Alla inlägg den 16 maj 2011

Av Anita - 16 maj 2011 09:38

  En regning måndagsmorgon var det väl lämpligt väder att fara och jobba men jag och katten Oskar vaknade inte förrän efter nio. Med regnet tattrande på taket är det lätt att sova. Ändrade mina planer genast. Det kommer väl en dag imorgon också. Efter en hel veckas utevistelse finns det att göra inne i vilket fall.


Ni ska inte tro att jag är hjärtlös och självisk. Jag har verkligen tänkt på er stackare som jobbar hela veckorna.

 Minns hur det var. Det kom soliga fina dagar och där satt man instängd på kontoret och tänkte. " Till helgen då ska jag vara ute och grilla och rota i trädgården och bara ha det härligt"


Jo minsann framåt fredag börjar det dra ihop sig till regnväder precis som det blev den här veckan. Plötsligt var det bara 3 grader varmt och pissregnade hela tiden. Sånt gör att man blir stressad för allt man skulle gjort och inte kunnat.

Tack och lov att de dagarna är över för min del.


Jag drog på mig regnkläder och stövlar för trots regnet skulle min kryddgård göras klar och det tog mest hela dagen och halva lördagen också men nu är den klar.

Stenarna med namnen är målade och utlagda. Det fattas en del örter fortfarande. Dom står i växthuset och växer till sig. Mina egenhändigt tillverkade fågelbad är utplacerade och alla mina grodor är på plats


Så här blev det i alla fall.

  Kommer att bli bra när alla örterna har börjat blomma och välla över kanterna.

Jag är nöjd.


Jag är nöjd med resten av helgen också. Lördagen kom PapperBeda och vi åt pasta med laxsås och ett glas gott vitt vin.

Vi planerade inför vår växtfärgning som ska bli strax före midssommar. Det är länge sedan vi färgade nu och har nästan glömt bort men det blir nog bra. Klart att vi badade bastu nere vid sjön också men det var så ruggigt ute så vi kastade oss inte i sjön utan gick upp och duschade istället.


Såg på melodifestivalen gjorde vi förstås.

 Jag kanske är gammaldags men jag tycker att det börjar bli för mycket av allting. För mycket blinkande ljus. Dansare är inte längre dansare utan riktiga akrobater. Har man anlag för migrän måste man få det av allt glimmande och blinkande i bakgrunden. Musiken och artisterna försvinner liksom i alltihop. Det finns liksom inget bräcken på någonting. Var ska det sluta. Liksom för mycket tycker jag.


Skit samma. Igår regnade det från och till.  PappersBeda och jag åt frukost och jag stökade lite inne. Bakade en sockerkaka till vägmötet.


 Så kom vägbasen och strax därefter dök ett par jag känner upp. Dom ville ha några plantor som jag har gott om.


 Canadensiskt älggräs. Stora rosa plymer. Rätt fina faktiskt. Det blir ju en del plantor över när man rensar rabatter.

Så blev det ju lite fika förstås.


Igår kväll var det då dags för vägmöte och det dök upp några gubbar, samma som vanligt så nu blir det till att skriva protokoll och dona och fixa med det en stund.


En lite trist sak är att mina änglatrumpet er har fått spinn. De hade det ifjol och jag har sprayat och satt i luspinnar och jag vet inte vad. Nu har dom tappat nästan alla blad så det fanns bara ett alternativ och det var att sätta ut dom fast risken för frost inte är över. Dom brukar repa sig när dom kommer ut och jag har dom i ett skyddat hörn på altanen så jag får väl vakta och lägga över. Få se om dom repar sig.  


När jag sitter här framför datorn ser jag ut på vägen och nu kommer posten i sin gula bil.

Ser att det är skimrande grönt utanför och till och med min mossiga gräsmatta börjar grönska lite sakta. Skatan hoppar runt och letar mask. Det är disigt och duggregnar lite grann.

  Det blir en städdag idag. Ska bli riktigt roligt.

Hörde ni vad jag sa.

Jag berättade just nu att jag bakar!!!!!!!

Jag berättade just nu att jag ska städa och tycker att det är helt ok!!!!!!!!


Personlighetsförändring har inträtt hos skogsnuvan. Allt är roligt när man inte måste skynda sig.


Dagens ord: Rik är den som har friheten att göra vad man vill . (Jag är rik fast jag är fattigare än en kyrkråtta ).

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards