Direktlänk till inlägg 12 juni 2023

ÄNTLIGEN

Av Anita - 12 juni 2023 08:32

 

Äntligen kommer sommaren.

I förrgår var jag nere vid sjön och gick omkring i vattnet och lyfte upp stenar och lagade under bryggan. Fy så kallt vattnet var. Det isade i fötterna så något riktigt bad blev det inte.

 

Äntligen har det slutat blåsa.

Äntligen kan jag vandra omkring barfota. Förlåt nu blev det dubbla bilder och jag lyckades inte få bort den ena.

 

Äntligen kan jag sitta i hammocken men stormen har gått hårt åt den. Visst är den gammal precis som jag och lagad massor med gånger. Tack och lov för att det finns silvertape.

 

Äntligen kan jag ta fram cykeln och cykla bort till Kinabror men jag lämnar den uppe vid vägen för jag tänker inte ramla omkull och skada mig som jag gjorde ifjol. Gammeldomen gör att på gropig och trasig väg så är det lätta att cykla omkull. Inga skador vill jag ha.

 

Jag har klippt gräs för första gången och lyckades inte starta fanskapet men Kinabror kom och drog igång den på första knycken. Det är nog jag som inte har rätta knycken. Det är bara att förstå det men nog blir man uppretad.

 

I jordgubbspyramiden har det börjat blomma men det ser ut att bli smultron istället som det blev ifjol.


Jag städade bilen igår för idag ska den in på verkstaden. Gruvar mig lite för att köra dit för som du vet så har min AC lagt av så det blir säkert varmt för idag blir första riktigt varma dagen. Attan så det var skitigt i bilen. Det tog timtal att få till den skapligt. 

 

Broder B med fru kom och vi satt på förstukvisten och fikade. Det är skugga där och det gillar dom andra. Jag är inte så ömtålig för värme. Jag gillar värme om än inte i instängda bilar.

 

Det blommar så fint nu. Åkerblära och styvmorsviol, smörblommor och maskrosor brer ut sig som ett lysande täcke och jag njuter.

 

I skogen är marken vit av harsyra och skogsstjärnor. Träden har fått gröna ljusa fina skott. Sådana som man kan plocka och göra granskottsirap av men jag har inte försökt med det iår. Det är så mycket nu.


 

Stök i trädgården förstås och det är mycket som ska göras den här tiden och allt som är försenat pga av kyla och blåst. Kinabror har fixat båtmotorn och dragit ner båten till sjön. Broder B fixar en gammal moped. Katten Morris ligger ute på förstukvisten eller hammocken och mår gott i solen. Hunden Jack och hunden Nalle ser ut att må gott i solen. Fåglarna kvittrar och trasten skiter ner allt den kan se. Så är livet i paradiset Fisksjön. 

 


Dagens ord: Idag finns ingenting att klaga på än så länge i alla fall. Sjön ligger blank och himlen är blå. Fint fint.

 
 
Ingrid

Ingrid

12 juni 2023 12:38

Så skönt att ni fått sommar ni också. Här är det inte så varmt ännu (18º nu kl 12.30) men det lär väl bli varmare.
Hoppas att du får några jordgubbar och inte bara smultron.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Göran

Göran

12 juni 2023 15:11

Grattis till värmen! Nu trivs du nog lite bättre! Här var det hela 28 grader för en timme sen ungefär. "Så nu klarar man sig med två par långkalsonger om innersta paret är flossade på insidan" Det sista var något min f.d svärfar brukade säga varma sommardagar i yngre år.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

12 juni 2023 17:16

Underbart att sommaren äntligen kom till dig och att den verkar stanna kvar länge. Snart är det nog så varmt i vattnet att hela du kan bada :D

http://ibod11.com

 
gacha life

gacha life

5 juli 2023 10:38

Thank you for sharing this knowledge with me. The content of your blog is excellent. You allowed others to read a really informative and entertaining blog post you wrote.

http://https://gacha-life.io

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 27 april 18:57

  När jag tittar ut och ser hur det snöat inatt blev jag först förbannad men sedan tänkte jag att det här är väl den snö som ska ta bort den gamla snön kanske.  Jag väntar ju på att Sonen och hans Fjälla ska komma. Dom åker från Skåne idag men l...

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards