Direktlänk till inlägg 7 januari 2010

STRIDEN MOT DRAKEN VINTERN FORTSÄTTER

Av Anita - 7 januari 2010 16:54

........och trappas upp.

35 grader kallt och 8 grader inne när jag kommer hem.

Det pratats på radion om bilar som stannat  lite var stans, strömavbrott och vatten som har frusit.

  


Pratade med sonen och vi sa just att det är tur att vattnet aldrig frusit hos oss i alla fall.


Jag ska börja med något positivt fast man vet inte om man vågar öppna käften. Bilen går som en pärla även om det är kallt. Visserligen har jag motorvärmarn på hela natten så min elräkning kommer väl att knäcka mig. Det skulle vara förbjudet att behöva åka till jobbet när det är så här kallt. Vara hemmma och elda skulle det vara.


  


Visst hade vi det jättekallt i det här huset när jag var liten men det eldades hela dagarna. Hustomten Valdemar bar ved och eldade hela tiden. På natten lades det in några svarta klumpar som hette briketter för att hålla elden vid liv.


 Det var kallt på morgonen men jag fick sitta i spisvrån och dricka mjölkchoklad medan det blev varmt i köket. Där satt man och drömde om att man skulle bli stor och kanske bli hulahuladanserska på nån söderhavsö. Jaja men vad blev man: En sketen frysande kontorist i grannbyn.


Det värsta jag minns med barndomen var en galen lärare som skulle tvinga oss ut i skidspåret i kylan varje dag. Så jag frös och så hatisk jag blev på idrott och det har suttit i hela livet. Dit kan det gå pengar medan stackars pensionärer knappt får maten. Fy faan. Köpa spelare till höger och vänster och den som har mest pengar köper bäst spelare och vinner. Är det idrott det?


Men åter till helvetet vintern- Kommer hem 8 grader inne.

Ut och hämta ved och börja elda.

 Upptäcker att det låter väldigt konstigt i toaletten och mycket riktigt där står pumpen och tomgår för hör här VATTNET HAR FRUSIT.


PANIK  Var stänger jag av pumpar och varmvattenberedare? Ringer DataFias man som är en klippa på det mesta.


Letar ficklampa för att lysa men batterien är slut. Massor med batterier men fel sort. Tar pannlampan och går in och börjar leta. Då slutar den att skina. Tro det eller ej. Slutar med att jag får gå i proppskåpet och ta ur säkringarna.


Så nu är jag utan både värme och vatten. Snart är veden slut också.

Det är bara att konstatera. Jag får det sämre och sämre minut för minut.

Januari har alltid varit min olycksmånad. Vad ska hända härnäst? Jag bävar.


Om jag nu ska fortsätta och klaga så har min axelvärk spridit sig till resten av kroppen så det var omöjligt att sova inatt.


 Mycket tjafs på jobbet. Frankeringsmaskinen går gått åt helvete så jag har dessutom fått sitta och slicka på gammaldags frimärken på 100 brev.  


Länge sedan jag slickade frimärken men jag kan tala om att dom smakar precis lika illa som dom gjorde förut.


Grattis till alla som tjatat om snö och kyla. Nu har ni väl fått vad ni bad om och mer därtill.


Känner mig som om jag ville sätta mig och grina men jag blir förbannad istället.

Positivt inställd till livet är jag då inte idag, tycka vad du vill positiva Ann.


Dagens ord: Livet är hårt, men orättvist.




 
 
Ann

Ann

7 januari 2010 18:13

Jag förstår visst fullt och fast att Du är förbannad Anita! Att vattnet fryser är fruktansvärt..det verkar ske lite varstans såsom Du skriver...Vi har kyligt ute över hela landet, men i Norrlands inland är det kallast ..vi kan ju inte göra nåt åt det....Ulf kan ju vara inne och elda här...det är ju bra... (utförsäkrad som han är hahahaha...)
Jag hoppas innerligt att Du får snabb hjälp med vattnet...Så det tinar...Kramar i till Dej och med hopp om att det fixar sej....

http://dansann.blogg.se

 
Ingen bild

An Ek

7 januari 2010 21:22

Hej Anita!
Jag älskar att läsa din blogg, oavsett om du är negativ eller positiv är det lika kul att läsa. Håll ut i kylan och se fram mot nästa årstid (en fördel att vara pensionär är att man inte behöver gå ut om man inte vill) man kan istället krypa under filten med en bra bok och se fram mot ljusare tider!

Hälsn från din pensionerade arbetskamrat Anita

 
Skatan

Skatan

7 januari 2010 22:24

Livet är verkligen förbaskat orättvist. Det är det verkligen. jag tycker faktiskt det skulle gå ut värmebidrag till folk som bor norrut där det ju alltid någon gång på vintern brukar bli extremt kallt. Och speciellt såna vintrar som den här. Det blir ju bra mycket dyrare med all uppvärmning o s v ... Annars ... vad skall jag säga. Håll ut ... nån gång kommer faktiskt våren och sommaren och kanske lite varmare i alla fall. Även om det kan bli regnigt ... men inte två somrar i rad får vi hoppas. Kramar ... jättebamse värmande kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
billan

billan

7 januari 2010 23:47

Fy sjutton, nu fick jag riktigt dåligt samvete. Jag är ju en sån som lovordar vintern med jämna mellanrum.....men det där gillar jag inte. Riktigt, rejält synd om skogsnuvan är det nu!!!
Man borde helt klart få vara hemma och elda när -20 strecket passerats! Vi har precis kommit hem från torpet, där var det dryga -34 igår, det enda som var trasigt där var kylskåpet.....och de klarar man sig ganska bra utan i den här kylan, de var ca 4 grader varmt i källatrappen så där trivdes mjölken och ölen fin-fint:)
Hoppas du fått hjälp med allt elände, och att du har det varmt och gott nu!
Bamsekramar från billan!

http://auroraborealis-1.blogspot.com

 
zaq

zaq

7 januari 2010 23:53

Åh, hoppas det löser sig snart, brr -burr burr...
Minn bil kalrade oxå dagen, tack o lov!
kram som värmer!

http://zaq.blogg.se

 
Liliann

Liliann

8 januari 2010 07:36

Håll Ut Anita! men nog tycker jag att det räcker för dig nu med allt krångel....
Kram

http://livetefantastiskt.bloggagratis.se

 
Staffan H

Staffan H

8 januari 2010 10:19

Usch, du har hamnat i en sådan däringa period när allt är emot dig. Måtte förbannelsen släppa snart! Själv har jag upptäckt att det finns fullt av kamouflerade smådjävlar överallt så här års, nämligen de som påstår sig äääälska vintern. Vore det bara möjligt skulle jag resa till varmare breddgrader så här års, men det är ett önsketänkande.

Om frankeringsmaskinen fortsätter att vara trasig, ta en kökstrasa eller något liknande, fukta och lägg på ett fat. Sedan har du en utmärkt frimärksslickarsvamp. Blir den för klistrig är det bara att skölja ur den och sedan kan du fortsätta.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Ingen bild

IngMarie

8 januari 2010 10:58

Jag lovar....det går mot en varmare årstid, du sitter snart ute och slåss med mygg, knott och gudarna vet vad ;)

 
Skatan

Skatan

8 januari 2010 12:33

Det går inte att ta miste på att du längtar till varmare tider och till sommaren. Jättefin bild från ditt hus och på Fisksjön du har här som sidhuvud. Det ääär skönt att längta också på nåt vis. Tycker i alla fall jag. Kramar!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
kokosnoet

kokosnoet

8 januari 2010 12:40

Låter inget skoj det där. Fy så hemskt att vattnet frysit.
Och när du kom hem och in från den vassa kylan utomhus så möttes du av en annan kyla inomhus, bara 8 grader.. ojoj

Skönt att man kan drömma sig bort i alla fall, åtminstone för en stund.. men många stunder blir en lång stund å vips så är det sommar igen...

Va rädd om dig!!

http://kokosnoet.blogdog.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards