Alla inlägg den 23 juni 2023

Av Anita - 23 juni 2023 07:46

 

Efter ett par veckor med sol, värme och bara lätt vind så blir det då dagen före midsommarafton och det börjar blåsa och regna och nog är det bra mycket kallare igen. 


Blommor finns det mer än någonsin. AMV och jag vandrar väst över efter strandstigen och hittar liljekonvaljer. Dom brukar komma tidigare men ingenting är sig likt i denna märkliga försommar.

 

Vi fortsätter upp på Stedesbacken och möttes av det mest märkliga jag någonsin sett. Hela ängen är helt översållad av midsommarblomster.

 

Överallt på min lilla äng är det så blått och det går inte att ta sig fram utan att trampa ner blommor.

 

Hem igen och AMV och jag gör jordgubbstårta. Bara fyllningen förstås för grädden och jordgubbarna får bli innan vi ska äta.

Jag röker en lax till midsommarmiddagen. Jag börjar göra en krans och kommer på att jag ska hänga den ute vid postlådorna så fler kan få njuta av den.

 

Jag ska göra en till idag som Kinabror ska ha på sitt hus.

 

Tanken är att vi ska sitta i Kinabrors paveljong och äta. Nu så verkar det bli blåsigt och kallt och kanske regn så tanken att jag skulle ha en klänning för en gång skull blev om intet. Det blir nog långbyxor och tröja.


Så fort det slutar att regna ska jag gå ut och hämta fyra björkar till förstukvisten och göra en lövmatta till bron.

Plocka mera blommor till krans och till huset och hämta pärlorna som vi ska ge till vättarna framåt natten. 

Vi blir bara 8 personer den här midsommaraftonen så maten lär nog räcka och bli över. 


 

Jag brukar aldrig ta bilder på mig själv nu när jag är så gammal och ful men i min fina blomäng kunde jag inte låta bli att låtsas vara en blomma även om det kanske mer liknar en kaktus bland det vackra.

 

Syrenerna har äntligen slagit ut och det doftar så gott på gården. Dessutom har farmors gamla rosbuske slagit ut och vad den rosen heter vet jag inte men den har funnits här i hela mitt liv i alla fall och kanske mycket längre.

 

Så min nyaste ros som började blomma så fort jag satt ner den i jorden. Jag älskar rosor men har ju inte läget för dom för här är zon 6 och dåligt för rosor men några går i alla fall.


Så en fin midsommar önskar jag er alla.

Dagens ord: Typiskt att midsommarvädret blir både blåsigt och kallt.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards