Alla inlägg den 25 juni 2023

Av Anita - 25 juni 2023 14:37

 

Vaknade vid att det regnade och blåste och var svinkallt. Här gäller det inga sommarklänningar minsann. Jag drog hem några björkar och satt framför bron. Jag gjorde en björkmatta som man ska göra. Jag gjorde en krans till Kinabror och plockade en bukett med syrener och lupiner som han skulle ha framför sin bro.


AMV och jag gjorde iordning jordgubbstårta och jag gjorde en röra till min rökta lax. Jo då hade bara vädret varit bra så hade allt varit fint.

 

Nog finns det blommor att ta av. Aldrig har det varit mer som jag minns. Massor av nattviol växer på vägkanten så doften är ljuvlig.


Vi skulle hålla till i Kinabrors paveljong och tanken var att vi skulle sitta där och mysa vi 8 som skulle vara där. Se ut över sjön och ha det trevligt.

Det blev ingen sommarklänning utan varma kläder och på paveljonen fick tältduken sitta på . Tur att han har värme där.

 

Vi hade i alla fall massor med mat så det ska vi inte klaga på.

 

AMV hennes dotter och barnbarnet och hunden och jag gick naturligtvis till vättarnas underjordiska bäck för att slänga pärlor till dom som tack för året som varit. Nu har jag varit med om det i mer än 70 år men aldrig att bäcken har varit helt tom på vatten men den var det. Det känns nästan lite otäckt. Hur ska det bli med vår värld egentligen?


Så åt vi tårta och drack kaffe och jag frös och kände mig kurig. Vid niotiden gick AMV och jag hem och jag gjorde mig ett varmt bad med bubblor och doft och skulle läsa en tidning men jag somnade och tidningen for i vattnet.


Så det var slutet på en underlig midsommarafton. Det var länge sedan jag dansade och log nu på midsommarafton.


Så idag är det bra väder igen och jag har klippt gräs och vattnat blommorna och snart ska Kinabror och jag äta middag. Vi hade besök av tandläkardottern med man och en familj till och AMV och hennes familj har

åkt hem.

Jag ska cykla ner till byn på bokcirkel efter middagen och vattna på kyrkogården.


Dagens ord: Inte alla midsommaraftnar som blir som man tänkt.


Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards