad och kvinnor som hade olika liv. Både rolig och härlig bok som är lättläst och för mig som varit där nere så väckte det fina sommarminnen som kändes fint när jag såg vintern utanför.


Då ringde min klasskompis och pratade en stund och när jag masat mig ur sängen ringde Moster och berättade att hon

låg på lasarettet för att hon ramlat inomhus på ICA och skadat ryggen. Ja allt kan hända en tisdagsmorgon. 


När kaffet kokat så dök Gamle A upp. Han hade varit till tandläkaren.

'Ja så var de första timmarna en vinterdag i januari. 


Igår var en rätt fin dag. Snön på marken hade frusit fast. På skoterspåren gick det att gå och fläckvis var det faktiskt bart i skogen. Jag njöt av promenaden.

 

Visst ligger lite snö kvar ner mot sjön men det gick att gå på strandstigen.

 

Upp mot gamla kolmilan var det alldeles bart. Härligt härligt för en vinterhatare att få sätta fötterna på mossa och lingonris.


Hittade en rostbiff som var stekt och klar i frysen och bjöd hem Broder B med Fru på middag. De sista maten ska ätas upp ur frysen nu. Nu finns det bara soppor kvar och en korvsnurt  men skit samma.


Sitter här och tänker på att det var tre år sedan min sista sambo flyttade. Den sista och den kortaste sambon. Det blev bara någon månad och nu ska jag då aldrig flytta ihop med någon ingen. Det är nog inte meningen att jag ska leva med någon. Tror att jag har för mycket frihetsbehov, är för tjurig och vill göra för mycket som jag vill. Det är bra som det är för som tur är så har jag många vänner.

 

Slutar väl dagen med en ros. Minns ni hur rosorna doftade? Minns ni hur fåglarna sjöng? Det var ett tag sedan men snart om någon månad så finns det där om vi får leva och ha hälsan.


Dagens ord: När domherrarna kommer så kommer snön också.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2020
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se