Direktlänk till inlägg 12 december 2022

SNÖSLUNGAN EULALIA

Av Anita - 12 december 2022 14:22

 

Gruvade mig för att köra snöslunga. Hade glömt hur man gjorde med alla reglage och grejor men jag ringde Sonen och fick lite instruktioner.


Inte gick det bra. Vi hade dragit in slungan så lång vi kunde in i uthuset och jag drog och slet och drog och slet för att få den fram till porten. Jag vill ju försöka klara av det mesta själv och inte vara till besvär för någon annan vilket jag vet jag är om jag ber om hjälp.


Det hjälptes inte. Jag var tvungen att ringa Broder B och be om hjälp att få ut den.

Det gjorde han och jag började köra med den. Snön sprutade åt alla håll och jag blev vit som en snögubbe. Fan vad jag hatar snö. Blöt och frusen körde jag in den igen och började med Snölasse istället.

 

Så lånade Broder B Kinabrors fyrhjuling med plog på och drog iväg hem till sig och jag fortsatt skotta för hand. Ont i ryggen har jag och det får man väl räkna med att man får ha resten av dyngvintern om det här ska fortsätta.


 

Inte känner jag mig precis något vidare varken vacker eller på bra humör. Fy fan säger jag bara. Snöhelvete och så många månader kvar av plågan.


Så kom min kompis M för att låna mitt rullrånjärn och vi provsmakade mina rullrån och drack lite kaffe.

 

Jag har bakat efter två olika recept ett med kardemumma och ett med vanilj. 


 

Mulet är det och snöar hela tiden. Det ser ut som svart-vita foton fast det inte alls är det. Fult tycker jag men jag vet att andra tycker att det är fint med vinter.

 

Idag ska Broder B och jag äta paltbröd med fläsk och vitsås. Jag köpte hemgjort paltbröd på marknaden och det ska bli gott att äta. Det är väl det enda positiva jag kan säga om den här dagen. Jag har i alla fall tagit av mig de genomblöta kläderna och tänt i kaminen och värmt mina kalla fingrar.


Dagens ord: Kalla fingrar kalla öron kalla fötter är vad man får en sådan här dag.

 
 
Ingrid

Ingrid

12 december 2022 20:58

40-50 cm snö ska vi kunna få i natt. Hoppas att det inte blir så illa, för här får jag agera snöslunga själv.
Kram

http://https://ingrids.home.blog

Anita

12 december 2022 21:45

Hoppas att du slipper så mycket snö. Det vore ju rent hemskt

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

13 december 2022 18:18

Det är ju synd att du och Eulalia inte kommer överens och jättetrist att du ska få så ont i ryggen av att skotta. Jag vet inte hur mycket du skottar och om du röjer undan snön ända till sjön men jag skulle nog nöja mig med att skotta infarten och sedan ta på mig storstövlarna och trampa upp stigar där det behövs. Men kanske behöver du ha bredare och bättre vägar och då är ju det inget alternativ.

http://ibod11.com

 
Soldansare

Soldansare

14 december 2022 20:21

Du är en av de tuffaste jag vet. Jag hade gett upp och flyttat till stan för länge sedan. Eller, jag har ju flyttat till stan för länge sedan.
Innerligaste kramar till dig!

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 27 april 18:57

  När jag tittar ut och ser hur det snöat inatt blev jag först förbannad men sedan tänkte jag att det här är väl den snö som ska ta bort den gamla snön kanske.  Jag väntar ju på att Sonen och hans Fjälla ska komma. Dom åker från Skåne idag men l...

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards