Senaste inläggen

Av Anita - Onsdag 9 juni 10:13

 

Igår var det som det varit flera dagar nu. Det var varmt och soligt och helt underbart. Jag är en sådan typ som älskar värme och ingenting kan bli för varmt för mig.


Det är en alldeles alldeles bra dag för att tvätta mattor. Först ska jag förstås klippa gräs. Det växer så det knakar så jag tog och klippte mellan vinbärsbuskarna och framför odlingarna och så vid Kinaabrors hus. Nåja, ointressant information för er egenltigen.


Jag minns min mamma så hon slet med mattorna. Skitiga skor och koskit på skorna gjorde mattorna ingrodda. Hon låg på knä på bryggan och gnodde med såpa och rotborste och pustade och stönade. Först skulle man fylla värmaren med vatten och elda så man fick varmvatten och så skölja förstås till slut.

 

Jag har det mycket lättsammare. Jag eldar inte ens i värmaren utan tvättar i kallvatten. Jag har mitt gamla plåtbadkar och där lägger jag mattorna i blöt kvällen innan. Skitigt är det morgonen därpå. Jag kliver i karet och trampar omkring och leker levande tvättmaskin.

Så upp på stora bordet som rymmer en hel matta och tömmer på såpvatten och gnor lite lagom.

 

Kastar ut mattan i sjön och går ut och sköljer den i det sköna vattnet. Visst, det är fullt med pollen på vattnet men då får jag gå längre ut. Det är 22 grader i vattnet så det är inte ett dugg gruvsamt.

Det värsta är att ta upp dom blöta tunga mattorna och hänga upp dom till tork men som sagt. Det är bra att göra lite tyngdlyftning säger alla som tränar på gym. Luktar gott av såpan gör det också. 

 

Första omgången klar. Jag ska ta mattorna som ligger på golven sedan. Lite kaffe och en macka på strandstugans altan där jag sitter och njuter och ser på sjöfåglarna och svalorna som flyger högt och dyker lågt och är vackra som inga andra. Jo kanske alla fjärilar som svirrar omkring. Det är mycket fjärilar den här sommaren.


Så första riktiga badet och det var väldigt skönt. Man blir sval och skön och det sitter kvar i kroppen bra länge och så pass att jag tog en promenad bort till Broder B för att få eftermiddagsfika. Attan vad det var mygg där, små ettriga saker som till och med bet mig som inte brukar bli biten av mygg.

 

Så idag vaknar jag till lite mulet och jag hörde regnet komma inatt. Har man öppet fönster så hör man både regn och fågelsång och man känner sig nära naturen.


Nu har det inte regnat på länge och jag borde ha tagit hem mattorna för dom torkade igår men inte gjorde jag det inte. Trodde väl aldrig att det skulle börja regna men nu är det så och det är bra för potatisen och andra växter så dom torkar väl igen. 


Dagens ord: Naturen längtar efter regn och idag har jag städat inne. Det behövs en sådan dag också.a

Av Anita - Måndag 7 juni 16:13

 

Först ska jag berätta att sommaren fortsätter att sparka och lysa och få en att må så bra.


Som du vet så hade jag en gång en ganska tam svala som hette Iris.

 

När hon kom på våren satt hon på min hand och berättade om sin resa. Hon födde sina ungar och när dom for på hösten kom dom alla och for runt huvudet och hälsade. Nu är Iris borta men hennes barnbarn och kanske barnbarnsbarn bor fortfarande hos mig men är inte lika tama.


Så för några år sedan byggde tornfalkarna bo i björken bredvid huset. 

 

Dom fick fem ungar och som alla fågelungar försökte dom lära sig flyga. En av dom var tuffare än vad han egentligen skulle vara. Han försökte flyga men dök i backen. AMV och jag försökte rädda den för katten. Vi tog en bräda och reste upp mot trädet och fågelungen klättrade upp. Han hade så gulliga fötter. Såg ut som porslin.


Tro inte på sjutton att han försökte flyga igen och dök i backen. Så höll vi på en hel dag. Fågeln kraschade och  vi hjälpte den upp med brädan och så höll vi på. Till slut hade den lärt sig flyga och vi kunde koppla av.


 

Jag har ju flera hackspettar vid mitt fågelbord. Rätt skygga är dom och försvinner med skrik så fort man kommer ut.


AMV och Gubben har haft bekymmer med dom, eller åtminstone en. Uppe vid takåsen hade den hackat ett stort hål så all fyllning ramlat ner på marken. Kanske hade den tänkt bygga vinterbo där eller ta fladdermössen. Inte vet vi. Samma sak på andra gaveln på huset. Gubben hade verkligen lust att ta död på fågeln men den är ju fridlyst dessutom.

Det blev vinter och nu i vår har fågeln inte varit där.

6 stycken har jag däremot i min trädgård men dom äter inte på huset dom bara tar frö i fågelbordet.


I går hände det. Det sa pang på ett fönster och där låg den Hacke Spett. Förmodligen hade den fått hjärnskakning. Den låg där och blinkade och stönade och jag skrek till AMV och Gubben att dom skulle komma. Hacke spetts make eller maka kom skrikande ovanför huvudet på mig.


Vad gör man. Stekhett ute och det blev som det blev.

Gubben hade nog lust att vrida nacken av lilla fågeln. Han sa ingenting men jag kände på mig det.

AMV och jag satt och pratade med fågeln och tog fram vatten och droppade på den och lade en skyffel i vägen för solen. Vi tänkte nog att den skulle dö men efter att vi suttit där bra länge och droppat lite vatten och pratat med den så reste den sig vingligt och efter ett tag flaxade den iväg visserligen lite hit och dit men i alla fall. Vi hade återigen räddat en fågel. Hurra. Kaffet smakade bra efter det.


Så det underliga. I morse när jag kom ut för att mata fåglarna kom Hacke Spett med Sambo och satt sig i fågelhuset och flyttade sig inte ett dugg. bara tittade lite på mig. Det ni. Nya vänner har jag fått.

Så det var historien om fågeln.


Inatt har det regnat och jag satt brockolli. Nu är allt ute som ska växa.

Jag gjorde mig en tur till Hammarstrand. Hälsade på DataFia. Så fantastiskt fint hon bor. Utsikt över blommande ängar och vättaberget.

 

Underbara buskar i trädgården som blommar som mest nu.

 

Så förstås syrener som doftar helt underbart.

'  


Vi satt på hennes veranda i fågelsång och ljummen härlig luft och drack kaffe och bara njöt av sommarens härliga tid.

 

Hem igen och troligen ska jag tvätta mattor i sjön imorgon. Kanske blir det regn men regn behövs ju också när det länge varit så torrt.


Dagens ord: Var rädd om fåglarna så blir dom dina vänner.Av Anita - Lördag 5 juni 07:08

 

Ännu en morgon med sol och värme. Fågelsång och flygande pollen. Aldrig har jag sett så många björkhängen på marken. Aldrig sett gulare bil och utemöbler fulla av gult pollen.  Jag hade en liten tanke på att putsa fönster. Nej, nu ljuger jag. Tur att jag inte gjorde det för då hade dom varit lika skitiga igen efter ett tag. Var till och med tvungen att spola av bilen för den var gul och rutorna gick inte att se igenom.


'Nog om det. En härlig dag var det. Började med att sätta in myggfönster i sovrummet. Nu börjar dom små liven komma igång och myggor i sovrummet vill jag inte ha.

 

Ut i solen och klippa gräs innan det blir för varmt. Vattna blommor och titta mig omkring på blommor som slagit ut. Vattna lite lätt.


Idag ska DansBritt och jag faktiskt börja om med vår fredagsrutin. Vi har ju fått vaccin och man kan vara ute. Kinabror har ju åkt till Skåne men vi ska börja äta ute på fredagar igen. Det är så länge sedan.


Nere i Hammarstrand har försommaren kommit längre. Rönnen har massor med blommor och till och med syrenen har börjat slå ut.


Vi började med att åka och vattna på mammas grav. 

 

Det är en så vacker plats och åkrarna är gula av maskrosor. Så vackert. Jag önskar bara att den här tiden skulle vara lite längre. Det bara smäller till och det blir högsommar direkt.


 

Det blev döda fallet som vi skulle åta vid den här dagen. Sommarmoln vandrade över himlen och utsikten var som vanligt helt bedårande. Lite folk men det kom fler och fler.

 

Till efterrätt tog vi lite glass. Det var första gången jag åt glass den här sommaren.

 

Två tanter ute på vift en härlig försommardag. Man kan inte önska sig mer.

 

Vi bor i en otrolig plats med alla dessa berg runt omkring och älven som rinner som en silverström  med guldglitter.


Nåja det blev lite handlade. Jag har ju levt på rester nu i två veckor så maten börjar ta slut. Hem igen.


Sundsvallsborna har kommit och jag gick bort till dom och drack kaffe och pratade bort en god stund. 

Satt en stund nere vid strandstugan och tittade på canadagäss och knipor som sam omkring. Borta vid badstranden badade två hundar. Ljummet och varmt och skönt. 20 grader varmt i vattnet.


Så tog jag cykeln och for ner på byn för att vattna på kyrkogården. 

 

Singsjön låg blank som en spegel och även där var åkrarna fulla av gula solar som en del kallar maskrosor och hatar.


När jag cyklade hem så kände jag brandrök och då blir man ju orolig. Det är ju så torrt nu och inget regn har kommit på väldigt länge.

 

Det låg lite dis över sjön och jag lyssnade på radion för att få reda på vad det var som brann. Det var visst någon hyggesbränning åt Bräckehållet till så värre var det inte som tur är.


Nu är en ny dag och precis som vanligt börjar jag med att klippa gräs. Det verkar aldrig ta slut men skit samma. Jag har i alla fall blivit vän med gräsklipparen nu så vem är jag att klaga. Varje dag med sommar och sol och blommor och fågelkvitter är ju en gåva som jag spar till sämre dagar.


Dagens ord: Sommar och sol vad mer kan man önska.

Av Anita - Torsdag 3 juni 14:54

 

Aldrig har jag sett häggen blomma så mycket och aldrig har jag känt doften så stark. Det är något särskilt med häggen. Den är liksom sensuell. Doften är sensuell men kommer man för nära luktar den kattpiss.

Kanske finns det gamla minnen som gör att jag känner så speciell. Minns att i kolbjännsjön fanns det en jättestor hägg. Det var då i ungdomens tid, i försommarens tid, i kärleken och romantikens tid och när förälskelsen var som starkast.


 

Jag har mina bättre dagar nu. Eftersom jag är den surkärring som jag är så kan jag väl gnälla lite på gräsklippningen. Jag har klippt nästan varje dag för gräset bara sprutar upp men annars är sysslorna mest bara roliga.


Jag har tagit ut alla pelargonen och satt dom i sina järnkrukor. 

 

Tömt växthuset och planterat allt som ska ut utom brockolin som fortfarande ser lite klen ut.


Igår var jag bjuden på middag igen. Broder B;s fru har kommit hem och hade med sig en kompis och Broder B hade både rökt lax och grillat kött.

 

Hans nya rök ser ut som dr Snuggles månraket, en häftig grej.

 

Tänk att få sitta utomhus och äta grillat och sällskapa med trevliga människor. Som man längtat. Vi åt och pratade med varandra på en blandning av holländska, engelska och svenska. Det går så bra så.


Nalle ligger och vila i skuggan i bilen och mår gott.

 


Varmt har det varit och är fortfarande. Faktiskt 17 grader i vattnet idag. I luften är det just nu 24 grader. Jag gillar värme.

Vi har suttit nere vid sjön en stund på förmiddagen och Gamle A kom också.

Jag har gått i vattnet och lastat upp sten som ramlat ner i vattnet istället för att stötta bryggan. Det var riktigt trevligt att vara nere vid sjön igen utan att klippa gräs och rensa bort vass.


Jag har tagit fram mammas gamla cykel. Den är bra att ha nu när jag måste åka ner till byn och vattna på gravarna. Det har inte regnat på minst två veckor och börjar bli torrt överallt.

 

Jag har härliga dagar nu utom det där med gräsklippningen men annars lever jag bland trevliga människor och fina fåglar och massor med fjärilar.


Katten Morris har börjat vara ute på nätterna och har faktiskt börja jaga råttor. I går hade han tagit en jättestor sork och släpat hem. Han biter bara ijäl dom men äter dom inte som tur är.

 

Nalle sitter högt uppe på en sten och kollar på två canadagäss som simmar utanför.

 

Den gula rosen jag fått av AMV blommar och doftar gott.

 

Tomtarna har sammanträde i björksalen. Undrar vad dom lurar ut.


Jag ska snart ta cykeln och fara iväg till Broder B och så till Kinabrors sommarstuga för att vattna hans blommor.

Just nu i häggens ljuva tid kan jag inte säga annat än att det är sant. Vad då?


Dagens ord: Det ska vara lätt att leva och just idag är det verkligen sant. Det ÄR lätt att leva.


Av Anita - Måndag 31 maj 09:42

 

Tänk att man glömmer så fort. I lördags hände det. Tvärvarmt direkt oh det grönskade på en enda gång och gräset växte som sjutton. 

I lördags klippte jag i en timme till men jag har fortfarande en massa kvar, bla nere vid sjön.

 

AMV och Gubben var här och AMV och jag fick för oss att vi skulle bada bastu. Det blev så fort varmt när det var varmt i bastun av solen. Nytt björkris och ånga från vattnet vi tömde på kaminen. Skönt men det blev inget riktigt bad. Visserligen var det 13 grader i vattnet och Holländarna har badat i flera dagar men vi är ju två kärringar så vi doppade oss till knäna bara.


Igår var det verkligen en härlig dag.

 

Satt framför datorn och undrade om jag skulle våga ta ut fuxian men jag lät bli.


Vattnade blommor och det behövdes för det har inte kommit en droppe regn på länge. 

Gick bort till Broder B för förmiddagskaffe och så gick vi bort till Holländarna för att se på odlingarna som är imponerande. Det var verkligen rätt folk som Mustachen sålde till. Det är liv i stället igen och djur och odlingar..

 

Så blev det mera kaffe och vi blev kvar där väldigt länge för att titta på odlingarna och prata. 


Det var 25 grader i skuggan när jag vandrade hemåt på vägen och solen brände på ryggen. Nu är man ju inte van men jag vet att jag snabbt vänjer mig vid det varma. Det är värre med kylan som jag aldrig vänjer mig vid.


Jag gick ner till sjön och istället för att klippa gräs satt jag på altanen till strandstugan och läste lite grann. Det var ju mors dag och jag är ju mor så nog kan man ta en dag ledigt. Så det gjorde jag. Sonen hade redan ringt och grattat och pratat en stund.

 

Efter en stund lade jag mig i strandstugan för att vila.

 

Jag tycker om min lilla strandstuga.

 

Att ligga där med öppen dörr och höra vågorna slå mot land och höra sjöfåglarna cch fiskmåsarna utanför gör mig på riktigt bra humör och inte blev det sämre av att Broder B ringde och talade om att vi var bjudna till Holländarna på grillning frampå kvällen.


AMV och Gubben kom och jag satt där nere och pratade med dom en stund innan jag vandrade bortöver till Holländarna. Kom på att jag gått rätt mycket den dagen. Att gå över åkrarna där maskrosorna blommar är ju rätt så skönt.

 

Vilken mat vi fick. Det var grillspett och korv och flintastek och sallad och såser och gott att dricka. Jättemysigt att sitta där på kullen och solen  värmde skönt till sent på kvällen. 

 

Rätt sent gick jag hemåt och jag kände att jag var varm i ansiktet av en hel dag utomhus i den varma sköna solen. 

Nu är en ny dag och det är mulet men det kan väl vara lämpligt när jag måste ta itu med att klippa gräs igen.


Dagens ord: Sommar är underbart.Av Anita - Fredag 28 maj 21:57

Jag har just firat min 73-dje födelsedag och jag sitter här och minns.

Jag minns när jag var liten oh fick en födelsedagstårta från Fritzes i Hammarstrand. Att få en marsipantårta från cafe var ju något alldeles extra på den tiden. Jag fyllde år på morsdag och min besvikelse var stor när jag såg att det tårtan var garnerad med "Till Mor". 


Så kom tonårstiden och jag minns en födelsedag på Mallorca. Det var AMV, en tjej som hette Marie och så jag som var där.

Ett gäng fnittriga tjejer.

 

Jag blev väckt på säng med en present i form av en burk med jordnötter. Trodde jag minsann men när jag tog upp locket hoppade det fram en lössnopp. Oj så vi skrattade.

 

På den tiden skrattade vi mycket. Vart tog skratten vägen egentligen


Så min 40-årsdag. Det kom ett helt gäng utklädda människor. Först några mitt i natten och sedan på dagen.

Det var vanligt då att man klädde ut sig och den som fyllde år skulle lista ut vilka det var. Det var svårt eftersom dom kom från Skåne och jag inte hade en enda aning om att dom skulle dyka upp.

 

Det var släkt och vänner och jag blev så glad och vi hade verkligen trevligt.

 


Så kommer vi till det absolut mest  otroliga. Det var min 50-årsdag. Vaknade av att ett gång arbetsklädda människor stod i mitt sovrum. Mamma sparkade undan mina trosor in under sängen. Jag skulle gissa vad vi skulle göra. Kanske kasta in veden i vedboden? Kanske forsränning? Nej minsann. 

Dom skulle måla huset. Mitt stora fula bruna hus.

 

Två dagar målades det. Tjejerna från jobbet kom med mat och nog var det en present som heter duga. Tänk vilka vänner och släktingar jag har som gjorde en sådan fantastisk insats för mig. Jag glömmer det aldrig.

 

Så fint det blev. Det var som en saga. Mitt bruna fula hus förvandlades till ett solgult fint. Jag blir fortfarande tårögd när jag tänker på det.


Så har det varit en hemsk födelsedag också. För 10 år sedan drunknade en man från ön i Fisksjön.

Jag hämtade tårta och när jag kom hem var gårdsplanen full med bilar. Det var räddningstjänsten och poliser och på marken låg den drunknade mannen. Det var kallt och blåsigt och grannen hade låst in sig för han trodde att polisen skulle ta mig och att jag gjort någonting. Det var en hemsk upplevelse och jag glömmer aldrig den dagen.


Sedan har det varit många fina födelsedagar men dom här minns jag mest. också de resor jag gjort med vänner.


Nu till dagens som dagen är.

Började med att försöka få igång gräsklipparen. Första gången brukar det vara värst. Som ni vet så jag har inte den rätta knycken och jag drog och svor och drog och svor och till slut gick fanskapet igång och jag var redan trött innan jag började men jag klippte i en timme i alla fall.


Så snodde jag ihop en smörgåstårta.

 

Den blev rätt så god.


DansBritt kom med en fin blomma och frampå eftermiddagen kom TuppOla och Broder B.

 

Dom hade med dom gulliga hundarna Waimo och Nalle.

 

Dom är så kärvänliga och snälla och försöker få plats i soffan båda två.


Så gick den här dagen och jag var så glad för alla hälsningar på Mail, alla presenter och sms. Alla telefonsamtal och jag fick till och med en sång av DansAnn.

Det är roligt att fylla år även om det inte är så roligt att vara så gammal och inte orka dra igång gräsklipparen ens. Nåja, solen skiner och häggen doftar och blommorna börjar komma upp. Nu är det violer och maskrosor som pryder marken och granen har fått jättefina små röda kottar.

 

Dagens ord: Livet ska vara lätt att leva och idag så stämmer de orden verkligen. Det är lätt att leva idag trots en tjurig gräsklippare.


Av Anita - Torsdag 27 maj 15:22

 

När jag gick ut imorse värkte min ena arm lite efter vaccinationen igår.

Ute gol göken för första gång. Den gol i vänster. Västergök är bästergök sägs det och det får vi hoppas är sant. Vi behöver det alla.


Jo tålamodet med plantorna som väller över alla bredder i fönstren tar slut och dom får faktiskt flytta ut i växthuset nu.

 

Tålamodet är slut så jag tar risken att dom fryser om både blad och ben. Skulle det bli minusgrader ute får jag väl lägga över dom eller tända lite värmeljus.

 

Jag har fått så många plantor av holländarn. Det är tomater, olika gurkor pumpa och chili. Själv har jag satt brockoli och lite av varje. Nu får jag inte plats med mer innan jag kan sätta ut blommor och sånt som ska ut om en vecka eller två.

 

Det har blåst och varit mulet diag men börjar bli lite lugnare nu.


Gamle A kom en sväng och fikade som han alltid brukar göra på torsdagarna.

Jag håller på att göra smörgåstårta till imorgon. Bra att bottnarna får ligga till sig lite och bli lite saftiga.


Idag ska jag åka till TuppOlas sambo för hon fyller år och imorgon fyller jag. Idag fyller "mitt ljus i mörkret" på andra sidan sjön år. Det är många födelsedagar nu. 


Jag tar det rätt lugnt idag och jag ska göra det imorgon också. 

Egenltigen skulle jag klippa gräset men jag gruvar mig för att dra igång gräsklipparen. Det är alltid ett skit när det är första gången. Jag drar och  drar oh drar och svär och drar. Nog ville jag ha en elektrisk maskin men jag har inte råd nu. Det blev ju dyrt med både tänder och kamin så jag får väl slåss men det gamla åbäket ett tag till.

 

Solen skiner in genom köksfönstret och ger värme till dom vita pelargonerna och till påskliljorna. Allt känns bra. 


Dagens ord: Häggen bakom maskin har slagit ut och när jag sitter hår i hammocken så kommer doften farande och jag hade nästan glömt hur gott det luktade.


Av Anita - Tisdag 25 maj 09:56

 

Jag har väntat i det längst med att ta ut dynorna till hammocken för det skulle bli regn men nu kunde jag inte hålla mig längre. 

 

Å min gamla fula hammock men så älskad.

Nu ligger jag här med en tidning och en kopp kaffe och runt mig flyger fåglarna. Ett fågelkvitter som är bedövande. Konstigt nog har domherrarna kommit i stora flockar. Dom som bara brukar vara här när det snöar och är kallt. Inte är dom rädda heller utan en hona sätter sig till och med på bordet och på hammocken och tittar på mig. Det är mulet men ingen blåst och björkarna börjar slå ut.


Jag har satt potatisen. Ser inte ut så mycket men det räcker nog till jul i alla fall.

 

Igår gjorde DansBritt och jag en tur till handelsträdgården och handlade blommor. Ja, det var jag som handlade blommor och hon som var sällskap. Vi åt hamburgare och hade en riktigt trevlig dag.

 

Hemma igen började jag genast plantera. Hittade prickiga petunior och randiga. Det finns så mycket roliga blommor  u för tiden så det är riktigt kul att prova nytt. Dom ska få stå i växthuset ett tag för det är alldeles för kallt ute ännu.


Har ni tänkt på hur ivrig man kan bli ibland. Det hände mig härom dagen då jag tänkt att laga mina bågar som jag gjort av sly. Några var lite murkna och jag började gå till skogen och hämta hem en massa kvistar. Dom är ju lätta att böja den här tiden utan att dom går av. 


Nu blev jag så ivrig Fram med sträng och tång och jag började sätta ihop bågen. Det fanns ju början till en längre båge och jag kunde bara inte låta bli.

 

Jag flätade och böjde och glömde tid och rum. Glömde äta lunch och glömde dricka kaffe. Jag bara höll på. Det var länge sedan jag hade en sådan iver. Nu ska jag bara plantera lite humle som får klättar och få till det grönt och fint.


Våren har kommit. Fåglarna har kommit. Blommorna sprutar upp och mitt humör är på topp trots att alla dagar som jag legat hopvikt på marken med spadar och krattor.

Gammelkärringen har ont i varenda led och tar mig knappt uppför trappen på kvällen men skit samma. Det är fullkomligt underbart när snön är borta.


 

Jag har fått en tidig födelsedagspresent av Sofie Propp. En gullig liten tomte som lyser om natten. Han får göra sällskap med dom andra figurerna. Jag ska snart bära ut dom andra tomtarna också. Vet att en del tycker att det smaklösaste som finns är tomtar i trädgården men det skiter jag fullständigt i. Vill ha ha tomtar så har jag tomtar. 


Förmodar att figurer och prickiga och randiga blommor också är smaklöst men det skiter jag också i. Tänk att få göra som man vill. Det är väl frihet det. Ingen karl som bestämmer eller andra som tycker. Frihet är det bästa ting.

 

Ibland gör jag mig en tur för att se hur långt naturen har kommit. Kabbelekan har börjat blomma och dom blanka gula lysande blommorna växer i alla diken. 

 

Dom fina trollgubbarna har fått en fin liten krona på huvudet som luktar så gott.

 

Jag såg inne i skogen att det fanns en stor liten hydda av gräs. Jag gick lite närmare och såg att det var spår som gick dit. Nej jag vände om. Man vet aldrig vad som bor där inne. Lika bra att gå hem igen.

Sorry det blev dubbla bilder och jag vet inte hur man tar bort den.

  

Nu börjar gräset växa så egentligen skulle jag ta fram gräsklipparen och klippa lite men jag skiter i det för jag vet att jag blir på dåligt humör när jag ska stå och dra oh dra i snöret utan att få liv i skrället. Jag skulle vilja ha en elektrisk så man slapp bli förbannad var enda gång. Jag har inte råd så jag får väl dras med skrället ett tag till.


 

Nej nu ska jag ut och fortsätta ett tag till med det som ska göras men ha en fin dag kära vänner och njut av fågelsång och stressa inte.


Dagens ord: Inget är som en kopp kaffe i hammocken med fågelsång och doft av grönt.
Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

55 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se