Alla inlägg den 10 maj 2011

Av Anita - 10 maj 2011 15:56

Två dagar med utearbete har gjort mig mör i alla muskler men det är bara bra för då vet jag att mina muskler tränas och jag blir starkare och starkare.


Vi börjar väl från början. Vädret är helt underbart. Måndagen grävde jag rabatt  Att det kan finnas så mycket brännässla och kvickrot. Det var bara att gräva upp hela rabatten och sätta om det som skulle vara där. Då blir det en massa blommor över och jag har aldrig förmågan att slänga dom. Jag släpper dom fria!

I England heter det att göra woodland men jag säger släppa dom fria.

 Gräver ner dom i skogskanten och de som vill leva gör det och andra inte. Det är lika spännande varje år att se vad som kommer upp av rent misstag.


Jag blir så ivrig när jag kommer igång och kylskåpet var väldigt tomt. inte ville jag fara och handla så då får man ta till ett "Kajsavargtrick".


En bit sallad och en bit gurka. I min rabatt stack de första skotten av mjölkört upp och ni kan inte tro vilken delikatess dom små spröda skotten är. Lite harsyra och sedan krydda med nyss uppvuxen gräslök och lite timjan. Några osttärningar och lite dressing och en macka till.


Ett glas av min björksavsdricka med isbitar i. Jag gör den med citron och den blir väldigt god och förmodligen nyttig också.  


Växthusets tur. Städa. Planta om gyckelblomster. Bära ut dom stora pelargonerna och några tomatplantor. Sätta lite frö och allt tar ju längre tid än man tror.


Sundsvallsborna kom för att titta till sin sommarstuga och dom satt i nyköpta härliga stolar nere vid sjön och mådde gott.


Så rensade jag dammen från gegga och luktaillavatten och fixade till lite där och när det var klart kom min vedänglar med en kärra med ved som vi lastade av.


Dom är helt underbara dom sköna gamla härliga människorna. Jag kan inte nog vara glad för alla underbara människor jag har omkring mig.

  Klart att katten Oskar och jag gick badrastrandsrundan innan det var dags att göra kväll. Ute på ön eldade man och jag hörde dansmusiken spela, lommen ropa och fiskmåsarna glamma.

 Det är underbart att leva. Det är underbart att äntligen vara frisk igen. Känna sig stark och frisk och fri.


  Imorse kom mina vedänglar med mera ved som vi kastade in. Sedan satt vi en stund i hamocken och drack morgonkaffe.


Så drog jag iväg till Kälarne och handlade jord. En tripp in på jobbet och lite andra småärenden. Kom hem mitt på dagen och tänkte börja med min hydda.


men.....solen varm och jorden hård. Jag tappade lusten och ändrade mina planer och gick ner för att städa nere vid strandstugan. Plocka fram bord och stolar och göra lite fint. men.......tog fram mitt sidentäcke, ett glas cider och en bra bok.

Lade mig i solen och tog på mig baddräkten för första gången iår. Latade mig en lång stund och katten Oskar kom också och lade sig att sola med mig. Vi kan konsten att njuta både han och jag. Jajamän.


Visst är det väl härligt med det första man gör varje vår. Det är något speciellt.

Så nu har jag städat strandstugan.

  Hej på er alla. Här tar jag kort på er eller?????

Strandstugan och doften i den får mig att komma ihåg många härliga stunder. Vi ska inte prata om sex och sånt men jag säger bara som så. En del av mina bästa stunder har jag upplevt i det lilla söta huset. Så det så! Så är det!


Så har jag gjort iordning på min farstukvist. Satt rosa dyna och kuddar på bänken. Skurat träbron och satt ny vaxduk på bordet. Det är så fint sååååå


Cykeln har jag tagit fram för ikväll blir det en cykeltur ner till byn har jag tänkt fast man vet aldrig. Allt kan hända.


Dagens ord: Man är inte sämre än man kan ändra sig. Man mår bästa av att göra det man känner för så känn efter. Visst vill du väl gå ut i solen ikväll?  

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards