Direktlänk till inlägg 22 december 2023

GLÖGG

Av Anita - 22 december 2023 13:12

 

Upptäckte att jag glömt att köpa glögg och när man har så långt till affären så vill man ju inte åka en extra sväng. Kom ihåg att jag hade svartvinbärssaft i jordkällaren Göra egen glögg. Recept i farmors bok.

 

Nu var det bara en sak Jag har inte skottat till jordkällaren där saften finns. Lat som jag är så var det bara att börja trampa sig dit men där var dörren igensnöad och igenfrusen. Tillbaka för att hämta en liten nätt spade och ett spett. Nog tog det tid alltid. 


Eken har inte tappat sina blad iår konstigt nog.

 

Ingenting är sig likt. 

Ena dagen är det 23 grader kallt och nästa 6 grader. Än har det inte börjat snöa mer än lite lite grann. Tur att jag slipper skotta. Har inte tid med sådant och inte lust heller. Ni som vill ha en vit jul får väl önska er det i julklapp. Jag skiter i vilket bara jag slipper skotta.

 

Tog sparken bort till Broder B och där lyste julgranen fint. Blev bjuden på köttbullar som var jättegoda.


 

Nu är det färdigpyntat. Jag har inte satt upp girlanger och julbonader iår. Blir en enkel jul iår.


Revbensspjällen är stekta alldeles nu och laxen är färdiggravad.


 

Så kom min växtfärgarkompis Cristina och vi resonerade om tovning och om rullrån och lite av varje. Klart vi fikade och så fick jag se en röd luva som glimtade fram i fönstret. 

Det var DansAnn som kom. Glad och go som vanligt och med det hon alltid kommer med till jul Hemgjord senap


Nog är det något att glädja sig åt att jag har goda vänner som kommer och hälsar på lite då och då Igår var Gamle A hit och jag bjöd på lite lunch med julmat. 


Så har jag pratat lite med Sonen idag Det blir inte så mycket mer julstök nu.. Nu kan jag ta det lugnt tills imorgon

Apropå ingenting . Min amaryllis blommar så fint i fönstret och den har många röda blommor och inte för långt själk som det ofta blir 


Dagens ord Man får glädja sig åt det lilla.



 
 
Ingen bild

Karin

22 december 2023 17:30

Jag tror att amaryllisarna har fått stjälk-förkortningsmedel i år. Mina är också korta. Bra tycker jag! Blev glöggen bra?

Anita

22 december 2023 18:50

Jo den skulle ha lite apelsin och apelsinskal och dessutom stjärnanis kanelstång och kardemumma och så svartvinbörssaften förstås Blev inte så söt och sedan får den som vill blanda i lite sprit

 
Soldansare

Soldansare

22 december 2023 18:41

Är det där en enkel julpyntning, säger du. Jättemysigt ser det ut. Gillar ditt tomteland. Jag går förbi en frisersalong på väg hem från jobbet. Hon som har den dukar upp en julkrubba stor som halva salongen varje år. Där finns inte bara den heliga familjen utan även Noaks ark, pandor, pingviner och kinesiska finskare bland annat. Står alltid där en stund varje dag och njuter.
Nu önskar jag dig en riktigt god jul, kära vän.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ann

Ann

22 december 2023 21:16

Hej! Så härligt att komma till Ditt julfina hus och granna gran, och så goda rullrån! Kram till Dej och ha en fin jul!

http://dansann.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

22 december 2023 22:26

Jag glöggar hela advent, så jag har redan gjort av med en omgång och fått köpa en ny flaska nu till jul.
Vädret vill jag inte tänka på en gång, för vi har snöstorm med en massa blötsnö. Det såg för hemskt ut när jag öppnade ytterdörren för att kolla läget. Fy sjutton!
Ha en God Jul!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

23 december 2023 07:31

Din glögg blir säkert mycket godare än den man köper. Du lär uppskatta den efter allt slit med att få tag i svartvinbärssaften.
Nu är det fint och juligt hos dig och förhoppningsvis slipper du skotta mer i år. Det är många träd som har sina löv kvar och något är helt klart fel i år.
Önskar dig en riktigt fin och rolig jul :D

http://ibod11.com

 
Ingen bild

Anna

23 december 2023 13:56

Mysigt och fint med ditt Tomteland. Ser så hemtrevligt ut hos dig.
En "God Jul" och hoppas snön försvinner hos dig.
Anna!

 
Emma

Emma

24 december 2023 09:12

Vilken fin amaryllis! Det blev ingen sån för mig i år. Men jag fick in en gran tillsist i alla fall. Jag hittade några fina hjärtan av mossa som jag fick av dig en gång och jag blir så väldigt varm i hjärtat varje gång jag ser dem. Tack Anita för att du ändå är kvar här och skriver, även om jag själv inte hinner så ofta. God jul och gott nytt år!

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

 
Åke

Åke

24 december 2023 11:01

God Jul i stugan :)

http://https://nacka144.se

 
Lena

Lena

24 december 2023 19:31

Gokväll & en fin Jul önskar jag dej & Morris *hjärta*
Varm stor kram *hjärta*

http://frallorna.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 27 april 18:57

  När jag tittar ut och ser hur det snöat inatt blev jag först förbannad men sedan tänkte jag att det här är väl den snö som ska ta bort den gamla snön kanske.  Jag väntar ju på att Sonen och hans Fjälla ska komma. Dom åker från Skåne idag men l...

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards