Direktlänk till inlägg 20 januari 2024

SÅ KOM SNÖHJÄLTARNA

Av Anita - Lördag 20 jan 08:59

 

När temperaturen är runt 20 grader så börjar det förstås snöa och inte måttligt heller. Det som kommit når över stövlarna och med fasa inser jag att jag måste försöka få igång snöslungan Eulalia.

Ner och försöka skotta fram den ur uthuset först och främst.

Visst har jag elstart men jag hittade ingen sladd.

Sedan upptäcker jag att jag nästan inte har någon bensin. Ringde Kinabror och frågade om han hade. Ringde Sonen och frågade om han visste om vi hade någon skvätt.


Försökte starta med att dra igång slungan. Misslyckades men gick in för att värma mig för det är kallt ute och jag fryser.

Försökte starta igen och då gick den igång och jag körde ut ur uthuset men när jag försökte få den att spotta ut snö så fastnade snabeln igen hela tiden.

Då såg jag att en brytpinne gått av så jag satt i en ny. Nu ska det väl gå men inte.

Nu är det bara ett att göra.

Broder B ligger i ryggskott men jag ringer till TuppOla och han lovar köpa bensin och komma och kolla vad det är för fel.

Så får jag se att någon har varit in på gården och skottat en repa där? 


TuppOla kommer och börjar kolla. Visar sig att tre brytpinnar är av och så finns det en rem som går från motorn till snöutkastet som slackar och inte sitter nog hårt. Han fixar det och se på fasen. Då går den igång och han börjar spruta snö.

 

Så plötsligt dyker en traktor upp och så har jag två som sprutar undan snön.

Kallt ute och massor med snö men jag står på trappan och ser hur enkelt det ser ut när det finns tappra män med maskiner. Det enda jag kan göra är att gå in och koka varmt kaffe åt dom och vara tacksam att dom finns. Det finns bara ett att säga. 

När nöden är som störst finns hjälpen närmare än man tror. 

 

Genast blev humöret bättre men det skulle inte vara länge.


Det blev kallare och kallare och kallare och snart så var det över 30 grader igen. 

 

Kylan kryper in i huset och jag eldar och eldar men värmepumpen fungerar inte när det är så här kallt 

 

Att kliva ur sängen är bra gruvsamt när det bara är 10 grader inne. Elda i spisen, linda in mig i två filtar framför tvn 

Två ylletröjor och handlesvärmare för att kunna skriva min blogg. Ser att det är 35 grader kallt nu.


Vet att snart måste jag gå ut och hämta mer ved och se till att fåglarna får mat. Tycker synd om rådjuren och undrar hur många som kommer att klara vintern. 

 

Undrar vilket elände som ska komma härnäst. Känner mig stel i kroppen och småvärker lite här och där. Jag tål inte kyla det är ett som är säkert och jag vet inte hur jag ska stå ut för jag vet att det är minst en och en halv månad skitvinter innan solen börjar värma lite på dagen.

Stackars dom som måste iväg och jobba och få igång bilar För min del är det inte ens lönt att försöka. 

Hoppas att ni alla har lite varmare inomhus än vad jag ha det och att det inte blir strömavbrott eller stopp på vattnet eller annat skit som det blir när det är så här kallt.

Så vad kan jag annat än sitta här påbyltad som en köttbulle och frysa om händerna och försöka skriva lite i alla fall.


Dagens ord: Det hade kunnat vara värre. I Sibirien har dom kallare och längst upp i Norrland också.

Att någon kan gilla vinter är för mig en gåta.


Dagens ord: Det är bara att försöka stå ut.

 
 
Ingen bild

Margareta wårenius

Lördag 20 jan 09:52

Ju då, här kämpar vi med. Värmen finns , då vi alla vi på området hjälper varandra.

 
Göran

Göran

Lördag 20 jan 10:19

Du ser! Det FINNS fördelar med att bo som du gör. Hade du haft ett hus i stan hade det aldrig hänt att nån kommit och skottat åt dig. Låt oss hoppas att kylan ger med sig snart. "Bara" -22 hos mig men det räcker minsann, det också.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Liselotte

Liselotte

Lördag 20 jan 12:40

Ja denna vinter, den värsta sedan vi flyttade hit till vårt Paradis för 7 år sedan. Här har vi idag "bara" -23. I morse hade vi 14 grader inne, för precis som du skriver så orkar inte luftvärmepumpen riktigt hänga med när det blir så här kallt. I natt sov jag med morgonrock, raggsockor, två täcken och en filt. Brr!
Hundarna fryser också och är inte alls pigga på att gå ut. De uträttar snabbt sina behov och sen vill de in igen, och katten går inte ut över huvud taget.
Till veckan ser det mer hoppfullt ut med tanke på temperaturen, men då ska det snöa istället. Tror vi fått närmare 1 meter denna vinter.
Något positivt är i alla fall att dagarna blir ljusare och ljusare.

http://elmaliel.blogspot.com

 
Soldansare

Soldansare

Lördag 20 jan 17:59

Ja, hu vilken vinter. Till och med härnere i Närke hos mig har det varit över 20 grader minus, och det är ovanligt. Nu tycker jag att det räcker. Tur att du fick hjälp med snön, i alla fall.
Gillar din mugg. Mycket bättre än alla de där muggarna med klämkäcka budskap. Den där skulle passa mig perfekt.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
ibod11 - Ingrid

ibod11 - Ingrid

Lördag 20 jan 18:20

Vad fint att det kommer hjälp när du behöver den. Men att vakna och ha bara 10 grader inne låter inte lika fint. Men mildare väder är på ingång så snart får du kanske lite varmare även inne. När det är så här är jag väldigt nöjd med att ha valt bort hus och i stället bo i lägenhet. Varmt och gott och ingen snöskottning.

http://ibod11.com

 
Lena

Lena

Söndag 21 jan 19:13

Men de va då ett rent eländes elände… tur 2 tappra kom till undsättning ❤️
Jag matar mina rådjur, köper ren pellets, haft mellan 20-30 grader länge nu & mycket snö, men idag slog det om, -1 till +1 👍 sommarvärme ha ha…
Varm kram finaste du ❤️

http://frallorna.bloggplatsen.se

 
Göran

Göran

Måndag 22 jan 20:05

Hej Anita! Har du reflekterat över varför du få så vansinnigt många kommentarer på engelska???. Nästan varje dag ser jag, på bloggplatsens förstasida hur det ligger 15-20 kommentarer där. PÅ ENGELSKA!!!
Jag tror att du kanske borde kontakta admin även om historien säger att admin inte gör ett skit. Hur skumt som helst att just DIN blogg bombas med kommentarer på engelska och ofta långt efter du publicerat inläggen. Angår kanske inte mig men jag kan inte låta bli att reagera på det!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
watermelon game

watermelon game

Tisdag 23 jan 08:26

Jag förstår hur du känner. Oavsett vad du gör är temperaturen för låg.

http://https://watermelon-game.io

 
Oneinamillion

Oneinamillion

Onsdag 24 jan 13:19

Åh jag förstår dig så väl. Finns inte mycket som är positivt med vinter.
Jag har det fint i Danmark, har inte flyttat tillbaka till Sverige. Kæresten och jag har det bra tillsammans nu. Det jag skrev på bloggen var bara reflektioner över det som varit.
Var. KRAM i kylan

http://www.sarplaninac.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards