Direktlänk till inlägg 19 december 2022

IBLAND VÄLJER JAG RÄTT

Av Anita - 19 december 2022 14:04

 

Jag pratar inte om julgranen för den lilla magra stackarn står nu i förstugan för sakta sakta vänja sig vid värmen. Det är ett väldigt svalt rum utan element eller värme. I morgon ska den få komma in.


Nej, det jag tänkte på var att jag i höstas inte städade så väldigt i trädgården. Jordgubbspyramiden lät jag vara för jag vet att rådjuren gillar dom torkade jordgubbsplantsbladen. Dessutom lämnade jag brockolin med sina långa saftiga skaft och nu i den hemska kylan har rådjuren hittat dit och det verkar ha varit mums fili babba. Det var massor med spår säkert av fyra stycken och dom är så välkomna.


Så fortsätter kriget mellan katten Morris och ekorren.  Ekorren sitter utanför fönstret och gör miner åt katten och katten morrar och morrhåren vibrerar. Ekorren kommer så nära så det bara är glasrutan emellan. ja kära nån.


Annars har det hänt lite tråkiga saker. Två människor jag har i närheten har oväntat dött och då kan man inte låta bli att tänka på att det kanske är min tur snart. Jag är ju trots allt snart  75 år och min mamma dog i den åldern. Det känns inte alls bra.


  Något kul har det väl varit. Det är bara 11 grader kallt idag och igår kunde man gå ut och det gjorde jag i sällskap med Broder B och Nalle. Sedan kom PappersBeda och hälsade på med en påse med sina goda bullar. Ingen bakar så goda bullar som hon.


Jag har inte tagit ett enda kort sista veckan för vad finns att ta kort på när allt är grått och vitt och svart. Dessutom har det varit något fel på något i bloggen för en del av mina kort har bara blivit halva och fan vet vad det beror på. 


Nåja hoppas att julgranen blir ett fint kort imorgon när jag ska försöka att klä den till en vacker brud. Som vanligt blir den inte alls som dom där flotta granarna som är bara med en färg utan här ska det bli allt som finns att sätta på precis som man hade när jag var liten. Färg och glitter ska det vara när det är jul.


Dagens ord: Alltid när jag klär julgranen brukar jag undra hur det kommer att bli nästa år.


 
 
Göran

Göran

19 december 2022 14:48

Nästa år har du glömt hur fin granen blev som du hade detta år men blir lika förvånad som du blir imorgon över hur granen kunde bli så fin med lite ljus, glitter och tingeltangel. DET är en naturlag!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

19 december 2022 18:56

Rådjuren är nog glada över att hitta så god mat hos dig :D
Även en gles gran blir fin när allt pynt är på plats. Du brukar ha tur med granar som håller sig fina länge och jag håller tummarna för att det blir så den här gången också.

http://ibod11.com

 
Ingrid

Ingrid

19 december 2022 21:39

Jag hade en katt (Svarten) som var ekorrjägare. Jag vet inte hur många ekorrsvansar jag har plockat upp från gräsmattan, för det var det enda spåret efter en lyckad jakt.
Den där granen blir säkert fin när du får pryda de lite.
Ha en fin fortsättning på julveckan!
Kram

http://https://ingrids.home.blog

 
Ingen bild

Liselotte

20 december 2022 13:11

Här har vi vaknat flera nätter av att sensorlamporna ute tänts på kvällen. Fyra rådjur som stått och ätit från fågelmataren.
Nyss när jag släppte ut hundarna på tomten så satt det tre ekorrar där och åt, så fåglarna har konkurrenter om maten.
Tror din gran kommer bli jättefin. Vi klädde vår för 2 veckor sedan, det är så kort tid den står inne och jag är ju en sån som vill städa ut julen helst före nyår.
I morgon vänder det och dagarna blir ljusare även om det knappt märks i början. Det längtar jag efter, julen kunde jag gärna hoppa över, den är till för barnen tycker jag.

 
Lena i Wales och Spanien

Lena i Wales och Spanien

21 december 2022 19:33

Intressant det där med ekorren och katten. Troligen vinner ekorren i längden.
Granen kommmer säkert att bli jättefin. Jag har massor av julpynt, men ingen gran.
Skönt att det inte är jättekalt längre, men 11 grader är fortfarande kallt.
GOD JUL!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Åke

Åke

21 december 2022 20:44

Min far sa alltid då granen kläddes: Klart vi ska ha svenska flaggor i granen, man vet aldrig vilken flagga vi får ha nästa år?

http://https://www.nacka144.se

Anita

21 december 2022 20:50

Vi hade alltid flaggor i granen men jag tycker det känns läskigt att sticka illa granen men din pappa hade rätt. Man kan inte längre vara säker

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards