Direktlänk till inlägg 9 december 2022

SAKTA SAKTA KRYPER JULEN NÄRMARE

Av Anita - 9 december 2022 10:41

 

Jo då, jag har städat. Eftersom jag vet att dammsugaren är min fiende som brukar becka igen med hår och skräp så sopade jag först och ni skulle inte tro era ögon. 7 fulla sopskyfflar med hundhår, katthår och mitt hår och en del damm förstås och blomskräp. Bara i ett rum. Tänk er det städkärringar som gnor varje dag för att hålla rent. Bläkan päkan.


Så när städningen var klar efter en hel dags plåga så kom det ny dag och som vanligt snöade det lite grann och det var avslut på vattengympan och där hade ledarna dukat med ljus och pepparkakor och glögg och där satt vi blöta och sköna och fikade och pratade och värmde oss i bastun.


Så har jag haft besöka först av en kompis som kom och fikade och igår av Gamle A som fått till bilen. Så förstås så kom Broder B med hunden Nalle och ibland Frun (när hon inte jobbar).


Dom gamla julbonaderna har kommit fram. Jag älskar dom och har följt mig ända sedan jag var barn. Lite trasig här och där men vem är inte det. Varför ska allt vara nytt och fint. Don efter person säger jag bara.

 

Julbocken och hans kompisar har fått komma fram också. Det var en gång en bock jag gjort av granris men nu har riset barrat av och jag tycker att han ser ut som om han vore av halm om man inte vet min hemlighet. Hi hi.

 

Julkransen på bron som jag gjorde av fin grön mossa har fåglarna lagt beslag på och dragit iväg med både prydnader och mossa. Nu skiter jag i att göra ny och binder ihop lite granris istället.

 

Eftersom det snöar varje dag så är det väl bäst att släpa in granen och ställa den under tak så länge. Inte är den så väldigt fin men när allt pynt kommer på så blir den nog fin. Huvudsaken att den har starka gröna grenar som orkar bära allt pynt som jag tänker hänga på. Att klä julgranen är ju jätteroligt. Hoppas bara att någon kommer och hjälper mig för då blir det dubbelt så roligt.


Jag brukar gå in i Kinabrors hus och vattna blommorna och det huset har en magisk kraft för pelargoner. Mina har bara någon enstaka blomma den här tiden men i hans fönster blommar det för fullt.

 

Undrar om det är gårdstomten som sköter om huset nu när Kinabror är i Skåne. 


Dagens ord; Nu får jag rappa på lite, sopa av bilen och sånt för ikväll ska jag på julbord och får sitta i lugn och ro och äta och inte behöver jag hjälpa till ett enda dugg.



 
 
Ingrid

Ingrid

9 december 2022 11:59

Så julfint du har och ännu blommar dina pelargonior.
Ha en fin fredag!
Kram

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

9 december 2022 17:52

Att städa är trist men det brukar kännas bra när det är gjort. Här blir det inte städat alltför ofta heller men jag har ju inga djur längre och inga hårtussar överallt.
Fint pyntat hos dig och riktigt mycket julstämning :D

http://ibod11.com

 
Lena

Lena

10 december 2022 08:40

Hallå!
Dina bonader är magiska & den där ”patina” dom har är bara vacker & man kan se den gamla kärleken till dom * hjärta*
Här skulle åXå kunnat bli många skyfflar pust, städa är INTE min stora sida :( & dammråttor söta & ulliga ha ha ha …
Oj vilka pelargoner mitt i vintern! måste vara Tomtens förtjänst, så tror jag åXå!! :)

Hoppas du fick njuta av god Julmat & en varm kram *hjärta *

http://frallorna.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

10 december 2022 08:46

… jo glömde säga, ligger under bordet med ungen tätt intill å grannens katt på bordet, lyssnar på Ring så spelar vi i lurarna, antar att du åXå lyssnar på det, älskar Christer, den bästa! & så härligt att höra om vad alla ska göra, väder å så *hjärta*
Jag klädde tallen igår kvällst tillsammans med Ernst på planen så Julstämningen kom hi hi.. :)
Hej igen!!

http://frallorna.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards