Direktlänk till inlägg 22 februari 2022

DET VAR MYCKET ROLIGARE FÖRR.

Av Anita - 22 februari 2022 09:44

 

Det händer inte mycket den här tiden och inte vet jag något spånnande eller roligt som jag kan berätta om. Bara för att skriva något så bästämde jag mig för att berätta om en vanlig tråkig dag. Dagen var igår då det var mulet ute och grått men ingen snöande som tur var.


Sov till halv nio. Katten Morris väckte mig. Han ville väl ut. Låg kvar och läste en stund innan jag klev upp.

Tittade i mobilen och hade ett meddelande från AMV. Hon och Gubben är på Mallorca och ska vara där länge. Hon hade fotat utsikten från balkongen. Havet glittrade utanför och det var 15 grader varmt. Å så härligt och det är dom så väl unt för dom har haft jobbigt med flytt och annat hela vintern. Tänk om jag också kunde komma till värmen åtminstone en gång till i  livet.


Kliver upp cch släpper ut katten. Tar min medicin, sätter på kaffepannan och brer mig ett par mackor.. Som vanligt sitter jag framför morgonprogrammet när jag äter frukost.


Borstar tänder och kammar hår men duschar inte. Det gör jag aldrig på morgonen för då blir man kall när man ska ut. Det får bli på kvällen men då badar jag för det mesta i badkaret. Ligga i värmen i badkaret och lyssna på musik och läsa lite grann är ju ett av mina nöjen. Lite, men men får nöja sig med det lilla.


Hunden Jack kommer in och vill ha lite ost.. Det får han varje morgon.

Som vanligt är det stökigt på bordet i vardagsrummet och jag plockar undan lite grann.


I dag tänder jag inte i vedspisen för det känns ganska varmt inomhus och veden börjar sina så jag får spara lite grann på eldandet.

 

Så hör jag hunden Jack skälla till och jag ser att holländarna går förbi på byvägen och ner från sjön kommer Rosen farande på skoter. Han ska in till Kinabror och hälsa på. Kinabror och jag bor ju på samma gård men i var sitt hus.


Katten kommer in och vill ha mat. Fåglarna vill också ha mat och nästan överfaller mig när jag kommer ut. Jack springer bort till postlådan och hämtar posten. Det blåser kallt ute.


Jag plockar ur diskmaskinen och diskar kastruller. Jag har så liten diskmaskin så jag får inte plats med stora saker. Läser tidningen. Tar reda på lite tvätt.

Skär klyftor av en apelsin och det är blodapelsiner. Mina favoriter och jag tänker på att dom har växt på bergsluttningarna på Sesilien i Italien. Det måste vara en vacker syn.


Broder B kommer med hunden Nalle. Den stora gulliga hunden som gillar mig lika mycket som jag gillar honom. E#fter en stund går dom bort till Kinabror och så sitter dom tre gubbarna där och surrar och dricker kaffe.


Sedan dom gått så kom Kinabror in och vi stekte oss lite varmkorv till lunch.


Jack och jag skulle gå en promenad.

 

Gubbarna har kört med snöskoter och nu börjar spåren bli riktigt hårda och fina att gå i. Vi går skogen mot Stedesbacken och det gillar Jack. 

 

Det är många ekorrar i träden där och han gillar att nosa efter dom.

Framme vid Kinabrors sommarstuga går vi ut på sjön och tar skoterspåret på isen hem igen. En lagom promenad.


Tänder baraskaminen och tittar på Åsanisse. Sofiepropp ringer och vi pratar en stund. Min svägerska kommer in en stund och vi pratar ett tag.


Nej kära vänner. Ni hör ju att det här livet inte är så spännande precis utan bara vardagligt som det är den här tiden på vintern. Kinabrors son med familj brukar vara här på sportlov den här veckan och då brukar det minsann vara roligare.


Det här var ju bara en halv dag men jag ska inte tråka ut er med en hel dag så det får räcka nu.  

Vi tar väl lite minnen då från en ljusare tid juli månad 2019. Utflykt men gänget till hoverbergsgrottorna.

 

Så var DansBritt och jag iväg på dans förstås.

 

Så var det riktigt varmt så det blev mycket bada och vara utomhus och grilla och sitta i solen på bryggan.

 

Ja det var det. Massor med ungar och hundar och glada människor och bad och god mat och bärplockning. Allt som gör livet gott att leva. Sonen och Fjällan var hemma här också. Alltid lika trevligt och jag är glad att han hittat en så gullig tjej.


Dagens ord: Det händer mer på en månad på sommaren än vad det gör på hela vintern. Vintern är en pest.



 
 
Ingen bild

Barbro

22 februari 2022 11:01

Känner igen mej i att dagarna inte innehåller särskilt mycket. Konstigt nog får man dom att gå ändå. Känns som att man gjort nåt riktigt bra när man stått ut till kvällskvisten.
Samtidigt är det också härligt att det bara flyter på,det ena efter det andra och nu känns det ändå som att våren och Övsjö kryper närmare. Fina och härlig bilder...

 
Skatan

Skatan

22 februari 2022 12:17

Nog är din vardag bra mycket roligare än min. Tycker åtminstone jag. Jag får väl skriva om en vanlig dag hos mig framöver. Så får du läsa.
Kram
Skatan

http://https://skatanstankar.com

 
Ingrid

Ingrid

22 februari 2022 12:45

Du beskriver en helt vanligt vardag på ett utmärkt sett och det är ju så de flesta dagarna är. Ändå tycker jag att du har det bra med dina goda vänner som ringer och som kommer och hälsar på. Att du skulle vilja vara på Mallorca förstår jag mer än väl. Har man tur kan det vara riktigt skönt där nu. Det går direktflyg dit från Visby i april......
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

22 februari 2022 19:09

Jag tycker inte alls att din dag låter tråkig utan lugn och skön. Men jag är inte lika social som du och trivs med det vardagliga i det lilla. Fina skoterspår har du i alla fall att gå i och du träffar ju dina bröder och lite annat folk. Fina vovvar får du gosa med också. Men jag vet att du vill att mycket mer än så ska hända och snart kommer den tid då du trivs som bäst :D

http://ibod11.com

 
Lena i Wales och Spanien

Lena i Wales och Spanien

23 februari 2022 16:44

Vilken blå himmel! Underbart.
Förstår att vintern är lång för dig och längtan efter sommar och sol blir större och större och en tid utan pandemi.
Jag tycker det verkar hända en hel del hos dig utan stress. Jag är nog lite av ensamvarg, pular gärna runt och läser lite bloggar, skriver, umgås via Whats up och Facebook med fika och vinkvällar, tar promenader m m. Tiden går för fort för mig.
Kramar!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Dunsaluns

Dunsaluns

12 mars 2022 03:00

Kommentar till Det var bättre förr. Jag tycker det låter som en alldeles förträfflig dag. Skulle inte orka ha sommar jämt. Man måste vila i vintern också, ha lugna sköna dagar. Ta hand om dig !

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards