Alla inlägg den 6 juni 2023

Av Anita - 6 juni 2023 06:40

 

Sonen har varit här över en vecka och det har blåst hela tiden. Mina blommor står i växthuset och har inte kunnat planteras utomhus för blåsten har förstört. Roligt i alla fall att ha Sonen här och vakna varje morgon till att inte vara ensam i huset. Alltid trevligt att ha sällskap.


 

Vi har vandrat med hunden Jack i skogarna och stött på både det ena och det andra. Som tex den här fula draken som gapar efter mat.

 

Så i söndags började det vara lite livat i byn. Då kom Kinabror hem från Skåne och oj så glad Jack blev då.


Så kom TuppOla med Sambo och hälsade på och vi blev sittande inomhus i värmen. 


Borta hos Sundsvallsborna hade alla kommit till och med mamma Solveig. Jag och Sonen blev sittande utanför deras sommarstuga och drack kaffe och pratade och där i lä av skogen gick det att vara ute om man bara hade lite varma kläder på sig.


 

Min ek börjar knoppas lite sakta och det är faktiskt grönt ute.

 

Nere hos AMV och Gubben blommar det i alla fall.

 

Stationsblomman kallar vi den och jag har glömt vad den egentligen heter. Minnet börjar bli sämre och det är väl gammeldomen som sätter in.


Igår hade vi hade besök av Broder B:s fru och så dom två gulliga småbarnen och igår kväll var vi bort till dom hela gänget och fikade. Nu rör det på sig.


Så kommer det då den här morgonen när Sonen ska köra tillbaka till Skåne.

 

Tidig morgon dricker vi kaffe.

Tidig morgon har det inte börjat blåsa än.


Det är då vi hör den. Göken. Första gången. Kan ju tänkas att den har hoat förut men hur ska man höra det när det stormar och viner överallt. Nu i den lugna morgonen kan man höra fåglarna kvittra. Ser förödelsen utomhus. Trasten som skitit ner alla trädgårdsmöbler. Hinkar och stolar och lite av varje som ligger utspridda när vinden varit framme och förstört.


Nu kanske det går att börja sätta ut blommorna och blomlådor och allt som ska till för att göra sommar och paradiset Fisksjön ska väl äntligen börja visa sin bästa sida hoppas jag. 


Idag är det nationaldagen och Broder B och jag ska åka på Kälarnedagen en sväng och träffa lite bekanta och kanske köpa en och annan lott och lite sånt.


Dagens ord: Göken gal i Öster. Östergök är tröstergök.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards