Direktlänk till inlägg 20 juli 2022

TVÅ LJUSGLIMTAR

Av Anita - 20 juli 2022 21:23

 

Ny vecka men samma blåsväder. Det var dags att jobba en dag till på sommarcafe nu med hjälp av min skolkamrat, han med cowboyhatten

Vilken dag det blev. Det började rasa in folk redan innan vi öppnat och hunnit kolla vad som fanns att göra fika av.

Det värsta var att de flesta ville ha toast så jag stekte och stekte och stekte och det kom fler och fler.

Hela dagen rasade det in massor av folk och vi hann inte ens få i oss lite fika själva.


Halv 5 var jag jättetrött och Sonen kom och hämtade mig och hade bestämt att vi skulle fara och äta pizza och glad blev jag för jag orkade inte ens tänka på att stå och laga mat med mina trötta ben som knappt bar mig En sak är säker. Att jobba på cafe eller matservering ska jag aldrig göra.


Så kom den första ljusglimten Det var att det stod två stora växter på förstukvisten som någon ställt dit till mig. Jag förstod ganska snart att det var Holländarna. Två växter som jag inte vet vad det är. Spännande.


 

Ställer dom väl på verandan så länge.


Annars har det mest varit jättetrist. Det rasar in räkningar som jag inte väntat mig.

Bilen står där den står i väntan på nya bromsgrejor.

Det är bara att vara hemma och stöka i trädgården och göra trista saker. Ingenstans kommer jag utan får verkligen känna att jag är gammal och bara ska vara hemma.


Inga loppisrundor, inga auktioner, inga danser. Inte ens en biokväll kan jag unna mig nu när jag ser att när räkningarna är betalda finns det knappt till mat kvar. Så var det med det. Alla planer faller platt till marken.

 

Det blev visserligen bättre väder, idag är det riktigt varmt. Rosen har börjat blomma.

 

BonnAnna har varit här och slagit gräset och fiskmåsarna far som galna omkring och letar mat.

 

Så till den andra ljusglimten. AMV och Gubben kom tillbaka efter sina äventyr. Då fick jag följa med dom till Ragunda kyrka där en av mina kusinbarn uppträdde Hon är med i ett band som heter Fluru och dom är helt suveräna och hon har en röst som är rent otrolig. 

 

Jag försökte spela in lite men det var något fel så det blev ingenting men vilken föreställning dom bjöd på och det var till och med gratis.

 

När vi kom ut ur kyrkan slog värmen emot oss och det var helt plötsligt varmt. Nu när klockan är halv tio är det 19 grader varmt. Det var minsann länge sedan. 

Imorgon kommer Sonens Sambo och det ska bli roligt att träffa henne igen.


Dagens ord: Hoppas att det blir en varm och fin dag igen.



 
 
Ingrid

Ingrid

21 juli 2022 09:34

Så roligt att det kommer så mycket folk till sommarcaféet. Toast är alltid populärt, det känner jag igen från när jag jobbade på Kupan.
Så trevligt det låter med en konsert i kyrkan. Det finns alltid saker att glädja sig åt även om räkningarna samlas på hög.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

21 juli 2022 19:07

Du fick kämpa på rejält med toaststekningen och jag förstår att du blev trött i benen. Vad skönt att du slapp matlagning när du kom hem. Pizza är alltid en bra lösning när man inte orkar tänka på att själv laga mat.
Vad snällt av holländarna att ge dig fina växter. Ni har en så fin grannsämja där hos dig och alla ställer upp för varandra.
När det gäller våra planer så kan vi skjuta upp dem och ta det när det funkar bättre.

http://ibod11.com

 
Lena

Lena

22 juli 2022 12:03

Ja dessa pengar, ett evigt gissel…
Hoppas du får lite mer energi & glädje när sonens sambo kommer!! lite ny energi glada prat å skratt :) å att solen kommer & solar skönt *hjärta*
Varm kram du fina * hjärta*

http://frallorna.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

23 juli 2022 17:55

Det gäller att se de där ljusglimtarna när de dyker upp.
Att jobba på kafé skulle jag aldrig klara av. Det verkar så stressigt och inte skulle jag kunna laga någon god mat utan mest bränna vid den.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Alexia

Alexia

14 september 2023 10:31

Vilken meningsfull artikel. Jag känner mig mer motiverad. det påminner mig om https://uspstrackingnumber.co/ Tack så mycket

http://https://uspstrackingnumber.co

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards