Direktlänk till inlägg 22 december 2022

ÅRETS MÖRKASTE DAG

Av Anita - 22 december 2022 14:12

 

Igår var det årets mörkaste dag och det var verkligen mörkt så gott som hela dagen för det var mulet och grått men inte så kallt.


Julgranen var färdigklädd efter några timmars arbete.

 

Som en vacker brud stod den där i hörnet och glänste. Önskar att jag också kunde vara vacker som en brud men den tiden är ju förbi för länge sedan.


Broder B med Frun och hunden kom en sväng och jag följde med dom hem för jag har inte varit ut annat än för att hämta posten och hämta ved. Det har varit för kallt för mig. Nu kände jag att lite frisk luft inte skulle skada men det blev på annat vis.


Min vän DansAnn ringde och stod hemma på min förstukvist och skulle hälsa på. Det är så att hon alla år kommer och hälsar på dagarna före jul för att ge mig sin hemgjorda senap och så var det igår.

Det är som om en solstråle i mörkret plötsligt dyker upp när hon kommer. Oj så vi pratade och skrattade och umgicks.

 

Framför julgranen står vi och nu är vi tanter båda två men i alla fall väldigt glada tanter just den här dagen. Tänk att de positiva människorna i ens närhet kan få en på så bra humör. Önskar att jag vore en sådan och inte en sån jäkla negativ surkärring. 


Så kom en ny dag och jag griljerade skinkan och så kom Gamle A och vi åt risgrynsgröt och mackor med den nygjorda skinkan.

Så kom AMV och Gubben med kakor och julklapp och vi åt macka och fikade och pratade och Gubben hjälpte mig att rengöra filtret i värmepumpen.


Önskar att jag hade några fina vinterkort att ge er så här i dagarna före jul men det är bara grått vitt och trist ute så istället får ni det här.

 

Nu har min jultröja kommit på och den ska nu sitta på över juldagarna. Man får göra så gott man kan för att muntra upp sig. Hoppas nu att fotona inte bara är halva som det var för ett tag sedan.


Så nu mina kära bloggvänner och ni som bara ser på min surblogg och kanske tänker att ni har tur som slipper bära ved och skotta snö och är rikare och lyckligare och vackrare än vad jag är. GOD JUL och hoppas att ni får det riktigt fint.

 

Dagens ord: Igår var det årets mörkaste dag och idag är det ljusare och solen har tittat fram en liten liten stund.


 
 
Ingen bild

Cecilia

22 december 2022 16:00

Bilderna är tyvärr halva jag vet inte varför.

Anita

22 december 2022 16:09

Inte jag heller. På min dator är dom riktiga och på en kompis mobil är dom ok

 
Anki

Anki

22 december 2022 17:53

Ser att du är klar för att fira Jul!
Bilderna ser OK ut på min dator!
God Jul Anita!

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Ingen bild

Dansann

22 december 2022 22:31

Hej Anita! Tack för en fin och Glad stund i Fisksjön! Att få ses och ha det som tradition så här strax före jul är så VIKTIGT! Vi som både dansat och jobbat tillsammans! Kram och en önskan om en fin jul! Ann

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

23 december 2022 07:11

Du har många trevliga stunder med folk som du gillar och har kul med och det är ju tur att de glädjeämnena finns i allt det kalla och mörka. Granen lyser verkligen upp ditt hus och din Rudolftröja är såå fin :D Ha en riktigt god jul tillsammans med dina nära.

http://ibod11.com

 
Ingen bild

Flurig

23 december 2022 16:21

Att vara ” tant” är minsann inte det sämsta! Jag är själv en tant nu, och tänkermed tacksamhet på alla tanter jag mött - inte minst Övsjötanterna- och som präglat mitt liv så mycket ( då, när jag var barn, var man nog ”tant” om man var över 25 år)
Jag önskar dig en riktigt skön helg , utan allt för mycket snöskottning

 
catdogs

catdogs

24 december 2022 10:53

God Jul!
Jag har läst din blogg en tid och tycker om att läsa om din vardag där uppe i norr. Har tyvärr inte kommit mig för att kommentera tidigare, men vill nu önska dig en riktigt fin Jul (utan ytterligare snöfall!😉)

http://catdogs.wordpress.com

 
Lena

Lena

27 december 2022 17:22

Gokväll!
Tror mej veta vad du ser när bilderna är ”halva” för när du ser via mobilen måste du gå högst upp på bloggsida du är inne på min eller fin eller andra & se om det står ”Klicka här för webbversion” gör du inte det ser man bara halva bilder!! nått nytt tror jag för så har det inte varit förut , men från en dator ser man alltid hela bilder, hoppas du förstår min förklaring
Krsm på dej *hjärta*

http://frallorna.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards