Alla inlägg den 25 maj 2011

Av Anita - 25 maj 2011 15:52

  Precis i dessa dagar får älgkorna kalvar och jagar bort sina fjolårskalvar.

Dom är vilsna och oroliga och rusar runt lite hur som helst helt utan kontroll.

Bara en sådan dag som igår såg jag tre stycken på olika ställen efter vägen. Nu gäller det att ha ögonen med sig och foten på bromsen.


Igår var det en förfärlig storm så att vara ute var inte att tänka på. Då passade jag på att fara till handelsträdgården och köpa jordgubbsplant.

Man blir helt tagen när man går omkring och suktar efter alla fina blommor och träd som finns att köpa och hade man pengar skulle man lätt ruinera sig på fina plantor.

Häggen har slagit ut nu.

  


Så lunch i Hammarstrand tillsammans med Gamle Anders.

Vidare hem och frampå eftermiddagen drog jag till Kälarne en sväng. Där träffade jag Snälle Sven och han bjöd på mjukglass och kaffe på hotellet.


Idag var det lite lugnare på morgonen så jag började plantera mina jordgubbsplantor. Det kommer nog att bli bra tror jag.

Sedan ringde glasmästaren och talade om att den fina broderade tavlan som Kinabrors hushålleska har sytt var inramat och klar så då for jag iväg till Hammarstrand.

Det har blivit mycket fara sista dagarna.

  Den blev så jättefin och jag som tycker om grisar ska titta på den när jag lagar mat. Därför har den fått plats ovanför kökssoffan.


Träffade PappersBeda och vi bestämde oss för att äta lunch i Hammarstrand.


Under tiden ringde Gamle Anders och skulle höra om jag var hemma.

Jag har lejt honom att klyva några stora jätteklampar med tallved som jag ska ha nere vid sjön och elda med i bastun.


 Vissa saker klarar jag inte själv och det är inte nog med att man har sämre inkomst när man lever singel utan man måste betala för att få saker man inte klarar av också. Dubbelt så dyrt.

 Så ni som har karlar som är lite händiga. Sätt värde på det. Vissa gånger kan det vara bra att ha en karl åtminstone ekonomiskt.


Det är bara att erkänna att ibland behöver man vara två. Till exempel när man ska flytta långa bräder eller bryggor eller jättetunga saker.  


Så nu har vi varit nere vid sjön och han har klyvit ved och jag har dragit bort gammalt skräp som ska brännas och städat upp. Klart att det skulle börja storma igen och storm tar väldigt på krafterna. Man blir liksom alldeles urblåst.


Det finns många saker som jag skulle gjort men som sagt. Det är bara otrevligt att vara ute i stormen.


Som ni vet är jag ju fri och pensionär och jag måste INGENTING

Kinabror har varit på en pandapark och pandorna verkar vara väldigt goa och livsnjutare. Titta bara så gott han ser ut att må.

  Jag tror bestämt att jag tar och lägger mig i soffan och tuggar på banan och försöker njuta lika mycket som den här lille rackarn för det är jag värd.

Jag har kroppsarbetat rejält nu i flera dagar.


Dagens ord: Dagarna blir kortare ju längre man lever.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards