Alla inlägg den 16 juni 2023

Av Anita - 16 juni 2023 07:45

Vilka härliga dagar och flera på rad. I förrgår hämtade jag bilen och den var till och med besiktad och klar. AMV och Gubben var med och så förstås Kinabror. Vi åt lunch på hotellet i Bispgården och det var varmt när vi kom hem.

AMV och jag gick ner till stranden och laskade i vattnet (laska lika med att vandra omkring i vattnet). Vi laskade hem till strandstugan och hunden Jack var förstås med. Så har vi gjort sedan vi var små och än kan gammelkärringarna låtsas vara unga.


Något semesteraktigt ska man väl ta sig för och inte bara vattna, bada och klippa gräs. AMV och jag drog iväg till Kälarne för att göra ett besök på Tantmuseet. Där var det kafferep minsann.

 

Tanten själv välkomnade oss och vi gick omkring och såg oss omkring. Så fint.Tänk så kvinnor gjort mycket vackert förut.

 

Här i finrummet fick vi sitta under den fina kristallkronan.

 

Småkakor och bullar och oj så mycket gott.

 

Fina broderade bonader.

 

Ett sånt fint skafferi som jag skulle velat ha med massor av gamla burkar. En del känner jag förstås igen och har själv.

 

Så mycket kaffekoppar av alla sorter och slag. Kolla chokladaskarna uppe på skåpet. Så fina.

 

Vedspisen står klar att värma kaffe på men en sådan här varm dag behövdes inte den.

 

Hattar i massor och ett helt rum med kläder som hon visade oss. Det var väldigt roligt att se. Det var dessutom en så fin energi i huset. lugnt och mysigt. Gör ett besök där om ni kan.


Så hem och kvällen var varm och skönt men man blir trött när man varit uppe sedan tidigt. Önskar att jag kunde vara vaken hela natten för den här tiden vill man ju ta vara på. Vi hann i alla fall cykla ner till kyrkogården och vattna och när vi kom tillbaka fick vi kaffe och rabarberpaj.


Så igår var det varmt och fint. jag skulle städa strandstugan och AMV hjälpte till. Jag hittade igen mitt våffeljärn som jag saknat länge och så hittade jag massor av grejor som jag inte vet vem som äger egentligen.

Det var massor med cykloper och fiskegrejor och badkläder.

 

Gubbarna höll på att rätta till golvet på AMV och Gubbens sommarstuga och dom kröp under golvet och var helt ingrodda med skit när dom kom fram.


Vid elvakaffetiden kom Gamle A som vanligt och en timme senare åt vi lunch på AMV och Gubbens veranda. Tänk vad mat smakar gott när man äter utomhus.


Städade vidare och sedan gick jag upp på gården och förberedde middagen. Vi fyra åt lasange vid 6-tiden och så gick AMV och jag ner till sjön och tog det första badet för i sommar. Det var faktiskt 20 grader åtminstone i vattenytan. Det blev i alla fall skönt.

Vi satt och torkade i solen och vattnet var lugnt och fint och göken gol och en och annan sjöfågel kvackade och där satt vi gamla kvinnor helt nakna i solen och tänkte att vi har det för hemskt bra just nu.


Vi gick upp så småningom till huset och gubbarna satt och såg på sport och vi kokade kaffe och fast klockan var bara 9 var vi så trötta. Det blir långa varma dagar.


Började vara varmt i sovrummet så jag satt i myggfönstret och fick det ganska fort kallt. Det är inte varmt om nätterna. I morse var det bara 7 grader och då kan man släppa in lite kall luft.


Dagens ord: Blommor och fjärilar och underbart väder. Vad mer kan man önska. Jo lite dans kanske.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards