Alla inlägg den 5 maj 2011

Av Anita - 5 maj 2011 12:36

Jag har börjat tänka efter varje morgon. Vad VILLl jag göra idag. Hur KÄNNS det.

Därför bestämde jag mig för att åka till moster B igår.


Först en tur till Hammarstrand där jag träffade DansAnn på gatan och bestämde kvickt att jag skulle hänga med på dans på Hanssons loges premiär i slutet på maj.

Längtan att dansa är stark. Ibland dansar jag på köksgolvet med katten Oskar men han tycker inte om att dansa med mig. Konstigt va.


Så åkte jag till moster B och där känner man sig alltid välkommen.

 Högt uppe på backen i Näset bor hon och hennes man. Nedanför breder åkrarna ut sig och en gång i tiden var det sjöutsikt innan Vildhussen av misstag lyckades tömma hela sjön.


Det blev kaffe och massor med kakor och det blev titt på hennes fantastiska vävrum där hon väver och pysslar.

Hon är minsann ingen tant. Vet inte hur gammal hon är men mellan 70-80 någonstans. Så full av livsenergi och godhet.


Under tiden som hon lagade mat så berättade jag om min meditationsgrupp som jag skulle ha på kvällen. Hon undrade om jag bakat något gott till dom och det hade jag ju inte.

"Då snor jag ihop en kaka" säger hon och tar fram en jättefin kakform som ser ut som en kungakrona.

Så lätt som en plätt rör hon ihop en kaka och gräddar medan vi äter.


Påminner mig lite om mamma som var en hejare på att städa. Ibland när hon tänkte till att städa hos mig och jag bromsade och sa att hon inte skulle så sa hon: "Ärsch, jag bara friskar upp lite." Så tog hon fram moppen och innan man fattat vad som hänt hade hon torkat alla golv. Vi kallade henne DEN LEVANDE TORNADON.


Önskar att jag hade fått lite mer av mamma och mosters fart och fläkt.

Moster B och jag kom ialla fall överens om att hon skulle komma och kolla när vi växtfärgar och att vi skulle plocka bär i skogen tillsammans när det blir sommar.


Ett litet besök på en stund blev nästan hela dagen men jag hann i alla fall hem och göra klart för meditations-gruppen.


Det blev en hemgjord meditation som bara kom i huvudet lite snabbt. Trevligt hade vi som vanligt och vi satt och kurade skymning och skrattade och pratade. Vi ska bara ha en gång till före sommaren men kommer att ses igen till hösten.


  Min plan idag var att räfsa men regnet eller snön ligger i luften. Jag och Oskar går badstrandrundan. För första gången iår hör jag lommen ropa och på taket till bastun sitter en sädesärla och vippar glatt på stjärten.

  På vägen till badstranden är vattnet spegelblankt och jag tycker att det är så fint när isen är borta.  Innan regnet är luften fuktig och skön att andas.

  Som barn ser man med andra ögon och när jag går förbi den gamla sophögen minns jag att jag stod där och tittade på glasflaskor, delar av en cykel och en gammal symaskin. Även fynd som en stol ur pappas gamla Bedford och en massa hinkar. Där gjorde jag mina fynd i form av en gammal kopparkaffekokare och en massa andra kopparkastruller. Vad vet man vad som döljer sig nere i högen.

Det liksom lite pillar i fingrarna att leta skatter men inser att jag är alldeles för vuxen för att rota i gamla sophögar. men.....lite lust har jag.


Inatt har jag drömt om Italien och vaknade på ganska romantiskt humör. När jag drack mitt morgonkaffe spelade jag Italiensk musik och lät mig drömma mig tillbaka till den tiden då man var ung, vacker och åtråvärd. Visst var det en härlig känsla. Skit samma. Man har väl förhoppningsvis mer än ett liv och kanske kanske  blir man ännu vackrare och ännu mer åtråvärd i nästa liv.


Det haglar utanför och jag känner efter vad jag vill göra. Kanske plocka undan påsksakerna och lägga mig på soffan och läsa en bok. Lat känner jag mig men det har jag rätt till. Du också.


Dagens ord: Den går långt som går sakta så kuta inte så in i norden. Tagga ner man hinner ändå. 

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards