Direktlänk till inlägg 21 oktober 2010

GILLA OCH INTE GILLA

Av Anita - 21 oktober 2010 15:30

Läste "Skatans" inlägg idag och hon pratade om att vara människa. Att det är naturligt att känna glädje sorg och alla de känslor man kan ha.

Visst är det så.

En sån här dag som idag kan man ju tänka till vad man gillar och inte gillar i livet just nu.


Jag gillar att vakna på morgonen och tänka att jag inte behöver kliva upp. Jag gör det i alla fall och jag gillar att tända i spisen och se hur det ljusnar när jag dricker min morgonkopp.


Titta ut på fågelbordet och upptäcka att djuren har sin rytm och sin ordning. Först kommer räven och kollar om något gott finns att äta. Sedan kommer skatorna och nötskrikorna. Så kommer småfåglarna i stora hopar. Mest talgoxar och blåmesar men idag har det börjat komma domherrar också. Dom är vackra men förespår mer snö och som ni vet så gillar jag inte det ett endaste dugg. Känns som om  jag börjar bli delaktig i naturens liv jag också nu när jag får vara med.


Jag gillar att få gå ut när det är ljust.

Jag gillar eftermiddagsljuset när det kommer in genom fönstret och lyser upp både kammaren och salen och får blommorna att lysa.

  

Idag har jag varit på jobbet några timmar och jag gillar det också nu när jag kan komma när jag vill och gå när jag vill.

Jag gillar att träffa mina arbetskamrater och gå på hotellet och äta lunch.


Jag gillar att gå på badstrandsrunda med katten Oskar när det inte är mörkt även om det är tristare nu när man ska trampa i snö.


  

Jag gillar att ingen kan bestämma över mig.


Jag gillar inte

  

Har ni sett på faan. Bilen totalt nersnöad och igenfrusen. Dörrarna går inte att öppna. Tjock is på alla rutor och jag fryser om fingrarna när jag ska stå och ampas med att få den körbar.

Fryser om fötterna och vet inte var jag har sladdar och kupevärmare och allt man måste ha fram nu när det är vinter.


Tycker inte om att behöva klä på sig lager på lager när man ska gå ut. Leta i skrubbar efter vinterskor och vantar och vinterjackor och mössa och vantar.

Allt känns väldigt besvärligt och det värsta är att jag fryser som aldrig förr nu när jag varit sjuk och gått ner i vikt.


Tycker inte om att vara så gott som utan varmvatten heller.


Nåja man får väl ta det som det är och göra så gott man kan av tillvaron som den är. Vet att sånt är livet. Bra och Dåligt. Dåligt och Bra. Det är väl det som är livet.


Dagens ord: Alla väder är övergående.

 
 
Ingrid

Ingrid

21 oktober 2010 17:03

Så är det ju att vara människa!

Vi får tampas med med och motgångar, med saker vi tycker om och saker som vi hatar. Kanske är det så att vi behövar motgångar och hatsaker för att rätt uppskatta medgång och sådant vi gillar.

Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Soldansaren

Soldansaren

21 oktober 2010 17:47

Ja, just detta att man fryser och fryser och att vi knappt har ngt varmvatten i duschen är sådant som gör att jag inte gillar vintern. Har på senare år börjat trivas med mörkret dock. Undrar om jag ska vara tacksam eller förfärad över detta...

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Skatan

Skatan

21 oktober 2010 21:55

Jag gillade vintern förut men inte sen den förra ... och mörkret ... det är det allra värsta.

Men motsatserna behövs för att man skall känna "att man lever" uppenbarligen.

Ha det ... och fy sjutton för tanken på att vår bil också kommer att se ut så där om inte alltför länge.

Kram!

http://skatanstankar.wordpress.com

 
storabh

storabh

21 oktober 2010 22:00

Visst är det härligt att gå och lägga sig efter frukosten och somna till P1. Sen kan man göra nåt.

http://storabh.wordpress.com

 
mimio

mimio

22 oktober 2010 09:50

Det måste ändå vara en härlig känsla att få sitta med morgonkoppen och titta på djuren som kommer... ta det lugnt med allt du planerat du håller säkert bara på att anpassa dig till ditt nya liv =) och det låter alldeles underbart i mina öron.
Ljuset är vackert på blomsterbilden och du har fina fjärilar här och där... men bilden på bilen i vinterskrud usch, fy och Brrrrr den framkallar kalla för tusan kalla kårar. Igår morse, fick jag skrapa rutor och jäääädrar vad det satt... regnet här nere lägger sig liksom som en tjock slät hinna och är nära på omöjlig att bryta genom.
Trevlig Helg på dig
Kram
m

http://mimio.blogg.se

 
Ingen bild

Kyllikki

7 november 2010 21:45

Att vara människa är att ha många sidor...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards