Alla inlägg den 10 juni 2023

Av Anita - 10 juni 2023 08:01

 

Välkommen till paradiset Fisksjön. Så brukar jag inte säga för lika ofta som det är ett paradis så är det ett rent helvete.


I förrgår kväll mojnade vinden och solen började skina. Jag hade gett upp på väntan och hade satt ut mina plantor och det var inte så smart för det var nollgradigt på natten men halva juni har ju gått och det dom kallade järnnätterna hade varit. Värst med min stackars gurkplanta som jag satt i lilla växthuset mot söder och mot väggen. Såg ut som en blöt trasa.

 

Solen går nästan inte ner nu. Det här är vad som händer när det är den här tiden. Solen går ner bakom ladugården och duvorna i skogen kuttrar så fint. Nu när blåsten upphört så hör man alla fåglar så mycket bättre. Tyvärr även trastarna som det finns massor av och igår började jag dagen med att ta bort all skit från trädgårdsmöblerna som trastarna kackat på. 

 

Kinabrors Son dök upp på torsdagskväll och ska stanna några dagar. Han hade med en jättestor tomatplanta till mig.


Så kom gårdagen med sol redan från morgonen. Fixade lite i trädgården och vattnade blommor.   

Alla små figurer är utsatta i trädgården nu. Gräset växter som sjutton men det är sämre med blommorna.

Visserligen finns det en del vilda blommor och maskrosorna är större och fler än någonsin.


Vid lunchtid ringde Kinabror och sa att han tänt grillen så vi kunde grilla korv. Jag vandrade dit och nu hade fjärilarna börjat fladdra sin fina lek. Det var sorgmantel och citronfjäril och blåvinge. Det var nässelfjäril och aurorafjäril och förstås kålfjäril. Fint att gå genom skogen och över ängarna en sådan dag.


 

Fint borta hos Kinabrors stuga och hunden Jack badade förstås.

 

Kinabror och hans Son hade fullt upp med att försöka fixa vattenpumpen som krånglade. Sonen nere i brunnen och Kinabror som kollade läget. Inget kul jobb att ligga nere i en brunn precis men dom verkar fått till det i alla fall. Alla bröder i den här släkten är händiga och deras barn också. Inte jag så mycket förstås. Allt tekniskt är jag värdelös på.

 

Så gick jag hem och tog fram cykeln och pumpade den.


Jag gick ner till sjön och räfsade hop lite vass och stökade lite.

Gick till badstranden och träffade en kvinna med hund.


Försökte starta gräsklipparen och det gick dålig. Jag blev less och låg i hammocken en stund och vilade mig och kände solen värma.

 

Till slut startade gräsklipparen och jag klippte nere vid sjön där gräset var högst. När jag var på väg upp från sjön stannade klipparen och jag gav upp.. Det är idag jag ska försöka klippa uppe på gården. 


Så ringde Kinabror och det var dags för middag. Hans Son hade med sig nypotatis från Skåne och vad smakar sommar om inte nypotatis och sill.


Hem igen och så åkte jag ner till kyrkan för att vattna blommorna och det behövdes minsann för det är väldigt torrt överallt. Det har inte kommit mycket regn minsann. 

 

Igår kväll såg jag på "Fångarna på fortet" och det skulle jag nog inte gjort för där var massor av ormar och jag har sovit så dåligt inatt och drömt om äckliga ormar och vaknat med hjärtklappning och svett i pannan. Usch för ormar.


Dagens ord: Håll tummarna för att gräsklipparen ska starta.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards