Direktlänk till inlägg 4 december 2021

JULMAGI

Av Anita - 4 december 2021 18:36

 

Banne mig tror jag inte att julmagin börjar slå till. 

Vaknar till att det småsnöar och är bara 8 grader kallt och inte en vindpust. Man kan inte tänka sig en finare dag. Jag tänker inte skotta och börjar med att plocka ihop mitt tomteland.

 

Det var tur det för jag fick reda på att TuppOla skulle komma med sin son och hans familj. Två gulliga ungar och den minsta inte ens ett år men gud så söt med sina runda kinder och små vita pärltänder och leende. Barn brukar gilla tomtar och julkrubbor så nu har dom något att titta på.


Jag hann precis hämta julbocken och göra ordning på förstukvisten innan dom kom.

 

Nu var jag på riktigt julhumör och skulle hämta hem en julgran innan det blir för mycket snö och för kallt. 


TuppOlasonen har ju snöskoter och han körde upp vägen ner till sjön så det blev enkelt att såga ner en liten gran. 

Så körde han hem den till mig. Nu står den i uthuset och väntar för det är lite för tidigt att ta in den.

  

Så blev det ett väldigt körande med snöskoter och så lillkillen efter på kälken. Sedan hunden Waimo som också ville springa efter.

 

Mitt i allt så kom Holländarna med en jättefin ljusstake som dom gjort till mig.

 

Dom barnen kom också in och tittade på tomtelandet. Så roligt det är med barn. Bara barn kan få en att känna att julen är en magisk tid. En tid när allt kan hända, eller vad tror ni?


Så blev det risgrynsgröt och ostmacka och sedan flyttade vi oss in i vardagsrummet för att dricka kaffe och äta pepparkakor och se på skidskytte. Lillkillen ville lyssna på mitt gökur och gå upp i övervåningen och se på alla grejor och hämta ner en korg med gamla leksaker. Vilken härlig dag det blev och det är verkligen fint ute när det dalar snöflingor sakta sakta precis som det brukar göra på julfilmer från USA.

 

Ingången till skogen är täckt av snö och rimfrost så man kan nästan tro att tomten skulle komma tassande genom porten en mörk kväll men än så länge ser jag bara spår av den stora fina räven som kommer ibland.


En till överraskning fick jag igår kväll. Broder B:s dotter Jennie hade gjort ett jättefint knyt till mig med genomskinlig plast och rosett och inne i det var både hembakta kakor och godis hon gjort. Undrar om jag kan hålla mig till jul utan att smaka. Tveksamt. 


Om jag ska säga något negativt och det kan jag ju inte låta bli, surkärring som jag är.


Dagens ord: Imorgon måste jag få igång Eulalia den tjuriga snöslungan och skotta innan det blir för mycket snö.






 
 
Ingrid

Ingrid

4 december 2021 19:47

Så juligt och fint du börjar få det. Här har jag bara advenspynt fram än så länge, resten får vänta tills sista veckan före jul.
Ha en fin andra advent!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Soldansaren

Soldansaren

4 december 2021 21:27

Tänk att det går att ha härliga dagar även mitt i vintern. Vilket fint tomteland du har.Jag älskar sådana där miniatyrvärldar men jag har bara julkrubbor. I den ena finns det visserligen en tomte.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Lena i Wales och Spanien

Lena i Wales och Spanien

5 december 2021 18:23

Vad härligt att du kommit i form och ser fram emot julen..
Jag har också juldekorerat, älskar julpynt.
Fortsatt trevlig andraadventsafton!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

5 december 2021 19:08

Vilket härligt inlägg och jag är glad för att du fick en så fin dag. Kanske kan det bli fler sådana så att du kan få känna magin ännu mer :D Det är vackert ute och julmysigt inne hos dig och det måste man ju gilla.

http://ibod11.com

 
Lena

Lena

6 december 2021 00:05

Gokväll i stugan!

Ja si där kom lite Jul in, härligt! & visst blir det lite mer levande & glatt i goda vänners lag & när barn kommer på besök :))

Nu har jag äntligen klätt tallen på kvällningen, nu lyser den sååå fint & jag går här & trallar för mej själv (övriga sover) & lyssnar på Julmusik på Mix Megapol!

Vi har "bara" minus 14 just nu, glad vi inte har er kyla hua...

Varm stor kram till dej & Morris & sov så gott *hjärta*

http://frallorna.bloggplatsen.se

 
tunnel rush

tunnel rush

11 december 2023 04:26

Jag är glad att du hade en så bra dag och vilket fint inlägg. Kanske kan fler av dessa finnas tillgängliga så att du kan uppleva underverket ännu mer:D Du måste njuta av att ditt hem är både festligt och härligt — det är som jul utanför.

http://https://tunnelrush3d.com

 
Ingen bild

eirajeremy

22 december 2023 02:47

Den här artikeln skapar en varm och glad känsla med julstämningen. Det ser ut som att du hade en underbar dag med din familjs ankomst och meningsfulla gåvor. Önskar dig en fridfull och varm jul! https://mylocationnow.io/

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards