Senaste inläggen

Av Anita - Lördag 6 juni 14:44

Man kan inte tro sina ögon. Plötsligt är det alldeles grönt och till och med vattnet i sjön är 17 grader varmt. Blommorna kommer upp. Jag plantade ut allt härom dagen. Tomater och gurka i lilla tältet vid solväggen. 

 

Farmors pelargoner i två jättestora gamla grytor.

Blomlådorna under fönstren och igår åkte brockolin ut i sina kulle.


AMV och Östen kom tillbaka ganska fort. Att utnyttja det fina vädret måste man förstås göra. AMV och jag har tillbringat någon stund nere på badstranden varje dag. Vi har gått i vattnet och gått barfota i sanden. Vi har kastat pinnar åt hunden Jack och busat med honom. Det har varit fullständig lycka för oss alla.

 


Jack är en förunderlig hund. Inte nog med att han hämtar borttappade handskar och hämtar öl till Kinabror. Härom dagen letade han till och med upp Kinabrors mobil som han inte visste var den var. Han är en underbar hund som förstår mer än vad man kan tro. Så får han ju vara med oss hela tiden också och när vi fikar så har han sin egen lilla kant på kakfaten med hundgodis. Klart att han ska vara med.

 

Nere mellan björkarna är det massor med vitsippor.

 

Jag har för första gången hängt ut tvätten. Visserligen kom det en massa regn men nog blev dom ordentligt sköljda minsann. Nu har jag tvättat alla mina kinesiska sidenpyjamasar för nu är det sommar och nu ska jag sova naken med öppet fönster och fågelsång och njuta av luften och ljuset.

 

Igår skulle Kinabror ha lite blommor till sina blomlådor så vi åkte iväg hela gänget till Bispgården. Det var AMV och Gubben, Broder B med Frun, Kinabror och DansBritt och jag. Så handlade vi Taimat i kiosken som har så jättegod och mättande mat och satt ute och åt. Det var riktigt trevligt. Man får roa sig så gott det går.


Sundsvallsborna har kommit till sin stuga så nu är det verkligen sommar och det far bilar förbi hela tiden. Nu har älgtittartiden kommit och alla gubbar ska ut och titta efter älg varje kväll. Så har det alltid varit och så verkar det alltid bli fast alla har sett hur många älgar som helst.


Så kom regnet. Jag hann precis plantera lite blommor hos Kinabrors sommarstuga när det började regna och han fick skjutsa mig hem i bilen. 

Det finns alltid att göra och jag tycker om regn för det behövs just nu för det är torrt i marken fortfarande och tänk så gott det luktar och tänk så allt kommer att växa.

 

En sådan här dag är det lämpligt att renovera lite trädgårdsprydnader och det känns riktigt vilsamt att sitta vid köksborden och lyssna på radion och måla och höra regnet tattra på taket.


Dagens ord: Det är faktiskt lätt att leva just nu i försommarens vackraste tid.
ANNONS
Av Anita - Onsdag 3 juni 21:39

Igår var det ytterligare en solig och varm dag.

 

Häggen slog ut. Kabbelekan fyllde diken med sin lysande gula färg.

 


Gräset bara sprutade upp.

AMV och jag städade min strandstuga och vadade lite i vattnet. Nu kan man snart bada.

 

Jag gillar min lilla strandstuga och jag tog ner radion och vilade en stund på sängen när jag blev trött.

 

Skurade verandan och medan molnen började breda ut sig över himlen förstod jag att det var dags att gå hem.


AMV och Gubben åkte hem till Bräcke och Broder B bjöd på middag och det var bara att dra ur alla sladdar för åskan började mullra på rätt rejält så Kinabror och jag blev kvar hos Broder B rätt länge.


Idag har det regnat rätt rejält hela dagen och då åkte Kinabror och jag iväg för att handla mat. Det blev en latdag och sådana behöver man ibland också för nu har det minsann varit full fart i flera dagar.

 

När man latar sig så börjar tankarna snurra och nu ska det bli fint väder igen och sedan mera regn men inte så kallt. Jag vet att man inte ska ta ut växter innan 6-te juni men nu kan jag inte hålla mig längre.


Imorgon blir det stora  planterardagen. Då ska farmors pelargoner i sina stora järnbunkar utomhus.

Då ska tomater och gurka ut.

Då ska jag sätta ut blomlådorna under fönstren och brockolin ska planteras. Jag får väl lägga över om det mot förmodan skulle bli frost.

Den jättestora fuxian ska ut. Den är så stor att den tar mest hala skrivbordet.


Nu är det sent på kvällen och jag tog en liten promenad. Det doftar jättegott efter regnet och i gammelladugården svirrar svalorna omkring. Morkullan streckar ovanför mig och lommen ropar på sjön. Bättre kan man inte ha det.

 

Dagens ord: Sol och regn om vart annat. Det är det som gör att allt växer och trivs. Till och med jag min surkärring trivs men förhoppningsvis växer jag inte för jag har växt förädigt.


ANNONS
Av Anita - Tisdag 2 juni 07:46

 

Nu hände det igen och det var inte första gången. Vad då undrar du väl? Jo du ska få höra. 

Nu blev det högsommarvärme 25 grader redan på förmiddagen. Göken gal och fåglarna kvittrar. Svalorna flyger och vid kanten av skogen slåss två korpar.

 

AMV och jag tar fram cyklarna för att åka och vattna på kyrkogården nere i byn. Vi har ju inte cyklat på länge nu så vi känns lite ringrostiga både vi och dom gamla cyklarna.


Inte har man tänkt på att det äntligen är varmt heller utan har både långbyxor, sockar och joggingskor.

Inte hade vi tänkt på att vägen var nygrusad med tjockt lager grus heller. Tungt att cykla i det och snart var man svettig och fötterna dröp av fotsvett. Nåja vi kom ju fram.


Vi skulle hem också och då lossande en eker på AMV;s cykel och for in i dom andra ekrarna och det blev ett väldigt oljud. Till slut insåg vi att vi fick gå och leda cyklarna hem. 


Det är vanligt att det krånglar när AMV och jag är ute på våra färder. Vi pratade om det när vi gick där och jag skulle nästan kunna skriva en bok om alla tokiga grejer vi råkat ut för men det tar vi en annan gång. Sist när vi var på tur så tappade hon sadeln tex. Alltid är det något men kul har vi i alla fall.


 

Jag klev upp väldigt tidigt för att orka göra det jag skulle innan solen blev för het men frampå eftermiddagen gick jag och hunden Jack ner till sjön. Han simmade efter bollar och jag satt mig i min sköna solstol och läste. AMV ringde och skulle höra om jag ville ha något från affären. Just då hände det. Rits rits

 

Stolen rasade ihop och jag fastnade med benen rakt upp och satt fast. Det har hänt mig en gång förut i ungdomen att jag fastnat i en solstol men då hade jag hjälp att komma loss. Nu satt jag fast och jag var tvungen att försöka tippa stolen åt sidan så jag kunde krypa ut. Den här stolen var bara två år gammal och det är då väldigt dålig kvalitet på grejorna. Jag är ju inte så tung.

 

Sedan vandrade jag bort till Kinabror för att äta middag. Där badades det för fullt  Hans sommargrannar var där med en del ungar och en hund. Såg ut att vara kul men jag har inte badat ännu.


Ja, sedan kom åskan och sedan såg AMV Östen och jag på ett program om Grekland och sedan fick dom främmande nere vid stugan.

 

Så kom Broder B med fru också och det blev lite boulspelande men jag gick in och tvättade håret och så gick den dagen.  Fullt med sand och barr och en och annan myra så det behövdes.

 

Det var en fin början på juni månad och idag ser det lite mer mulet ut men fortfarande varmt.


Dagens ord: Försommaren är en underbar tid om det är på dette viset.

Av Anita - Lördag 30 maj 21:18

 

Som genom ett under blev björkarna skirt gröna och marken började få gräs. Fjärilar börjar fladdra och humlorna murrade i de av gult pollen lysande  viden. Tre dagar på raken med födelsedagar och gräva i jorden. 


Jag vet inte riktigt var jag ska börja för det har varit mycket nu. Allt frö ska i marken och växthuset är knöfullt med plantor av alla slag.

Jag fyllde år i förrgår och det var ju inte så märkligt med det men jag drog till med att baka en smörgåstårta och en liten annan tårta och det var tur det.

 

Redan från förmiddagen började det komma vänner. Det var Gamle A. Det var DansBritt, AMV;s Gubbe och förstås Kinabror. 

 

Det var blommor och det var rosbuskar. Jag älskar rosor men dom brukar dö på vintern men jag hoppas alltid att dom ska klara sig. Hoppet är det sista som dör. Nu har jag grävt ner en gul klätterros och en vinröd annan ros. Hoppas.


Sedan kom PappersBeda med dotter och jag fick mer blommor

 

Så på kvällen kom Broder B och Frun och TuppOla med Sambo och till sist Datafia med man. Jag fick fler blommor och böcker och lotter. Allt man kan önska sig. Dessutom massor med samtal. Jag trodde inte mina ögon.


Så idag började jag ta ut gurkorna till växthuset och jag och hunden Jack gick lite i skogen.

 

Trolltuvorna hade fått fina gröna mössor nu.

 

Små blå violer började sticka upp ur marken och så blev det varmt. Jättevarmt. Så varmt att jag inte kunde sitta i solen utan fick gå i skuggan ibland.


Kinabror kom på att vi skulle äta surströmming och så blev det.

 

Så varmt så man kunde sitta ute och det var riktigt mysigt att sitta där med våra vänner och äta.

 

Vet att inte alla gillar surströmming men jag gör det.

 

AMV och jag gick hem rätt tidigt för man blir trött av att vara ute hela dagen och det har varit så hektiska dagar nu ett tag. Nu känns det ganska skönt att jag börjar bli klar med utejobbet .

En dag till så är jag nog klar och då ska jag börja nere vid sjön Det behövs städas i strandstuga och bastu och det ska målas. Det finns alltid att göra när man bor på landet. Vart man än tittar så finns det saker ogjorda.


 

Nog om det. Nu är det kväll och jag känner mig rätt trött.


Solen skiner och sjön är nästan blank. Nu kan man faktiskt säga att det är precis som i mitt bloggnamn.

Det ska vara lätt att leva och just i dag, i denna stund så känns det faktiskt så.

 

Dagens ord: Svalor fladdrar och kvittrar, göken gal och tranorna skriker, koltrasten sjunger om kvällen och morkullan streckar över gården. Nu sjunger våren sin vackraste sång.

Av Anita - Onsdag 27 maj 15:11

 

Det var härom dagen det hände. Det var våren som kom. Det blev varmt och vitsipporna fanns plötsligt på marken överallt och gräset bara växte så man nästan kunde se det. Det är då som jag får fnatt och börjar stöka med allt.

 

Nu skulle pelargonerna ut i växthuset så dom får stå där tills det är dags att komma ut i jorden. Likaså med tomater och chili och så ska brockoliplant sättas om och så ska dammen rensas och den solenergidrivna fontänen ska ut. 


Så skulle det grillas hos Kinabror för första gången och så gick vi en lång promenad och sent på kvällen var natten ljus och vi fikade hos Broder B. 


När jag gick hem kvittrade koltrasten eller koltrastarna för fullt och myggen hade inte ens kommit. Det doftade vår av gräs och mylla. Helt underbar kväll.


Så igår så skulle vi åka till stan för Sofiepropp hade fyllt år. Det var TuppOla, Kinabror och jag. Hon har flyttat till ett höghus och där hade hon en jättefin lägenhet och en inglasad balkong. 

 

Vi fick en jättegod sallad som hon gjort och kaka på det.

 

Så gick den dagen och när vi kom hem var det strömavbrott men Kinabror grillade lite korv så vi fick i oss en del.

 

Det såg ut att bli regn för himlen var mörk men det blev ingenting.

Så kommer en ny dag och jag började med att göra tårta för jag fyller år imorgon. Smörgåstårta mår bra av att stå ett tag och liksom gosa till sig.  Garnering får det bli imorgon bittida.


Så åkte Broder B:s fru och jag till handelsträdgården i Bispgården och köpte plantor till trädgården och nu har jag satt dom i blomlådor och rensat rabatter och snart ska jag laga mat för iväll ska vi åka till TuppOla för hans Sambo fyller år.


Det är mycket födelsedagar nu och mycket på gång. Ibland vet jag inte var jag ska börja någonstans. De flesta frön är i marken men inte krassen och inte sockerärtorna men det ska väl snart bli.


Även om jag är flitig som en myra så verkar jag ha mer att göra än jag hinner med men konstigt är det att jag hann förut när jag jobbade. Det är faktiskt en gåta för mig. Hur man hann?


 

Dagens ord: Det är då en verklig tur att dagarna är långa den här tiden och ljusa och fina.

Av Anita - Söndag 24 maj 14:21

 

När jag går här på badstrandstigen börjar jag tänka på stigar och alla stigar jag gått.

Det finns breda stigar som är lätta att gå på.

Det finns okända stigar som lockar ens äventyrslust.

 

Ibland går man på en stig som inte bär någonstans. 

Någon stig leder en till ett härligt bärställe med de godaste största bären eller ett oväntat ställe fullt med doftande orkideer som guckuskon, den vi här kallar för göksko. Den blommar strax före midsommar.

 


När jag var liten fanns det så fina stigar. En stig gick till vallbodarna och följde än längre mellan fäbovallarna.

En fin stig gick till Kanalviken och vidare till Remmarna. Kanalviken var så populär för där var vattnet varmast och sanden mjukast och gulast.

Så stigen över skogen till Kolbjännsjön. Överallt fanns det fina stigar.Nu  är det mest bara kalhyggen.

Man fastnar i ris och rat och trampar i blöta gropar.

 

Att gå utan stövlar är inte att tänka på. Det är mina gamla gummistövlar sedan 50-talet som gäller.

 

Ser bilder från mina bloggvänner som kommer söderifrån och där finns minsann fina stigar och till och med är spångade på blöta ställen.


Några sådana stigar finns inte här där jag bor. Över stock och sten i surhål och över blöta myrar är det för det mesta.


Ska man ha en stig får man göra en själv och trampa och gå.  Som den mellan AMV..s sommarstuga och hem till mig.


Strandstigen bort till KinaBrors sommarstuga har vi trampat upp också.

 

Den går jag nästan varje snöfri dag men gummistövlar får man ha på.


Stigar påminner om livet själv kom jag på när jag går här och funderar.

Om man inte går den breda stigen utan viker av ut i äventyret så kan man hamna på en blötmyr eller ett kalhygge rent av gå helt vilse och knappt hitta tillbaka.

Då gäller det att ha rätt på fötterna och även om man kommer hem trött med skavsår och myggbiten så hittar man förhoppningsvis hem.


Om man vågar sig på de små stigarna kan man ha tur ibland och hittar de godaste bären och de vackraste blommorna. Konstigt nog händer det inte så ofta.


Ack så många stigar jag gått vilse på men jag får inte glömma att de smalaste stigar också kan gå till goda vänner där kaffe och omsorg väntar.  Även om jag för det mesta valt fel stig så är det alltid med glädje jag trampar vägen till mina vänner.


Dagens ord: Kom ihåg att ofta gå på stigen till vännerna så den inte växer igen och försvinner.


Av Anita - Fredag 22 maj 07:59

 

Helt plötsligt händer det när man nästan hade gett upp. Det blev vår över en dag.

Det var spegelblankt på sjön. Har inte hänt på länge.

 

Solen gassar och hammocken kom ut. Kaffet serverades på altanen.

 

Yllesockarna åkte av. Jackan och koftan åkte av. Barärmad kröp jag omkring på marken och fixade i storrabatten.


Så kom AMV och Gubben och dom började städa husvagnen.

Så blev det korvgrillning utanför deras husvagn. Bilar for förbi och till och med en tjej sprang förbi.

 

I hörnet vid Kinabrors hus hade lite brännässla kommit upp så vem är jag om inte en som gör nässelsoppa.

 

Jag gör min egen variant med lite av varje i. Man får väl göra som man vill.


Så kom första svalan på SofiePropps födesedag som vanligt. Så slog vitsipporna ut. 

Så kom Sundsvallsborna för att stöka i sitt hus.


Så kom Broder B och fixade med sin moppe. Så kom TuppOla, Vad gör dom mina bröder och Gubben?Jo dom spelar boule och kastar pil och är precis som de småpojkar som män alltid förblir hur gamla dom än är.


Jag röker lax och vi äter tillsammans och sedan går AMV och jag ner till sjön och tänder i bastun.

 

Så skönt att sitta där i värmen och sedan blöter vi oss på kärringvis i sjön, det vill säga går ut knappt till knäna och blaskar på oss lite vatten utan att doppa oss på riktigt. Vattnet är iskallt så varför plåga sig.


 

Så blir det kväll och allt är nytt och härligt och nu har våren kommit. Nu kan man gå utan strumpor och skor eller åtminstone utan strumpor. Skorna får vara kvar ett tag till.


Nu visar paradiset Fisksjön sin finaste sida. Nu är det liv och lust och folk och djur och fåglar och fjärilar och blommor och jag njuter i fulla drag. Det är nu jag blir överivrig och ska göra allting på en enda gång. Energin sprutar ut genom öronen och jag vet inte var jag ska börja.


Dagens ord:När man precis gett upp hoppet så händer det. Våren är äntligen här.

Av Anita - Måndag 18 maj 08:33

Så kom en söndag som blev rätt så trevlig i alla fall.

Vaknade till en blank sjö. Visserligen nästan nollgradigt men när det inte blåser kan man ju stå ut.


Vi ska ha vägmöte idag. Tanken var att vi skulle sitta ute men vi insåg att det var omöjligt. Men.....mitt rum är stort och vi var bara 7 st som kom så vi satt en bit ifrån varandra. Efter mötet blev det smörgåstårta och en massa prata om dittan och dattan.

 

Första dagen jag kunde gräva i jorden. Jag brukar ha handskar på mig när jag krattar men gräva i jorden vill jag göra med bara fingrar och riktigt känna hur jorden känns.


Jag började med att fylla på ny jord i pallkragarna och planterade persilja, spenat och blandade blommor.

Sedan rensade jag runt lövhyddan. Det ska bli ärtor runt den men det är för tidigt att sätta. Dom bara ruttnar och jorden är inte nog varm ännu.


Hela tiden var hunden Jack med och vi gick badstrandsrundan. Det är tur att jag har katten och hunden att gosa med. Det går ju inte att krama en enda människa och vi människor behöver minsann beröring med varandra. Då är katten och hunden bra att ha. Dom enda man får krama och gosa med.

 

Jack ligger väldigt nära och muttrar och snarkar och lägger huvudet i mitt knä.

 

Katten Morris ligger ibland tillsammans med mig i sängen och spinner och är så varm och mjuk. 


Det där var ju en utvikning från trädgårdsgörat. Jag har satt rädisor och dill och sallad. 


Jag har lagat dynorna till hammocken. Inte blev det bra eller snyggt men har man inte råd att köpa nya dynor så får man göra det man kan.


Ett konstigt väder var det igår. Fanns stunder av sol och riktigt skönt och sedan haglade det och blåste upp.


 

Jag gick bort till Kinabrors sommarstuga och då började det regna. Det regnade och solen sken. Väldigt konstigt.

 

Vad mer att säga. Idag ska det bli strömavbrott hela dagen och naturligtvis blåser det idag så mina planer måste ändras.

Nu gäller det att tappa upp vatten. dricka kaffe och ta ner radion med batteri så jag är beredd.  


Ha en bra dag kära vänner och hoppas början på veckan blir bra.


Dagens ord: Tur att djuren finns och ger oss så mycket glädje.Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2020
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se