Direktlänk till inlägg 23 juni 2023

MIDSOMMARAFTON

Av Anita - 23 juni 2023 07:46

 

Efter ett par veckor med sol, värme och bara lätt vind så blir det då dagen före midsommarafton och det börjar blåsa och regna och nog är det bra mycket kallare igen. 


Blommor finns det mer än någonsin. AMV och jag vandrar väst över efter strandstigen och hittar liljekonvaljer. Dom brukar komma tidigare men ingenting är sig likt i denna märkliga försommar.

 

Vi fortsätter upp på Stedesbacken och möttes av det mest märkliga jag någonsin sett. Hela ängen är helt översållad av midsommarblomster.

 

Överallt på min lilla äng är det så blått och det går inte att ta sig fram utan att trampa ner blommor.

 

Hem igen och AMV och jag gör jordgubbstårta. Bara fyllningen förstås för grädden och jordgubbarna får bli innan vi ska äta.

Jag röker en lax till midsommarmiddagen. Jag börjar göra en krans och kommer på att jag ska hänga den ute vid postlådorna så fler kan få njuta av den.

 

Jag ska göra en till idag som Kinabror ska ha på sitt hus.

 

Tanken är att vi ska sitta i Kinabrors paveljong och äta. Nu så verkar det bli blåsigt och kallt och kanske regn så tanken att jag skulle ha en klänning för en gång skull blev om intet. Det blir nog långbyxor och tröja.


Så fort det slutar att regna ska jag gå ut och hämta fyra björkar till förstukvisten och göra en lövmatta till bron.

Plocka mera blommor till krans och till huset och hämta pärlorna som vi ska ge till vättarna framåt natten. 

Vi blir bara 8 personer den här midsommaraftonen så maten lär nog räcka och bli över. 


 

Jag brukar aldrig ta bilder på mig själv nu när jag är så gammal och ful men i min fina blomäng kunde jag inte låta bli att låtsas vara en blomma även om det kanske mer liknar en kaktus bland det vackra.

 

Syrenerna har äntligen slagit ut och det doftar så gott på gården. Dessutom har farmors gamla rosbuske slagit ut och vad den rosen heter vet jag inte men den har funnits här i hela mitt liv i alla fall och kanske mycket längre.

 

Så min nyaste ros som började blomma så fort jag satt ner den i jorden. Jag älskar rosor men har ju inte läget för dom för här är zon 6 och dåligt för rosor men några går i alla fall.


Så en fin midsommar önskar jag er alla.

Dagens ord: Typiskt att midsommarvädret blir både blåsigt och kallt.

 
 
Ingen bild

Robert

23 juni 2023 10:09

GLAD MIDSOMMAR kära Anita

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

23 juni 2023 10:25

Synd att det fina vädret försvann lagom till den här helgen men jag håller tummarna för att ni ska kunna sitta hos Kinabror som planerat och att varken ni eller maten ska blåsa bort. Du är så fin i bilden framför alla vackra midsommarblomster. Du ser så rofylld ut och utstrålar lugn och glädje. En jättefin bild som du borde rama in :D
En varm midsommarkram till dig och ha en jättefin midsommarhelg :D

http://ibod11.com

 
Göran

Göran

23 juni 2023 12:51

Tittar förbi snabbt o önskar dig en härlig midsommar. Hoppas ni har lite bättre väder än här. Mulet och hårda vindar från norr i Sundsvall. Men jag har ju tak över huvudet så det går ingen nöd på mig.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
ann

ann

23 juni 2023 13:42

Ha en skön fin Midsommar! å Du! Du är en blomma bland blommorna Anita!

http://dansann.blogg.se

 
Soldansare

Soldansare

24 juni 2023 19:31

Hoppas att du hade en riktigt fin midsommar och att vädret ändå var vackert. Det brukar ju vara lite si och så med detta på midsommarafton. Jag tycker att det låter så roligt att gå och ge pärlor till vättarna. Det ska jag också börja med, måste bara hitta några vättar. Tror att det är dåligt med det här inne i stan. Jag skulle i alla fall hålla mig på landet om jag var vätte. Själv satt jag på ett flygplan igår, på väg hem från Palma. Nu är det slut på semestern och jag ska börja jobba på måndag. Det känns ganska deprimerande faktiskt.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
contexto game

contexto game

26 juni 2023 08:56

By entering words and predicting their rank, participants of Contexto compete to determine which word has the highest overall score. https://contextogame.io

http://https://contextogame.io

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Fredag 10 maj 11:24

  Det snöade i onsdags och det var nästan en dm och jag höll mig inne för att min allergi skulle bli bättre. Inget ont som inte har något gott med sig. Pollen föll till marken och det blev lite bättre på det viset.   Igår åkte Sonen och Fjälla...

Av Anita - Måndag 6 maj 13:25

  Vilken vecka vi har haft och så roligt när Sonen och Fjällan varit här. Dom har verkligen fått se både vinter,, snösmältning och sommarvärme på några dagar. Dagar då det ena dagen ligger snö i drivor och hur krokusen sticker upp ur snön bara så ...

Av Anita - Onsdag 1 maj 10:28

  Man tror inte sina ögon. Det är fortfarande mycket snö. Det här har ramlat ner från vedbodtaket. Söndag eftermiddag kom Sonen och Fjällan från Skåne. AMV och Gubben kom en sväng också.   Måndagen regnade det och snöade och haglade men fr...

Av Anita - Lördag 27 april 18:57

  När jag tittar ut och ser hur det snöat inatt blev jag först förbannad men sedan tänkte jag att det här är väl den snö som ska ta bort den gamla snön kanske.  Jag väntar ju på att Sonen och hans Fjälla ska komma. Dom åker från Skåne idag men l...

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards