Direktlänk till inlägg 4 maj 2011

VACKRA BLOMMOR TROTS SNÖ OCH KYLA

Av Anita - 4 maj 2011 08:31

 

I förrgår eftermiddag dök dom upp två mänskliga vackert lysande blommor. Dom kom med en släpvagn med torr fin ved till mig. Det är ett gammalt älskat par som är de mest godhjärtade och genomsnälla människor jag vet. Det riktigt lyser om dom. Sagt det förut och säger det igen. Vänner är det värdefullaste man har.


Det är kallt nu och snöar lite från och till. Gårdagen börjades med att grannen stod i trappan och ropade. Som vanligt hade jag glömt att låsa dörren.

 Visserligen var klockan över 8 och jag såg ut på en värld full av frost på gräsmattan och tänkte att jag skulle tjurligga ett tag och läsa en deckare men som sagt så blev det inte. Istället blev det funderingar runt det som upptar hela hans värld nu.

Sättning av potatis.


Drog på mig vinteroverallen, toppluvan och handskarna och började dra ris nere vid sjön. Efter att några björkar blivit nertagna ligger det ris överallt.


Sedan fixade jag lite i bastun. Jag önskar mig en SNICKARE. Tänk om jag hade en snickare som kunde hjälpa mig med sånt här. Helst en snygg italiensk men även en vanlig skulle duga.

Har man ingen får man försöka själv så är det bara. Så det är bara att sätta igång.

 Först och främst hitta brädor. Sedan upptäcker man ju förstås att borrmaskinen är urladdad och såga är jag skitdålig på.


Det slutade med att jag fick göra en lösning med pinnar från skogen. Då behövs varken såg eller hammare, bara en sekatör och lite piprensare. Man tager vad man haver sa kajsa varg.


  Nu pratar vi blommor. Jag tog en vandring bort till stedesbacken för att leta efter blåsippor. Blåsippor är en av mina vårliga favoriter, färgen och skirheten är helt bedårande.


Nu börjar den tiden då jag alltid kan ha en bukett blommor på bordet, av olika sorter varje vecka.


Dessutom har jag alltid en liten bukett blommor på min kommod bredvid sängen så det första jag ser på morgonen är blommor.

Det gör mig på bra humör och får mig att tänka på det vackra i livet.

När man ser på tv eller lyssnar på radio hör man om hemskheter och elände varje dag.


Vet att ni tror att jag inte bryr mig eller att jag inte hänger med i det som händer i världen eftersom jag inte så ofta kommenterar eller skriver om sådant.


Nej, så är det inte men jag tror att man behöver fokusera på det enkla i livet och det vackra också som en motvikt till allt otäckt runt omkring.


Det finns så många som skriver och funderar om sådant. Jag fick en föreläsning om USA:s inblandning i allt möjligt igår eftermiddag då gamle Anders kom hit för att dricka eftermiddagskaffe.  Så jag fick min dos av världens onska och krig.


Som motvikt ser jag på min vackra lilla blåsippsbukett och luktar på tibasten.


Nu ska jag inte klaga på vädret. Det blåser inte ialla fall och det är huvudsaken. Visserligen är det lite kallt om öronen men det är nog så att det är ungefär som det brukar vara den här tiden på våren. Värmeböljan vi fick i påskas är väl det mer onormala.


Idag väntar nya äventyr. Första till Hammarstrand och handla lite grejor, sedan ett besök hos min moster B och det var alltför länge sedan.

Framåt kvällningen är det dags för meditations-gänget att träffas här hemma hos mig och det är altid lika trevligt för i det gänget vimlar det av de vackraste blommor, både de blygaste violer och de tuffaste kaktusar. En bukett som är helt perfekt och som inte lämnar någon oberörd.


Kan bara kostatera att det är helt underbart att vara pensionär. Det är nu livet verkligen sjunger och jag har både frihet och tid.

 Dagarna är fyllda med nya upplevelser och jag har tid att träffa vänner och skaffa nya bekanta och nya intressen.

 Den som funderar på hur det ska bli när dom inte har något jobb att gå till. Livet är så mycket mer än arbete och allt får en annan dimention när man har tid och slipper skynda, skynda hela tiden.

Jag till och med bakar och att städa är inte heller samma pina. Tänk att få vara utomhus hela dagarna om man vill, ta en tupplur i soffan mitt på dagen och se på film mitt i natten om man vill.  


Dagens ord: Det gäller inte att fylla livet med år utan åren med liv.  

 
 
Anita F

Anita F

4 maj 2011 09:45

Jaa du, en snickare vore inte dumt. Jag har en karl med tummen mitt i handen när det gäller att snickra.
Vackra blommor pryder du med idag och ett inlägg som ger leenden och skratt. Trivs här inne så tack för trevlig läsning till kaffet.
Kramen från mej !!!

http://minplats.bloggplatsen.se

 
Sandra

Sandra

4 maj 2011 10:01

När man läser det här så kan man inte annat än längta till det underbara pensionärslivet :-) Jag skulle inte ha några problem alls att fylla min dag om jag blev pensionär idag, tyvärr så är ju inte pensionsåldern 42 i Sverige...

http://kvickrot.bloggplatsen.se

 
Soldansaren

Soldansaren

4 maj 2011 18:13

Jag önskar också att jag bodde närmare dig så jag kunde följa med upp på ditt berg och skriva vårskriket!!
Och sedan funderar jag mig blå på vad du tänkte snickra i din bastu som du löste med pinnar och piprensare :) Snacka om händig!
Jag skriver också sällan om politik, krig och elände. Man behöver lite annat att läsa också.
Ha det gott i våren, sådan den är!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Skatan

Skatan

4 maj 2011 21:45

Din verklighet och ditt liv är så underbart att få följa med i ... krig och elände och politik skriver ju, som du säger, så många andra om ... härinne är det vackert men aaaldrig banalt ... du har ju ett sjusärdeles Ronja-humör också *fniss* :-) Och så är det alltid så vackert härinne hos dig ...

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
Janne

Janne

5 maj 2011 08:37

Vad trevligt med vitsippor och kaffetermos på bordet. Ha en fin dag nu !

http://badbollen.blogspot.com

 
Selma

Selma

6 maj 2011 11:37

Sippor är favoriter även här.

http://frunatmaken.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards