Direktlänk till inlägg 24 november 2022

PRATAT SÅ MYCKET SKIT

Av Anita - 24 november 2022 14:57

 

Har inte haft någon lust att skriva den här veckan för jag kan inte ta några fina bilder för nu är allt vitt och grått och svart utanför. Inte en solglimt på flera dagar.

 

För ett tag sedan var det åtminstone öppet vatten och dimman gör ingenting men snö och timmerbilar och att sopa av bilen varje dag gör mig matt.


Så hörde jag på tvn om en kvinna som skrivit en bok om tacksamhet och att man skulle varje dag skriva upp vad man var glad och tacksam för. Gjorde man det skulle man ha tur och lycka i livet. Nja, det kanske skulle behövas för en surkärring som jag. Man ska vara tacksam för det man har. Vet flera jättepositiva människor som det inte går så bra för i alla fall.


Ja. tag tänkte att jag skulle försöka skriva något positivt för det som hänt den här veckan.

Tappade min provisoriska tand  (inte positivt) men jag fick i alla fall komma till tandläkaren och min riktiga krona hade kommit. Kronan i munnen förstås inte någon maffig krona att ha på skallen. Det gick på 3000 kr och nu har jag betalat 15000 kr på ett par månaden. Inget att skratta åt precis.


Som lök på laxen så fick jag se att vindrutetorkaren bak hängde rakt ner. Mera trubbel och utgifter. Inte har jag haft råd att byta den trasiga rutan heller.


Idag började värmepumpen krångla också. Få se om jag får till den.

 

Bara för att muntra upp mig så får ni en bild från sommaren när AMV och jag försökte få bort lite vass från badstranden.


Jag har tagit fram lite röda dynor och dukar och sånt för snart är det första advent. Min julkänsla försvinner mer och mer och jag börjar tycka att det bara är besvärligt.

Har plockat lite enris som jag ska ta med när jag ska duka till julbordet på Håsjögården imorgon.


Kanske ska jag vara tacksam eller i alla fall glad för att det var en gammal Åsanissefilm på tv idag. Där sjöng Anita Lindblom och attans vad hon var läcker och som hon sjöng. Vilken pingla. Charlie Tornehave var och också med. Vart tog han vägen tro. Inte hört talas om honom på länge länge.


Det här tråkiga inlägget med mest bara negativa skitgrejor skulle jag kanske inte skrivit för det sades att man smittade ner andra med negativiteten och det hoppas jag att jag inte gjort. Tänd era stjärnor och tänd era ljus och njut av att mysa och nu har väl snön smält ner hos er så ni slipper bilolyckor och annat skit.


Dagens ord: Önskar att jag vore positiv, älskad, uppskattad, vacker och inte så jävla feg. 




 
 
Margareta wårenius

Margareta wårenius

24 november 2022 15:59

Lätt att bli hemmablind!
Alldeles sant; skriv ner varje dag vad som är positiv, men du har blivit hemmablind, och då ser du inte det positiva i ditt liv. Margareta

http://Margareta

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

24 november 2022 19:03

Jag såg en intervju om den boken och då sa hon att man inte kan skjuta undan allt som är trist och besvärligt men att man kanske kan hitta några springor med ljus i allt det mörka om man följer råden. Jag är ju, som du vet, oftast glad och hittar det som är bra i vardagen men ingen kan vara jättepositiv jämt. Men mig tröttar du inte ut med ord om det elände du har varit med om (för du har råkat ut för en hel del av det). Jag är alldeles för nöjd med livet för att påverkas jättemycket. Jag känner så klart med dig när det går illa men mitt goda humör klarar mycket mer än så. Ja, du vet ju att min hjärna, helt på egen hand, ibland blockerar de negativa känslorna och något gott för det ju med sig. Hoppas du slipper fler otrevliga överraskningar nu.

http://ibod11.com

 
Soldansaren

Soldansaren

24 november 2022 20:20

Jag tycker du är negativ på ett väldigt befriande sätt.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

24 november 2022 22:27

Din bild nr 2 är jättevacker och bild nr 3 är inte sämre den heller.
Kram

http://https://ingrids.home.blog

 
Anki

Anki

25 november 2022 08:32

Även om du är negativ ibland, så skriver du på ett sätt med självdistans och humor, vilket alltid känns befriande och inte alls tråkigt!
Googlade på C. Tornehave och såg att han fyllde 90 år i augusti. Har ett minne av honom från en hopptävling i Norrköping där han var med ... någon stjärnryttare var han knappast, men drog nog lite publik då på 60-talet.
Nästan all snö är borta här ... vilket uppskattas!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

Anita

25 november 2022 13:03

Gulligt sagt av dig. Nu blev jag nästan lite glad.

 
Göran

Göran

25 november 2022 10:31

Instämmer helt med Anki ovan! Både du och jag är kanske lite som Ronny Eriksson och försöker se humoristiskt även på det negativa. Och det är ju det som gör att jag gillar din blogg. Dock måste jag fortfarande bli bättre på att kommentera. Men jag jobbar på det.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Anita

25 november 2022 13:02

Tack för det och det värmer mitt sura hjärta

 
Lena

Lena

25 november 2022 21:27

Den bilden med granen & solen dom en topp-Gloria var ett fullkomligt magiskt kort!!!! WOW WOW!!!
Uch ja vilka dyra tandläkarbesök, där förstår jag dej, så onödiga pengar på nått hus även om den behövdes…
Önskar dej allt gott & varm kram & din blogg ger mig så mycket fast du kanske inte tror det *hjärta*

http://frallorna.bloggplatsen.se

 
Åke

Åke

27 november 2022 20:19

Jag tycker det är bra att du visar upp hur du har det ändå. Det gråa kan vara fint också. Men sommaren och vassen i vattnet slår ju alting :)

http://https://www.nacka144.se

 
pge outage map

pge outage map

18 juli 2023 06:31

I really like your posts. Thanks for this useful information

http://pgeoutagemap.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards