Direktlänk till inlägg 21 augusti 2023

BJÖRNJAKTEN

Av Anita - 21 augusti 2023 14:12

Igår började björnjakten. Lilla Nalle som lufsar omkring i skogen och äter blåbär. Det finns mycket att äta men förstås. När jägarna lägger ut god mat så kan han väl lufsa dit. Det är så fegt så jag skäms för att vara människa. Förr jagade man i alla fall omkring i skogen och letade men nu lurar man dit dom och skjuter dom. Varför. Jo man erkänner inte varför utan skyller på att dom äter renkalvar. Vad jag vet så finns det inga sådana här omkring. Jag har då aldrig sett någon ren i närheten.

Nåja, stenåldersmännen skjuter för att få visa så duktiga och tuffa dom är. Att ha en björnfäll på golvet och visa vilken karlakarl man är. Tur att inga karlar läser min blogg för då blev man inte populär tvärt om.


Nu är det slut på friden i skogen för efter björnjakten kommer älgjakten och jag kan säga att jag är mycket mer rädd för jägare än för vilda djur. Känns inte som man vill gå i skogen nu på hösten.


 

Det är så tyst nu. Inga fåglar sjunger längre. Det enda jag hört idag är en gök och bara det är ju ovanligt den här tiden.

Sundsvallsborna har åkt hem så det är mörkt borta hos dom. Väst i gålan är det tomt tror jag och inget folk i sommarstugorna. Det är så trivsamt på höstkvällarna när det lyser i husen men som sagt. Nu är det bara "mitt ljus i mörkret" på andra sidan sjön som ger lite ljus om nätterna. Visserligen har jag en massa solenergiljus på gården för att lysa upp lite grann när man tittar ut i svarta mörkret.


 

Kinabror och jag for till vår tremenning och hennes man och Jacks syster.

 

Han var väldigt intresserad av henne.

 

Dom bor i sin sommarstuga nere vid sjön och oj vilken lunch dom hade gjort till oss. Västerbottenpaj och grekisk sallad, parmaskinka och melon och liten bakelse med grädde och hallon på. Så gott. Det är alltid lika roligt att träffa dom och nu extra mycket eftersom vi inte sågs förra sommaren.


Idag har jag sökt svamp men inte hittat någon. Jag har dessutom klippt gräs och det var minsann ganska hemskt idag för det var jättelångt efter att det regnat så många dagar och gräsklipparen stannade stup i ett. Jag klarade av bara halva innan jag gav upp och det började regna igen. 


Dagens ord: Idag känns det verkligen att hösten börjar komma närmare och närmare.


 
 
Ingrid

Ingrid

21 augusti 2023 18:23

Jag såg just på Rapport där man hade ett avsnitt om björnjakten. Tänk att det finns så mycket björn i Sverige?!
Kul att du ännu har Kinabror kvar och det vari ingen dålig lunch ni fick hos din tremänning.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

 
Göran

Göran

21 augusti 2023 18:34

Ingen svamp? Hade inte du pepparriska på tomten i år? Eller blandar jag ihop med nån annan? Den är jättegod men man ska koka av den i tio minuter och sen skölja väl i kallt vatten. Sen kan man steka den med lite rödlök.
Eller torkad och pulvriserad som krydda i soppor o grytor.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Anita

21 augusti 2023 18:40

Jag var på jakt efter trattisar och rödgul trumpetsvamp. Karljohan och smörsopp har jag på gräsmattan

 
Anki

Anki

21 augusti 2023 18:45

Hörde om björnjakten på radion .. och reagerade som du - jag blev förbannad! Locka till sig björnarna och skjuta dem ... fy fan!
En trevlig dag fick ni du och Kinabror ... och även Jack ser det ut som :)

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

21 augusti 2023 19:24

Att jag helt håller med om hur uselt det är att jaga med åtel vet du nog och jag tycker att det är bortförklaringar när man säger att man jagar för att få naturupplevelsen. Den kan man få på andra sätt och mycket finare sådan.

http://ibod11.com

 
black screen

black screen

23 augusti 2023 10:54

Vädret denna säsong är vackert

http://https://colorscreen.io/black-screen

 
mapquest directions

mapquest directions

26 augusti 2023 03:59

Thanks for this information. I really appreciate the information that you have provided https://mapdrivingdirections.io

http://https://mapdrivingdirections.io

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 27 april 18:57

  När jag tittar ut och ser hur det snöat inatt blev jag först förbannad men sedan tänkte jag att det här är väl den snö som ska ta bort den gamla snön kanske.  Jag väntar ju på att Sonen och hans Fjälla ska komma. Dom åker från Skåne idag men l...

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards